Del Piero 2011-ig a Juventus játékosa marad

Vágólapra másolva!
2009.07.17. 16:59
Az olasz labdarúgó-bajnokság élovonalában szereplő Juventus 34 éves világbajnok támadója, Alessandro Del Piero egy évvel meghosszabbította 2010 nyarán lejáró szerződését az „Öreg Hölggyel”.




Del Piero eddig öt bajnoki címet nyert a Juventusszal, egyszer elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját is, ráadásul vezeti a klub góllövőinek örökranglistáját – több mint 260-szor talált az ellenfelek hálójába.

„A tárgyalás nagyon gyorsan zajlott, egyből egyezségre jutottunk. Bodlog vagyok a Juventusnál, és örülök, hogy versenyképes az együttesünk. Addig szeretnék játszani, amíg csak képes vagyok rá, és biztos vagyok benne, hogy két évig még a legmagasabb szinten tudok teljesíteni” – nyilatkozta a 34 éves támadó, aki 1993-ban szerződött a torinói alakulathoz.

Del Piero hős a Juventus-szurkolók szemében, és akkor sem hagyta el a klubot, amikor azt száműzték a bundabotrány miatt a Serie B-be.

Az olasz válogatottban 91 mérkőzésen 27-szer eredményes támadó úgy véli, hogy a nyári erősítésekkel együttesének minden esélye megvan ismét megszerezni a scudettót.

„Ennek a csapatnak hatalmas lehetőségei vannak. Egy mérkőzésen bárkit le tudunk győzni” – tette hozzá a játékos, aki kitért a válogatottbeli szereplésre is.

„Nem beszéltem még Marcello Lippi szövetségi kapitánnyal. Nagyszerű lenne a világbajnokságon futballozni, és megvédeni a 2006-os címünket, különösen, mert ez azt is jelentené, hogy nagyszerű szezont zárok a Juventusszal” – zárta mondandóját Del Piero.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik