Serie A: 19 év után lecseréli a címerét a Fiorentina – kép

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 17:01
null
A Fiorentina új címere a következő idényben debütál. (Fotó: Youtube/AFC Fiorentina)
Tizenkilenc év után megváltoztatja a címerét az olasz első osztályban szereplő Fiorentina. A futballklub egy videó keretében jelentette be a változást, az új logó a következő idényben kerül rá a csapat mezére – írja a Fiorentina hivatalos oldala.

Egy videó keretében mutatta be új címerét a Serie A nyolcadik helyezettje. A klub a videót egy kiáltványként jelentette meg, amivel az a céljuk, hogy bemutassák a Fiorentina hovatartozását, a klub és Firenze városa közötti kapcsolatot.

A PLAY TO BE DIFFERENT (Játssz, hogy egyedi legyél!) szlogennel a klub célja, hogy legyen mindenki büszke az egyediségére, valamint hogy a futballt visszaadják az embereknek, „így egy őszinte és hiteles játékot játsszanak.”


Az új logó – a hivatalos jellemzés szerint – megmutatja a „violák” gyökereit, egyenesen az első címerekre utal vissza, amit a visszaemlékezések szerint Luigi Ridolfi, a klub alapítója tervezett. Az új címer letisztultabb és eltűnt belőle a korábbi sárga szín. A piros liliom mellett helyet kapott egy lila színű "V" betű, ami a szurkolókat szimbolizálja.

A változtatás a következő idénytől lép életbe, akkor jelenik meg az új címer a csapat mezén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik