Olaszország: kiütéssel nyert, két év után visszajutott a Serie A-ba a Crotone

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 23:18
A Benevento után a második biztos feljutó is megvan az olasz másodosztályban: a Crotone a 36. fordulóban a Livornót ütötte ki 5–1-re, míg riválisai döntetlent játszottak.

A Crotone a 2016–2017-es idényben szerepelt története során először a Serie A-ban, akkor a 17. helyet szerezte meg, amivel éppen csak, de elkerülte a kiesést. A következő idényben viszont már nem volt szerencséje az alakulatnak, a liga 18. helyén végzett, és kipottyant az élvonalból. Kicsivel több mint két év elteltével most ismét a Serie A-ba készülhet a 60 ezres dél-olasz városka csapata.

Ehhez a Serie B 36. fordulójában (két körrel a vége előtt) arra volt szüksége, hogy eggyel több pontot szerezzen, mint a harmadik helyen álló Spezia. Egy esetleges vereségnél viszont még a negyedik helyen tanyázó Pordenone is reménykedhetett volna a matematikai csodában. A Crotone ennek viszont az esélyét sem adta meg: 5–1-re kiütötte a Livornót a kora esti mérkőzésen, így „páholyból” várhatta, mi történik a riválisok mérkőzésén. Nos, 23 óra magasságában az Ascoli–Pordenone és a Cremonese–Spezia találkozó is döntetlennel zárult, előbbin 2–2, utóbbin 0–0 lett a végeredmény.

A Crotone 36 kör alatt 65 pontot gyűjtött, a listavezető – és már hetekkel ezelőtt biztos feljutóvá váló – Benevento mögött 18 pontos lemaradással a második.

A harmadik feljutó helyért hat csapat verseng majd a rájátszásban – jelenleg a Spezia, a Pordenone, a Frosinone, a Cittadella, az Empoli és a Salemitana foglalja el ezeket a pozíciókat, de az épp nem kieső, 15. helyezett Perugiának is megvan még a matematikai reménye arra, hogy felkapaszkodjon a 8. helyre.

Érdekesség, hogy a Benevento ugyanúgy a 2017–2018-as évadban esett ki a Serie A-ból, mint a Crotone.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik