Serie A: ismét edzőt vált a Napoli? Mazzarri lehetséges utóda a helyszínen tekinti meg a Barca elleni BL-meccset – sajtóhír

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 10:11
Véget ér a második Mazzarri-éra Nápolyban? (Fotó: Getty Images)
A közeljövőben menesztheti vezetőedzőjét, Walter Mazzarrit az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) érdekelt Napoli – írja a Corriere dello Sport.

FRISSÍTÉS: AZ EDZŐVÁLTÁSRA AKÁR MÁR MA SOR KERÜLHET

Felvidéli tudósítónk, Duducz Tibor információi szerint Francesco Calzona és segítője, Marek Hamsík már Nápolyban van, s amennyiben a tárgyalások sikeresen zajlanak, úgy már ma átvehetik a csapat irányítását. Ebben az esetben értelemszerűeb a Barcelona ellen is ők ülnének a Napoli kispadján. Calzona és Hamsík három hónapos, tehát az idény végéig érvényes szerződést írhat alá a klubbal, s ezzel párhuzamosan a szlovák labdarúgó-válogatottat is irányítaná.

EREDETI HÍR

Nincs megelégedve csapata hullámzó teljesítményével Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke, egyben tulajdonosa. A Serie A címvédője a tabella 9. helyén szerénykedik, s bár a hétvégi, Genoa elleni döntetlen után a klubvezetés megerősítette posztján a 62 éves szakembert, könnyen lehet, hogy a hét folyamán megköszönik a munkáját.

Az említett forrás szerint a Barcelona elleni szerdai, hazai BL-meccsen még biztosan Mazzarri dirigál a kispadról, de a lelátón már ott lesz a rutinos szakember várható utódjának tartott Francesco Calzona, aki jelenleg a szlovák válogatottat irányítja.

Ezzel kapcsolatban Fabrizio Romano úgy tudja, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) beleegyezett abba, hogy Calzona a nyári Európa-bajnokságig párhuzamosan dolgozzon a Napolinál és északi szomszédunk nemzeti csapatnál. Az olasz transzferguru hozzáteszi, hogy az 55 éves Calzonával együtt segítője, a Nápolyban klubikonnak számító Marek Hamsík is leülne a háromszoros olasz bajnok kispadjára – feltéve, hogy valóban menesztik Mazzarrit. 

A Corriere dello Sport szerint Calzona mellett két másik jelöltet vesznek számításba Nápolyban: a legutóbb a Sampdoriát irányító Marco Giampaolo mellett Francesco Sinatti, az előző idény végén távozó sikerkovács, Luciano Spalletti segítője is esélyes a dél-olaszországi óriás kispadjára. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik