Csatárt cserélhet a Milan és a Real, jöhet a „Juventus réme”

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.07. 19:36
null
Már bizonyított a Juve ellen, ő lesz az idei Mr. X? (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. A második hetet szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, mégpedig a Manchester Cityvel, most következzék Milánó „ördögi” fele.

Milánó de Bergerac, félig igaz, félig költészet? – írtuk 2017-ben, amikor igencsak gyanús előzmények után kínai többségi tulajdonba került az AC Milan. Mint kiderült: csak egy időre, ugyanis ma a részvények 99.93 százalékát már az amerikai Elliott Management Corporation birtokolja. Érdekes módon a hatalomátvételek egyáltalán nem akadályozták meg a milánóiak Merca-tói lubickolását: a nagy ázsiai fellángolás nyarán negyedmilliárd euróért jött a Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Lucas Biglia, Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Franck Kessié, Nikola Kalinic, Fabio Borini sor, egy évre rá ismét ennyiért Lucas Paquetá, Krzysztof Piatek, Alen Halilovic, Ivan Strinic, Pepe Reina, a gyakorlatilag Bonuccira elcserélt Mattia Caldara, Samu Castillejo, Diego Laxalt, illetve kölcsönbe Gonzalo Higuaín és Tiemoué Bakayoko.

Csak a sikerek, azok nem jöttek, a bajnokságban szép sorban a 6., az 5. és a 6. helyen végeztek, miközben a hazai kupában és az Európa-ligában sem vitézkedtek, utóbbi sorozatban a pénzügyi szabályok megsértése miatt legutóbb el sem indulhattak.

A mostani mesterrel, Stefano Piolival elégedett a vezetőség, szerződést hosszabbított vele, és ez azt jelenti, hogy mégsem kapja kézbe az egész klubot Ralf Rangnick. Pioli végül is elvitte Európába a Milant, de a dobogóra a tavaly nyáron megszerzett Rafael Leao, Theo Hernández (ő az egyetlen milanos, aki bekerült most az Év csapatába), Ante Rebic, Iszmael Bennaszer, Léo Duarte, Rade Krunic hatossal és a télen érkező Alexis Saelemaekers, Zlatan Ibrahimovic, Simon Kjaer trióval sem tudott felhágni.

Ugyanis tetszik vagy sem, a Serie A ugyan nem most éli a legszebb napjait, de „tíz-húszmilliós” játékosok hadával sem lehet automatikusan a dobogóra lépni; a Milan nagy fogásként beharangozott méregdrága igazolásai pedig sorra mondtak csődöt (Piatek, Kalinic, André Silva), a 35 millióért megszerzett Caldarát kölcsönadták szokott helyére, az Atalantához, sokak szerint könnyelműen elkótyavetyélték a saját nevelésű fiatalokat (Patrick Cutrone, Manuel Locatelli), Samu Castillejo, Biglia, Laxalt, Musacchio, Ricardo Rodríguez vételáruk töredékét érik ma, Halilovic lassan hivatalosan is örök tehetség lesz, míg Strinic a szívbetegsége miatt gyakorlatilag már vissza is vonult, a Milanban hivatalos mérkőzésen egyetlenegyszer sem léphetett pályára.


A bosnyák Krunic „edző kedvenceként” 529 percet játszott a bajnokságban (őt még az előző mester, Marco Giampaolo igazolta, aki októberig húzta csupán a Milan kispadján, most a Torino élére kerülhet, ha elengedi őt a Milan a még élő szerződéséből, és követheti őt a középpályás), a brazil bekk, Duarte még ennyi lehetőséget sem kapott, Leao pedig a csatársorban 33 mérkőzésen 6 gólig jutott. Bevált ellenben a belga jobbszélső, Alexis Saelemaekers, őt 3.5 millió euróért (ennyi volt a kölcsönzés díja is) el is opciózták az Anderlechttől, és szintén ennyiért érkezett a Sevillától a rutinos bekk, Simon Kjaer; eközben 21 (mások szerint 24) millióért elvitte a spanyol klub az anno világklasszis-ígéretként számon tartott, de mostanában gyengén futballozó, az idényt öt kanadai ponttal záró szélsőt, Susót. Vele így is jól jártak, a Liverpooltól ugyanis 1.3 millióért szerezték meg.

Ami biztos egyelőre még, az egy 480 ezer eurós transzfer, a Lyon tartalékjai közül ennyiért váltott klubot a francia U20-as válogatott, a védelem összes posztján bevethető Pierre Kalulu. Neki a Bayern három ajánlatot is tett, de a technikai igazgató, Paolo Maldini meggyőzte a fiatalt, legyen inkább milanos. Pierre két testvére, a szélső Aldo Kalulu (FC Basel) és a szélső védő Gédéon (AC Ajaccio) is profi futballista.

A kölcsönből visszatértek közül a már 37 éves kapus, Pepe Reina és a nála tíz évvel fiatalabb Ricardo Rodríguez táplálhat vérmesebb reményeket a kerettagságra, legalábbis a képességeik alapján. Utóbbi ugyan mostanában csak bottal üti egykori formája nyomát, de korai még leírni őt – ellenben a vele egykorú, 41-szeres paraguayi védőmindenesnek, Gustavo Gómeznek kiadták az útját (közben kiderült, hogy ügyvédi furfang miatt Brazíliában már hatmillió eurót keres, mert szerződést fogalmazni tudni kell), és mehet végül a nemsokára 32 éves, ám az idényben tíz kanadai pontot jegyző középpályás, Giacomo Bonaventura is („Jack” talán hazatér az Atalantához, de kérője a Crotone, a Torino, a Fiorentina és a Benevento is – a Tuttosport szerint az utolsó pillanatig gondolkodtak a milanos vezetők, tényleg elengedjék-e).


Ibrahimovic, továbbá kérői ellenére Calhanoglu és Gianluigi Donnarumma hamarosan hosszabbíthat, az ötmillióért állítólag már vihető (a PSV opciója csak négymillió) Rodríguezt a Hertha, az Eintracht Frankfurt és a Hoffenheim hívja vissza a Bundesligába, de tárgyal ügynökével a Lokomotiv Moszkva is, és az oroszok vinnék Laxaltot is. Halilovicnak a Benfica nyújtana mentőövet, Bigliát a Betis, a fiatal védőt, Matteo Gabbiát a Crotone, a 25 millióért „árult” Paquetát a Fiorentina, Calhanoglut a Schalke, Lipcse páros csábítja, a nagy munkabírású Bennaszer neve pedig kissé meglepő módon szinte az összes európai topklubnál felmerült, legutóbb a PSG-nél (a kivásárlási ára jövőre már 50 millió lesz). Calabriát két csapat hívja: a Bologna és a Sevilla.

Kessiét az Interrel és a Lipcsével, Leaót a Nápollyal, a sérülése előtt topformában lévő Alessio Romagnolit meg a Manchester Uniteddel hozták hírbe.

Érdekes a Lokomotiv felbukkanása a hírekben, ugyanis az oroszok karmesterét, Alekszej Mirancsukot le szeretnék igazolni, és mivel a 24 éves játékos kivásárlási ára egyes források szerint mindössze nyolcmillió euró, Laxalt vándorolhat érte cserébe Moszkvába. Mirancsuk idénybeli 32 mérkőzésén 16 gólt és öt gólpasszt hozott össze, a Bajnokok Ligájában a Juventus ellen odahaza és idegenben is eredményes volt! Az igazolás külön érdekessége lenne, hogy a Juve korábban érdeklődött Alekszej Mirancsuk iránt, egy lap egyenesen arról írt, hogy tavaly már meg is vették őt.

Laxaltért külön nyolcmilliót ígért a Lokomotiv, a Milan tízmilliót kér, ez kiindulási alapnak jó lesz a tárgyalásokhoz. Az uruguayi játékos ügynöke nemhogy nem tagadta az alkudozásokat, hanem gyorsan leszögezte, Laxaltnak semmi gondja nincs azzal, hogy Moszkvában folytassa a karrierjét.

A Genoa jobbhátvédje, Paolo Ghiglione maga jelentkezett be a Milanhoz, a nevelőklubjához (onnan 2012-ben transzferálták el), harmincmilliót kér a Norwich City a középhátvéd Ben Godfreyért (őt a Napoli, a Lipcse, a Leverkusen és a Dortmund is kiszemelte magának), a játékos ügynöke pedig hogy, hogyan nem, de felbukkant a minap Milánóban, és ha már ott volt, egy hotelben véletlenül összefutott a Milan pár vezetőjével.

Kiszemelt még a 14 millióért mozdítható Wesley Fofana (St.-Étienne) és Emerson – az olasz lapokban Emerson Royalként emlegetett szélső védő a Barcelona kölcsönjátékosa jövő nyárig a Betisben, harmincmillióért adnák a katalánok, ügynökei már tárgyaltak Milánóban, és mit ad isten, ők képviselik az Espanyol középső középpályását, a húszmillió euróra taksált Marc Rocát is.

A nagy Maldini elismerte, hogy találkozott Serge Aurier ügynökével, a minden transzferben kanál Gianluca Di Marzio szerint a Milan 15 milliós ajánlatára biztosan rábólint a Tottenham (Andrea Conti térdét ismét meg kellett műteni a nyáron, Aurier másik kérője egyébként a Monaco).

Maldini szerint biztosan marad Ibrahimovic (olasz források szerint nettó ötmillió eurós évi bérért és egymillió fölötti bónuszért – viszonyításképp: Calhanoglu be kell érje 3.5 millióval). Szegény ügynökök egy lépést sem tehetnek anélkül, hogy le ne buknának, mert Rebic és Luka Jovics képviselője, Fali Ramadani is simán így járt, amikor találkozott Maldinivel és a sportigazgató Ricky Massarával Milánóban. Ne feledjük, Rebic csak kölcsönben van az olaszoknál, jövőre tér vissza az Eintracht Frankfurthoz, onnan meg André Silva a Milanhoz, ha nem érvényesítik az opciót.

Távozhat ugyanis Leao, és meglepő módon éppen a Juventushoz is el akarja adni őt Jorge Mendes, a portugál szuperügynök, Cristiano Ronaldo atyai jó barátja – de a Fiorentina mellett összeboronálták Leaót a Real Madriddal is, azaz be lehetne őt számítani Jovics árába.

Éppen ötmillióért viheti vissza az Atalanta a középső középpályás Matteo Pessinát a Hellas Veronától, ha az értékesíti rá a 4.5 millió eurós vételi opcióját (most ott van kölcsönben), de a 23 éves olaszra a Milan is vevő lenne. Csak éppen nem húszmillióért, amennyit a bergamóiak kérnek érte – azonban 12-t már fizetnének.

A Getafe Marc Cucurellájáért is, egyébként a Chelsea-vel, a West Hammel és a Dortmunddal egyetemben, őt kész eladni a klubja az anyagi gondjai miatt.

Ibrahimovic amúgy a saját bevallása szerint olyan, mint Benjamin Button, és nemhogy öreg lenne, igazából most kezd belejönni a futballba; ügynöke, a nagy Mino Raiola találkozott vele és Gianluigi Donnarummával, stílszerűen Monte-Carlóban, ahová a játékosokat egy helikopter vitte. Hogy miről beszélgethettek, rejtély.

A Fiorentina, a Roma és Milan inkább csak telefonon érdeklődhetett az Olympiakosz középpályásánál, Mady Camaránál. Bennaszerért 30 milliót ajánlott olasz hírek szerint a PSG, és éppen ennyit adna a Milan, a Juve és az Inter a Bresciának Sandro Tonaliért, ám ennél jóval többre tartják őt az övéi.

Nem egyszerű a Serie A-ban mostanra már bizonyító, kreatív középpályást venni, az Udinese 40 millióra tartja az általa 3 millióért vásárolt Rodrigo De Pault, a legújabb kérő a pletykák szerint a Juventus, megelőzve a sorban a Milant. Az argentin játékos 13 kanadai ponttal fejezte be a bajnokságot. Ingyen igazolhatóDavid Silva, az ő egyetlen hátránya a kora. A Fiorentina támadója, Federico Chiesa régi Milan-célpont, most a firenzeiek Leaót és Paquetát is megkaphatják érte. Olcsóbb megoldás a klubnál egykor kölcsönben megforduló spanyol szélső, Gerard Deulofeu, aki elhagyná a PL-ből kiesett Watfordot – kérdés, mennyivel jobb futballista, mint Suso?

Felvetődött még Erik Lamela és Florian Thauvin, s csak elsőre fura róluk és a Milanról olvasni, mert lenne helyük a csapatban, míg a frankfurti Filip Kosztics remek triót alkotna ismét Rebiccsel és Joviccsal, a nottinghami Matty Cash megszerzése ellenben nagy meglepetés lenne. A Milan megfigyelői sok szépet látnak egyébként Oroszországban, kiszemelt onnan az olasz sajtó szerint a kolumbiai szűrő, Wilmar Barrios és az iráni ék, Szardar Azmun. Ha már csatárok: az argentin Nicolás González (VfB Stuttgart), honfitársa, Nahuel Bustos (Talleres), illetve Milot Rashica (Werder Bremen) neve is felmerült a hírekben, a legérdekesebb húzás pedig vitán felül Mario Mandzukic leigazolása lenne.

 


 

A Benfica újabb nagy dobása a húszéves középpályás, Florentino lehet, harmincmilliót is kaphat érte a Milantól (ennyit kér a Chelsea a Milan által már jól ismert Tiemoué Bakayokóért, az olaszok 20 milliót adnának, a gond a középpályás évi 6.5 milliós londoni bére), a középhátvédek közül szóba került még a firenzei Nikola Milenkovics és az eindhoveni Denzel Dumfries neve is, esetükben ugyebár lehet cserélni/beszámítani. A 18 éves Sefik Abali (Wacker Innsbruck), Omar Alderete (FC Basel), Robin Koch (Freiburg) és Jean-Clair Todibo (Barcelona) is a Milan-megfigyelők célkeresztjében áll, akárcsak a Hertha 19 esztendős karmestere, a német korosztályos válogatott Lazar Samardzic. Utóbbi esetében elő is kerül gyorsan e nyár divatszava: csere lehetséges.

Kell is a válogatás és üzletelés, a La Gazzetta dello Sport szerint a Milan ezen a nyáron 100 millió eurót költ majd: 75 milliót a tulajdonos, az Elliott Group ad, a maradékot viszont eladásokból kell előteremteni.

De például csak a legújabb csatárkiszemelt, Raúl Jiménez megszerzése elvinné a kvóta felét...

 

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ATALANTA
ÉRKEZETT:
Mario Pasalic (Chelsea, kölcsön után végleg, 15 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Simone Muratore (Juventus U23), Christian Capone (Perugia), Nicolas Haas (Frosinone), Davide Bettella (Pescara), Marco Varnier (Pisa), Marco Tumminello (Pescara), Federico Mattiello (Cagliari), Gaetano Monachello (Venezia), Anton Kresic (Padova), Filippo Melegoni (Pescara), Enrico Delprato (Livorno), Matteo Pessina (Hellas Verona), Borisz Radunovics (Hellas Verona), Luca Valzania (Cremonese), Marco D'Alessandro (SPAL), Luca Vido (Pisa), Marco Carraro (Perugia), Arkadiusz Reca (SPAL), Etrit Berisha (SPAL), Marco Carnesecchi (Trapani), Fabio Eguelfi (Feralpisalo)
TÁVOZOTT: Gianluca Mancini (kölcsön után végleg, 13 000 000 euró)
Kölcsönből vissza: Adrien Tameze (Nice)

BENEVENTO
ÉRKEZETT:
Federico Barba (Chievo, kölcsön után végleg)
Kölcsönből vissza: Samuel Armenteros (Crotone), Gianluca Di Chiara (Perugia), Pietro Iemmello (Perugia)
TÁVOZOTT: Massimo Coda (szerződése lejárt)

BOLOGNA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Kingsley Michael (Cremonese), Mattia Destro (Genoa), Nehuén Paz (Lecce), Emanuel Vignato (Chievo), Luca Rizzo (Livorno), César Falletti (Club Tijuana), Diego Falcinelli (Perugia), Godfred Donsah (Cercle Bruges)
TÁVOZOTT: Luca Rizzo (szerződése lejárt), Ladislav Krejci (Sparta Praha, ingyen)

CAGLIARI

ÉRKEZETT: Marko Rog (Napoli, kölcsön után végleg, 13 000 000)
Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Sassuolo), Filip Bradaric (Celta Vigo), Alberto Cerri (SPAL), Guglielmo Vicario (Perugia), Kiril Deszpodov (Sturm Graz), Alessandro Deiola (Lecce), Marko Pajac (Genoa), Senna Miangue (Standard Liege), Diego Farias (Lecce)
TÁVOZOTT: Nicolo Barella (Inter, kv., 25 000 000), Lucas Castro (SPAL, kv., 3 000 000)
Kölcsönbe: Senna Miangue (Eupen), Fabrizio Cacciatore (szerződése lejárt)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus), Federico Mattiello (Atalanta), Alberto Paloschi (SPAL), Radja Nainggolan (Inter), Giovanni Simeone (Fiorentina), Robin Olsen (Roma)

CROTONE
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza:
Augustus Kargbo (Reggio Audace), Giuseppe Borello (Cesena)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza:
Samuel Armenteros (Benevento), Marko Jankovics (SPAL), Alberto Gerbo (Ascoli), Luca Marrone (Hellas Verona)

FIORENTINA
ÉRKEZETT:
Alfred Duncan (Sassuolo, kölcsön után végleg, 15 000 000), Pol Lirola (Sassuolo, kölcsön után végleg, 11 000 000)
Kölcsönből vissza: Bryan Dabo (SPAL), Szofjan Amrabat (Hellas Verona), Cristiano Biraghi (Inter), Tofol Montiel (Vitória Setúbal), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Luca Ranieri (Ascoli), Giovanni Simeone (Cagliari), Sebastián Cristóforo (Eibar), Riccardo Saponara (Genoa), Szymon Zurkowski (Empoli), Valentin Eysseric (Hellas Verona), Kevin-Prince Boateng (Besiktas), David Hancko (Sparta Praha), Kevin Diks (Aarhus)
TÁVOZOTT: Jordan Veretout (Roma, kv., 16 000 000), Cyril Théréau (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Jacob Rasmussen (Vitesse)
Kölcsönből vissza: Rasid Gezzal (Leicester City), Christian Kouamé (Genoa), Dalbert (Inter

GENOA
ÉRKEZETT:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 18 000 000), Francesco Cassata (Sassuolo, kv., 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Oscar Hiljemark (Dinamo Moszkva), Schäfer András (DAC), Koray Günter (Hellas Verona), Sinan Gümüs (Antalyaspor ), Petar Brlek (Ascoli), Christian Kouamé (Fiorentina), Romulo (Brescia), Gianluca Lapadula (Lecce), Stephane Omeonga (Hibernian), Dzsavad el-Jamik (Zaragoza), Vittorio Parigini (Cremonese), Eddie Salcedo (Hellas Verona), Nicola Dalmonte (Trapani), Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata), Raúl Asencio (Cosenza), Riccardo Saponara (Lecce)
TÁVOZOTT: Romulo (szl.), Oscar Hiljemark (szl.), Salvador Ichazo (Danubio, i.)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Torino), Antonio Sanabria (Betis), Cristian Romero (Juventus),Marko Pajac (Cagliari), Mattia Destro (Bologna), Antonio Barreca (Monaco), Riccardo Saponara (Fiorentina), Mattia Perin (Juventus), Adama Soumaoro (Lille), Edoardo Goldaniga (Sassuolo)

HELLAS VERONA
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Liam Henderson (Empoli), Jure Balkovec (Empoli), Antonino Ragusa (Spezia), Karim Laribi (Bari), Antonio Di Gaudio (Spezia), Luca Marrone (Crotone)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Sampdoria), Valentin Eysseric (Fiorentina), Emmanuel Badu (Udinese), Eddie Salcedo (Genoa), Szofjan Amrabat (Fiorentina), Koray Günter (Genoa), Matteo Pessina (Atalanta), Federico Dimarco (Inter), Borisz Radunovics (Atalanta), Claud Adjapong (Sassuolo), Amir Rrahmani (Napoli)

INTERNAZIONALE
ÉRKEZETT:
Asraf Hakimi (Real Madrid, 40 000 000), Nicolo Barella (Cagliari, kv., 25 000 000)
Kölcsönből vissza: Gabriel Brazao (Albacete), Axel Bakayoko (St. Gallen), Mauro Icardi (PSG), Ionut Radu (Parma), Radja Nainggolan (Cagliari), Dalbert (Fiorentina), Valentino Lazaro (Newcastle United), Joao Mário (Lokomotiv Moszkva), Michele Di Gregorio (Pordenone), Federico Dimarco (Hellas Verona), Andreaw Gravillon (Sassuolo), Ivan Perisic (Bayern München)
TÁVOZOTT: Mauro Icardi (PSG, kv., 50 000 000), Andrea Pinamonti (Genoa, kv., 18 000 000), Yann Karamoh (Parma, kv., 8 000 000), Andrea Palazzi (Monza, 2 000 000), Felice D'Amico (Sampdoria, 400 000)
Kölcsönből vissza: Cristiano Biraghi (Fiorentina), Victor Moses (Chelsea), Stefano Sensi (Sassuolo), Alexis Sánchez (Manchester United), Xian Emmers (Almere City)

JUVENTUS
ÉRKEZETT:
Arthur (Barcelona, 72 000 000), Félix Correia (Manchester City U23, 10 500 000)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Cagliari), Marko Pjaca (Anderlecht), Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Genoa), Dejan Kulusevski (Parma)
TÁVOZOTT: Miralem Pjanic (Barcelona, 60 000 000), Emre Can (Dortmund, kv., 25 000 000), Erik Gerbi (Sampdoria, 1 300 000), Matteo Stoppa (Sampdoria, 1 000 000), Blaise Matuidi (szerződését felbontották)

LAZIO
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Simone Palombi (Cremonese), Emanuele Cicerelli (Salernitana), Szofian Kijin (Salernitana), Patryk Dziczek (Salernitana), Riza Durmisi (Nice), Fabio Maistro (Salernitana), Wallace (Braga), Valon Berisha (Fortuna Düsseldorf)
TÁVOZOTT: Valon Berisha (Reims, 4 300 000), Ricardo Kishna (szl.)

MILAN
ÉRKEZETT:
Alexis Saelemaekers (Anderlecht, kv., 3 500 000), Simon Kjaer (Sevilla, kv., 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Livorno), Pepe Reina (Aston Villa), Ricardo Rodríguez (PSV), Tommaso Pobega (Pordenone), Alen Halilovic (Heerenveen)
TÁVOZOTT: Suso (Sevilla, kv., 21 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, kv.)
Kölcsönből vissza: Asmir Begovic (Bournemouth)

NAPOLI
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Vlad Chiriches (Sassuolo), Luigi Sepe (Parma), Gennaro Tutino (Empoli), Luca Palmiero (Pescara), Andrea Petagna (SPAL), Adam Unasz (Nice), Zinédine Machach (Cosenza), Amato Ciciretti (Empoli), Amir Rrahmani (Hellas Verona), Alberto Grassi (Parma), Lorenzo Tonelli (Sampdoria)
TÁVOZOTT: Simone Verdi (Torino, kv., 20 000 000), Roberto Inglese (Parma, kv., 18 000 000), Marko Rog (Cagliari, kv., 13 000 000), Leandrinho (RB Bragantino, kv.)

PARMA
ÉRKEZETT:
Roberto Inglese (Napoli, kv., 18 000 000), Yann Karamoh (Inter, kv., 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessio (Sheffield Wednesday), Jacopo Dezi (Virtus Entella), Eric Lanini (Como)
TÁVOZOTT: José Machín (Monza, kv., 4 000 000), Luca Zamparo (Reggio Audace, 300 000)
Kölcsönből vissza: Luigi Sepe (Napoli), Dejan Kulusevski (Juventus), Gianluca Caprari (Sampdoria), Hernani (Zenit), Giuseppe Pezzella (Udinese), Ionut Radu (Inter), Alberto Grassi (Napoli), Jasmin Kurtic (SPAL)

ROMA
ÉRKEZETT:
Jordan Veretout (Fiorentina, kv., 16 000 000), Gianluca Mancini (Atalanta, kv., 13 000 000), Carles Pérez (Barcelona, kv., 11 000 000)
Kölcsönből vissza: Matias Nani (Central Córdoba), Ante Coric (Almería), Alessandro Florenzi (Valencia), Rick Karsdorp (Feyenoord), Robin Olsen (Cagliari), Mirko Antonucci (Setúbal), Patrik Schick (RB Leipzig)
TÁVOZOTT: Grégoire Defrel (Sassuolo, kv., 10 000 000), Maxime Gonalons (Granada, kv., 4 000 000)
Kölcsönbe:
William Bianda (Zulte Waregem)
Kölcsönből vissza: Chris Smalling (Manchester United), Davide Zappacosta (Chelsea), Henrih Mhitarjan (Arsenal), Jordan Veretout (Fiorentina), Nikola Kalinic (Atlético Madrid)

SAMPDORIA
ÉRKEZETT:
Mikkel Damsgaard (Nordsjaelland, 6 500 000), Kristoffer Askildsen (Stabaek, kv., 2 500 000), Tommaso Augello (Spezia, 1 500 000), Erik Gerbi (Juventus), Matteo Stoppa (Juventus, 1 000 000), Felice D'Amico (Inter, 400 000)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Hellas Verona), Lorenco Simic (DAC), Jeison Murillo (Celta Vigo), Gianluca Caprari (Parma)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza:
Gonzalo Maroni (Boca Juniors), Lorenzo Tonelli (Napoli), Josida Maja (Southampton)

SASSUOLO
ÉRKEZETT:
Grégoire Defrel (Roma, kv., 10 000 000), Lukas Haraslin ( Lechia Gdansk, kv., 1 500 000), Georgiosz Kirjakopulosz (Aszteras Tripoli, kv., 1 200 000)
Kölcsönből vissza: Jens Odgaard (Heerenveen), Gianluca Scamacca (Ascoli), Claud Adjapong (Hellas Verona), Davide Frattesi (Empoli), Khouma Babacar (Lecce), Luca Ravanelli (Cremonese), Federico Ricci (Spezia), Andreaw Gravillon (Ascoli), Federico Di Francesco (SPAL), Enrico Brignola (Livorno), Marco Sala (Virtus Entella), Stefano Sensi (Inter), Edoardo Goldaniga (Genoa)
TÁVOZOTT: Alfred Duncan (Fiorentina, kv., 15 000 000), Pol Lirola (Fiorentina, kv., 11 000 000), Francesco Cassata (Genoa, kv., 7 000 000), Luca Mazzitelli (Virtus Entella, kv.)
Kölcsönből vissza: Vlad Chiriches (Napoli), Filippo Romagna (Cagliari)

TORINO
ÉRKEZETT:
Simone Verdi (Napoli, kv., 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Genoa), Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege), Kevin Bonifazi (SPAL), Lucas Boyé (Reading), Jacopo Segre (Chievo)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (SPAL, kv., 11 000 000)

UDINESE
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Antonin Barak (Lecce), Riad Bajic (Konyaspor), Cristo (Huesca), Giuseppe Pezzella (Parma), Aly Mallé (Balikesirspor), Nicholas Opoku (Amiens), Stipe Perica (Mouscron), Mamadou Coulibaly (Trapani), Emmanuel Badu (Hellas Verona), Simone Scuffet (Spezia), Ryder Matos (Luzern)
TÁVOZOTT: Andrija Balic (DAC, kv.)
Kölcsönből vissza: Ken Sema (Watford)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK (a harmadik feljutó csapat még nem ismert)

BRESCIA
ÉRKEZETT:
Kölcsönből vissza: Leonardo Morosini (Ascoli)
TÁVOZOTT:
Kölcsönből vissza: Romulo (Genoa)

SPAL
ÉRKEZETT:
Kevin Bonifazi (Torino, kv., 11 000 000), Lucas Castro (Cagliari, kv., 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Livorno), Marko Jankovics (Crotone), Salvatore Esposito (Chievo), Lorenzo Dickmann (Chievo), Alberto Paloschi (Cagliari), Jasmin Kurtic (Parma)
TÁVOZOTT: Ervin Zukanovic (szl.)
Kölcsönből vissza: Etrit Berisha (Atalanta), Karlo Letica (FC Bruges), Bryan Dabo (Fiorentina), Federico Di Francesco (Sassuolo), Arkadiusz Reca (Atalanta), Andrea Petagna (Napoli), Marco D'Alessandro (Atalanta), Nenad Tomovics (Chievo), Alberto Cerri (Cagliari)

LECCE
ÉRKEZETT:

Kölcsönből vissza: Romario Benzar (Perugia)
TÁVOZOTT: Andrea La Mantia (Empoli, kv., 3 500 000), Stefano Pettinari (Trapani, 200 000)
Kölcsönből vissza: Gianluca Lapadula (Genoa), Khouma Babacar (Sassuolo), Antonin Barak (Udinese), Diego Farias (Cagliari), Riccardo Saponara (Genoa), Alessandro Deiola (Cagliari),Nehuén Paz (Bologna)

Vastaggal az elmúlt egy hét átigazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik