T. B.
2021.09.23 12:21 Frissítve: 2021.12.21 12:31

Premier League: Londonba költözhet a Juve védője

A Mirror értesülései szerint a Chelsea szeretné szerződtetni a Juventus fiatal holland védőjét, Matthijs de Ligtet.

 

Kékre cserélheti a zebracsíkos mezt a nyáron (Fotó: AFP)

Bár a Chelsea ebben az idényben Andreas Christensen, Thiago Silva és Antonio Rüdiger hatékony munkájának hála eddigi öt bajnoki mérkőzésből négyet kapott gól nélkül hozott le, Thomas Tuchel mégis új belső védő után nézhet a piacon. Ennek oka, hogy a Chelsea német menedzsere tisztában van azzal, hogy a fentebb említett három játékos jövője igencsak kérdéses a Stamford Bridge-en.

Rüdiger szerződéshosszabbítása nem halad, mert a német védő meg szeretné duplázni a fizetését. Rüdigert a Bild ráadásul a Bayern Münchennel is szóba hozta, a bajorok ingyen szereznék meg a jövő nyáron szabaddá váló védőt. Thiago Silva szerződése is csak 2022-ig érvényes, ráadásul a brazil már betöltötte a 37-et, nála már a visszavonulás is lassan képbe kerül. Mellettük Christensen sem kapott még új szerződést, és bár elkezdtek már tárgyalni a felek, az idény végén a dán hátvéd is szabadon távozhat Londonból.

Nem csoda, hogy Tuchel gőzerővel keresi a lehetséges utódokat, így került képbe a Juventus fiatal védője, Matthijs de Ligt. A 22 éves holland játékos 2019-ben 75 millió euróért igazolt az Ajaxtól a Juventushoz, de nem igazán találta meg eddig a számításait Olaszországban.

Bár a Juve vezetőedzője, Massimiliano Allegri a napokban kijelentette, töretlen a bizalma De Ligt felé és még sokáig a klub játékosa lesz a holland bekk, a Chelsea ajánlatán mégis elgondolkodhat a klub vezetősége.

Angol sajtóhírek szerint ugyanis a londoniak 103 millió eurót sem sajnálnának, hogy a nyári átigazolási időszakban De Ligtet Londonba csábítsák.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.