Olasz Kupa: Darmian gólja milánói továbbjutást ért

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2023.01.31. 22:55
null
Darmian (jobbra) gólja döntött (Fotó: AFP)
Az Olasz Kupa első nyolcaddöntőjét az Internazionale nyerte meg, a milánóiaknak elég volt egyetlen gól az Atalanta kiütéséhez.

 

Miközben ádáz csaták folytak az utolsó eurómilliók elköltéséért a tárgyalóasztalok mellett, az Atalanta és az Inter az Olasz Kupa elődöntőjéért harcolt meg egymással.

Egyik mester sem tartalékolt, ennek ellenére igen alacsony színvonalú volt a mérkőzés. Nem ment a hazai Romelu Lukaku, Lautaro Martínez kettősnek (sem a helyükre beálló Edin Dzeko, Joaquín Correa párosnak), a bergamói támadók sem villogtak: ahogyan az várható volt egy félidőnyi játék után, az első gólt megszerző csapat győzött.

Hakan Calhanoglu megdöngette lövésével a kapufát, a másik oldalon Duván Zapata fejelt az ötös elől a léc fölé (minden bizonnyal megzavarta, hogy az összes középső védő elfeledkezett róla, és a kapus, André Onana is a gólvonalon ragadt).

Joakim Maehle Onana nagy hibája után került ziccerbe a szünet után, de jobbal tíz méterről a léc fölé lőtt. Martínez picit messzebbről jobbal a jobb alsó sarok mellé talált, Jérémie Boga nem sokkal vétette el egy cseles szabadrúgás után a bal alsó sarkot – a győztes gólt Matteo Darmian szerezte, 17 méterről vette be a bal alsó sarkot.

Gian Piero Gasperini, a vendégmester a pályára vezényelte Luis Murielt, Ademola Lookmant, Rasmus Höjlundot, de a három támadó sem tudott segíteni az Atalantán.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA VIDEÓN ITT!

A címvédő a legjobb négy közé jutott, és Juventus–Lazio párharc győztese vár rá. Az áprilisi párharc kéttalálkozós lesz már.

OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Internazionale–Atalanta 1–0
(Darmian 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik