V. Á. 2021.05.17 11:03

Juventus: Néha kinevetnek a klubnál – Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus védője elárulta, hogy az öltözködése miatt többször kinevették már a klubnál.

Nem De Ligt a Juve divatdiktátora, de a holland ezt egyáltalán nem bánja (Fotó: AFP)

A 26-szoros holland válogatott védő, Matthijs de Ligt nem az öltözködésével, hanem a játékával szereti magára felhívni a figyelmet.

„Nem szeretem a drága, divatos ruhákat. Önmagamat szeretem adni, engem nem fognak úgy látni, hogy öltönyben megyek edzésre. Néha kinevetnek a klubnál az öltözködésem miatt, de ezt egyáltalán nem bánom. A legfontosabb, hogy jól teljesítsek a pályán – mondta el a 21 éves sztár a de Volkskrant nevű holland lapnak.

De Ligt ebben az évadban 34 tétmérkőzésen lépett pályára a Juventusban. Az Ajaxtól szerződtetett klasszis elmondása szerint Hollandiában egy átlagos gyerek volt, aki focizott, Olaszországban viszont a társadalom felett állnak a labdarúgók, akiket akkor is hősként tisztelnek, ha rosszul játszanak. Az egyszeres olasz bajnok labdarúgó csapattársait dicsérte, külön kiemelve Cristiano Ronaldót.

„Fantasztikus látni, hogy Ronaldo 36 évesen is mennyire motivált, ahogyan megéli a sportot és fitten tartja magát. Ugyanez elmondható Chielliniről és Buffonról, mindenki elképesztően profi” – méltatta klubtársait De Ligt.


 

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.