Serie A: „Franck király visszatért" – Ribéry öt hónap után újra edzésben

Vágólapra másolva!
2020.05.21. 14:08
null
Ribéry felépült a bokasérüléséből (Fotó: AFP)
Csaknem hat hónapos kényszerszünet után ismét edzett Franck Ribéry, a Fiorentina francia labdarúgója.

 

A firenzei klub a Twitter-oldalán számolt be rövid videóval, „Franck király visszatért" bejegyzéssel arról, hogy a 37 éves játékos bokarögzítő nélkül végzett labdás gyakorlatokat.

A 81-szeres válogatott szélső november végén sérült meg a Lecce elleni bajnoki mérkőzésen, és december közepén Münchenben operálták meg a bokáját. Az orvosok akkor úgy kalkuláltak, hogy február vége felé állhat újra csapata rendelkezésére, ez azonban kicsit tolódott, a koronavírus-járvány miatt pedig márciusban leállt az olasz futball.

Ribéry 12 szezon után távozott tavaly augusztusban a Bayern Münchentől, amellyel 23 trófeát nyert, közte a 2013-as Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki serleggel.

A világbajnoki ezüstérmes futballista nagyszerűen mutatkozott be a Serie A-ban, szeptemberben a hónap legjobbjává választották, októberben viszont a Lazio elleni mérkőzésen a partjelző meglökése miatt kiállították, és hárommeccses eltiltást kapott.

A Serie A küzdelmeit március 9-én függesztették fel, és a csapatok jelenleg abban bíznak, hogy június közepétől játszhatnak újra mérkőzéseket, de ehhez még hozzá kell járulnia az olasz kormánynak. A bajnokság küzdelmeiből 12 teljes kör van hátra, illetve négy mérkőzés a 26. fordulóból. A Fiorentina a 13. helyen áll.

ACF Fiorentina on Twitter

Franck è tornato! #ForzaViola #Fiorentina #Ribery #ACFFiorentina @FranckRibery https://t.co/Myo1LfD9sO



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik