nemzetisport.hu
2013.05.06 20:32 Frissítve: 2015.03.20 01:40

A Juventus magyar védőjének kettős öröme

Kiváló hétvégéje volt Varga Attilának, a Juventus magyar labdarúgójának, ugyanis a torinói együttes bebiztosította bajnoki címét a Serie A-ban, míg a szlovák U17-es válogatott a tőketerebesi születésű védővel a soraiban Ausztria legyőzésével kezdett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A 17 éves védővel az uefa.com készített interjút.

Varga Attila a Juventus mezében (Fotó: vas.cas.sk)

 

 

 

„Beszéltem telefonon a csapattársakkal. Ők ünnepeltek Torinóban, én pedig a srácokkal Szlovákiában – mondta az uefa.com-nak a Juventus utánpótláscsapatában játszó Varga Attila az osztrákok legyőzése után. – Élveztem a mérkőzést, hittünk benne, hogy gólt szerzünk, és így is lett."

A kiváló felépítésű és jó képességű Varga az MFK Zemplín Michalovcében kezdte pályafutását, majd az olasz Juventushoz igazolt. Példaképe a Liverpool szlovák válogatott védője, Martin Skrtel.

„Elégedett vagyok. A klubvezetés, az edzői stáb, mindenki nagyon profi. Szeretek a Juventusban futballozni. Kezdetben nehéz volt, 16 évesen el kellett hagynom az otthonom, nem beszéltem a nyelvet, de már sokkal könnyebb – mondta beilleszkedésével kapcsolatban a 17 éves belső védő. – Beszélek olaszul, vannak barátaim és hozzászoktam az itteni élethez. Persze hiányzik a családom, de ez az élete egy profi labdarúgónak, meg kell szokni."

POGBA: EGY KIS ADALÉK

Paul Pogba a Palermo elleni bajnokin Salvatore Aronica irányába köpött, amiért a játékvezető kiállította, az olasz szövetség pedig három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta. Ez azt jelenti, hogy a francia futballista idénye véget ért.

Varga szeme előtt ott lebeg Paul Pogba példája is, aki nagyon fiatalon került be a Juventus első csapatába. A 17 esztendős szlovák U-válogatott védő még sokáig szeretne a torinói bajnokcsapatnál futballozni.

„Időről időre az első csapattal edzek. Pogba nagyszerű futballista, tehetséges srác. A felnőttek közül mindenki támogat minket, és Paul példája is bizonyítja, hogy a kemény munkának meglehet a gyümölcse. Keményen dolgozom, van rá esélyem, hogy felkerüljek az első csapathoz. Ez biztató" – zárta mondandóját Varga Attila.

Mint azt korábban megírtuk, annak idején az olasz sajtóban egy játékosmegfigyelő az akkor még csak Juve-kiszemelt futballista kiváló fizikai adottságait emelte ki. Vargának a beszámolók szerint kiváló a koordinációs képessége, jól helyezkedik a pályán, gyors, a levegőben és a földön egyaránt labdabiztos.

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.