Olaszország: 2008-ban csődöt jelentettek, most feljutottak a Serie A-ba!

Vágólapra másolva!
2020.08.20. 23:41
null
Ők harcolták ki az élvonalba jutást a Speziával (Montázs: Facebook/Spezia Calcio)
Harmadik csapatként a Benevento és a Crotone után a másodosztályú bajnokság (Serie B) rájátszását megnyerő Spezia jutott fel az olasz labdarúgó-élvonalba, a Serie A-ba.

A Serie B rájátszásában a 38 fordulós bajnokság 3–8. helyezett csapatai vehettek részt. A harmadik helyen végző Spezia és a negyedik Pordenone alanyi jogon kihagyta a playoff első körét, amelyben a Chievo az Empolit, a Frosinone a Cittadellát búcsúztatta. Az elődöntőtől kezdve sajátos szabály lépett életbe, hiszen a kétmeccses párharcokban nem számított az idegenben szerzett gól(ok) szabálya, hanem azonos gólkülönbség esetén az alapszakaszban előrébb záró gárda volt a kedvezményezett, vagyis a párbaj nyertese.

Így nyerte meg a rájátszást a Spezia, amely a Chievóval 3–3-ra végzett az elődöntőben (0–2, 3–1), majd a fináléban úgy kerekedett az Alessandro Nesta által irányított Frosinone fölé, hogy az 1–0-s idegenbeli siker után otthon ugyancsak 1–0-ra kapott ki – az 1–1-es összesítés Vincenzo Italiano együttesének kedvezett, amely fennállása során először jutott fel a Serie A-ba.

Az 1906-ban alapított Spezia történelméhez hozzátartozik, hogy a klub 2008-ban csődöt jelentett, majd Spezia Calcio néven folytatta szereplését, négy év alatt felküzdötte magát a Serie B-be, ahonnan újabb nyolc év elteltével most fellépett a legmagasabb osztályba.

A jelenlegi legértékesebb játékosa a Transfermarkt által 1.8 millió euróra becsült, tavaly nyáron az AS Romától érkező Elio Capradossi, míg a csapat házi gólkirálya a 2019–2020-as idényben a ghánai Emmanuel Gyasi volt kilenc találattal.

A Speziát megelőzően – ahogyan bevezetőnkben már említettük – a Benevento és a Crotone jutott fel az olasz élvonalba, amelyből a Lecce, a Brescia és a SPAL esett ki.

null

null



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik