Inter: Soha nem láttam még ilyet, káosz volt – De Boer beszólt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.19. 17:37
null
Frank de Boer nem egészen azt kapta az Internél, amire számított (Fotó: AFP)
Frank de Boer, az olasz Internazionale labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője alaposan odaszúrt a fekete-kékeknek.

Mint ismert, a holland szakember csupán 84 napig volt az Internazionale vezetőedzője, 14 mérkőzésen ült a kispadon – 2016. augusztus 9-én nevezték ki az olasz együtteshez, a vezetőség azonban november elsején megköszönte a szolgálatait.

Frank de Boer most elárulta, az Internél fejetlenség uralkodott, s arról is beszélt, meglátása szerint miért kellett ilyen hamar távoznia az együttestől.

„Olaszországban rengeteg volt a nehézség. Nemcsak a nyelv okozott problémát, hanem az is, hogy átadjam az ötleteimet és az elképzeléseimet a játékosoknak – idézi a Ziggo Sport a 47 éves trénert. – A hollandok felfogása inkább hasonlít az angolokéra, míg az Internél minden érzés alapján ment. Az öltözőn belül is voltak ellentétek egy 7-8 fős csoport és a többiek között.”

„Egy kicsit káosz volt, mindenki azt csinált, amit akart. Amikor megpróbáltam az Internél behozni a pozíciós futballt... hát, sosem láttam ahhoz hasonlót, még az Ajax fiataljai is jobban csinálták! Nem számítottam rá, hogy ez ilyen lesz. Még az edzéseken is nagyon hamar feladták a játékosok ezeket a rutinfeladatokat, nem látták mi értelme van ezeknek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik