B. Á. 2020.05.28 11:04 Frissítve: 2020.05.29 20:21

Inter: százmillió alatt nem engedik el Lautarót a Barcelonába

Piero Ausilio, az Inter sportigazgatója elmondása szerint a klub nem kívánja eladni Lautaro Martínezt, így az iránta érdeklődő Barcelonának egyetlen választása maradt.

Lautaro Martínezt nem akarja elengedni az Inter (Fotó: AFP)

 

A katalánokat az utóbbi időszakban többször is szóba hozták az argentin támadóval, egyes hírek szerint a megegyezés is megvolt már, ám a koronavírus-járvány átírt mindent. A Barcelona kívánságlistáján előkelő helyen szereplő játékosnak 2023 nyaráig szól a szerződése az Internél, amely nem tervezi elengedni egyik legjobbját.

Az argentin csatár szerződésében 111 millió eurós kivásárlási ár szerepel – ez még a következő hetekben érvényes –, az Inter ebből az összegből nem enged, ráadásul egyben szeretné megkapni. A Barca próbált tárgyalni a milánói együttessel a pénzzel kapcsolatban, sikertelenül. 

„Lautaro Martínez csak egyféleképpen hagyhatja el az Intert, ha kifizetik a kivásárlási árát. Ez a záradék július elején jár le, már nincs sok hátra addig. Ez az egyetlen lehetőség, hogy Lautaro távozzon” – mondta Piero Ausilio a Sky Italiának.

Az elmúlt hetekben, hónapokban egyértelműen a Barcelonát tartották a legesélyesebbnek, hogy szerződtesse Martínezt, ugyanakkor a Manchester United és a Chelsea is kopogtatott az Internél.

„Fontos játékosa a klubnak, és ne felejtsük el, hogy még három év hátravan a szerződéséből. Az Inter nem adja el a legfontosabb futballistáit, meg akarunk tartani mindenkit, és ez Lautaróra is igaz. Több klub is felvette velünk a kapcsolatot a szerződtetése kapcsán, a legélénkebben a Barcelona érdeklődik, ezt nem tagadom, de tisztában vannak vele, hogy nincs szándékunkban elengedni őt.”

Lautaro Martínez a Serie A idényének félbeszakításáig 31 meccsen szerepelt az Interben, és 16-szor volt eredményes. 

2021.09.19 20:06:01

Olasz labdarúgás MURÁNYI DOMONKOS

A „zebrák” Morata góljával hamar előnybe kerültek, de a vendégek Rebic révén egyenlítettek.

2021.09.09 10:48:20

Olasz labdarúgás NAGY ZSOLT

Jorginho elképesztő kitartásának köszönhetően minden színtéren az európai futball csúcsára ért.

2021.09.01 22:18:59

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az Atalanta, a Genoa és a Torino is ügyeskedett az utolsó órákban, nem gyengült az Inter és a Nápoly.

2021.08.16 13:34:24

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Nem kamu a kínai tulajdonos költségcsökkentési akcióterve. Ki lesz a következő távozó?