Olaszország: Buffon visszatér korábbi csapatához – sajtóhír

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 13:30
null
Gianluigi Buffon 43 évesen sem hagy fel a profi futballal (Fotó: AFP)
Az átigazolási hírekben jártas újságíró, Fabrizio Romano értesülései szerint Gianluigi Buffon nem vonul vissza az idény végén, hanem visszatér a másodosztályba kieső Parmához.

 

A 43 esztendős olasz kapus a parmaiaknál nevelkedett, és a felnőttek között is itt lépett pályára először. 1994 és 2001 között összesen 220 találkozón szerepelt a Parmánál, majd a Juventushoz szerződött, amelynél egy egyéves párizsi kitérő kivételével – a 2018–2019-es idényben szerepelt a PSG-nél, 25 mérkőzésen játszott – 20 év alatt 685 alkalommal állhatott a kapuba.

A legendás futballista a hír szerint több ajánlatot is kapott, például a Besiktastól is megkeresték, de nagyon valószínű, hogy az olasz élvonaltól búcsúzó Parmánál köt ki a következő szezonban, amellyel 2023-ig szóló szerződést írhat alá. Az értesülés arról számol be, hogy Buffon nem szeretne visszavonulni, ráadásul ott akar lenni a 2022-es világbajnokságon harmadik számú kapusként.

Gianluigi Buffon az elmúlt idényben 14 tétmérkőzésen kapott szerepet, kilenc gólt kapott, hatszor nem tudták bevenni a kapuját. Pályafutása alatt tíz olasz és egy francia bajnoki címet szerzett, Olaszországgal megnyerte a világbajnokságot, míg a Parmával az UEFA-kupát.





 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik