K. B. 2021.03.23 15:28 Frissítve: 2021.03.23 15:45

Fiorentina: Prandelli lemondott, az edzői karrierje is véget érhet

A Fiorentina olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatának hivatalos honlapján bejelentették, kevesebb mint öt hónap munka után lemondott a vezetőedzői posztról az olasz válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Cesare Prandelli. A szakember úgy érzi, nem neki való már az a világ, amelynek egész életében a részese volt.

Valószínűleg nem nekem való már az a világ, amelynek egész életemben a részese voltam – Cesare Prandelli (Forrás: Getty Images)

Hivatalosan is benyújtotta lemondását a Fiorentina vezetőségének Cesare Prandelli, aki november 9-e óta dolgozik a klubban – 23 mérkőzésen 1.04 pontátlagot ért el. A csapat a jelenleg is zajló Serie A-évadban 28 forduló után 7 győzelemmel, 8 döntetlennel és 13 vereséggel a tabella 14. helyén áll. A klub a közleményében tudatta, sajnálja az olasz válogatottal 2012-ben Eb-ezüstéremig jutó mester döntését, amelynek okai „túlmutatnak a labdarúgáson.” Az odaadó, szenvedélyes munkáját megköszönték a honlapon, amelyen a szakember búcsúlevele egyaránt megjelent:

„Második alkalommal hagyom el a Fiorentinát. Először mások parancsára tettem azt, ma én határoztam így. Az életem jelenlegi szakaszában olyan kellemetlen helyzetben találtam magam, hogy nem lehetek önmagam. Már e csodálatos új élmény kezdetén éreztem, hogy valami nincs rendben velem. A csapat és a szurkolók iránt érzett tiszteletem és szeretetem jeléül döntöttem úgy, távozom. Az elmúlt hónapokban megváltoztam. Azért jöttem ide, hogy minden erőmmel segítsem a csapatot, ám ez nem megy. Tisztában vagyok azzal, hogy mindez akár az edzői pályafutásom végét is jelentheti, de nem érzek megbánást és nem is szeretnék. Valószínűleg nem nekem való már az a világ, amelynek egész életemben a részese voltam. Megváltoztam, minden sokkal gyorsabban fejlődik, mint ahogy azt gondoltam. Eljött az ideje annak, hogy lassítsak, megálljak, hogy visszataláljak ahhoz, aki valójában vagyok – fogalmazott Prandelli.

A Football Italia mindeközben közölte, az épp Prandelli előtt távozó Giuseppe Iachini ülhet vissza a firenzei kispadra.

2022.08.10 11:15:04

Olasz labdarúgás H. Á.

Fordulóról fordulóra az olasz bajnokság teljes programja, eredmények, állás.

2022.08.03 13:16:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Lemaradt a BL-ről a „La Dea”, több alapember is távozhat a nyáron, ráadásul a Romát, az Intert és a Juvét erősítve.

2022.07.31 09:57:36

Olasz labdarúgás L. PAP ISTVÁN

A milánói Internazionale együttesét 1926 és 1936 között kizárólag magyarok irányították.

2022.07.26 15:49:45

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Farkasétvágy: Matics és Dybala után Wijnaldum, Belotti és Saúl Níguez is az Örök Városba költözhet.

2022.07.21 21:37:10

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dybala még akkor is lépett egyet hátrébb szakmai téren, ha a Roma megnyerte az előző évadban először kiírt Konferencialigát, ám a Bajnokok Ligájába újfent nem sikerült bejutnia.