Beckham a 2010-es világbajnokság miatt maradt az AC Milannál

Vágólapra másolva!
2009.03.09. 14:53
Az AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti rendkívül boldog, hogy a csapatnak sikerült a szezon végéig magánál tartani a Los Angeles Galaxytól kölcsönben szereplő David Beckhamet. Az angol játékos azonban elismerte: nemcsak az olasz klub, hanem a reménybeli vb-szereplés miatt is volt fontos számára, hogy még ne kelljen visszautaznia az Egyesült Államokba.
Beckham (jobbra) Inzaghi gójának már felhőtlenül örülhetett: maradhat Milánóban
Fotó: Reuters
Beckham (jobbra) Inzaghi gójának már felhőtlenül örülhetett: maradhat Milánóban
Beckham (jobbra) Inzaghi gójának már felhőtlenül örülhetett: maradhat Milánóban
Fotó: Reuters
Beckham (jobbra) Inzaghi gójának már felhőtlenül örülhetett: maradhat Milánóban

Szavazás

Ki nyeri a 2008-2009-es olasz bajnokságot?

Szavazatok száma: 25184

Inter
62 % (15600)
Milan
38 % (9584)
Beckham az AC Milanban fogja befejezni a 2008–2009-es szezont. A Los Angeles Galaxy és az olasz klub a napokban megegyezett egymással, így a középpályás az idény végéig biztosan a piros-feketéket erősíti majd. Az ügy ilyetén lezárása pedig Carlo Ancelottit, az AC Milan vezetőedzőjét is örömmel töltötte el.

„Remekül beilleszkedett az együttesebe, és már eddig is rendkívül sokat segített nekünk. Igazi profi futballista, mi pedig nagyon örülünk, hogy maradhatott” – mondta Ancelotti az Atalanta ellen 3–0-ra megnyert találkozót követően.

„Az volt a célunk, hogy június 30-ig a csapatnál tartsuk őt, és ezt az elhatározásunkat pedig véghez is vittük. David nagyon örül, hogy megtalálta az optimális megoldást” – tette hozzá az olasz mester.

Természetesen Beckham is a sajtó nyilvánossága elé állt, s elmondta, miért is volt olyan fontos, hogy Európában maradhasson. Persze először a szokásos tiszteletköröket is megfutotta.

„Volt néhány okom rá, hogy maradjak. Először is szerettem volna a világ egyik legjobb csapatában, a földkerekség legjobb játékosaival együtt futballozni, mégpedig olyan szenvedéllyel, mint amely végigkísért egész pályafutásom során” – mondta Beckham a Sky Sports Newsnak.

Az angol klasszis ezt követően persze előállt az „igazi” indokkal is.

„Miként arról mindenki beszélt is, az, hogy a Milanban játszhatok, esélyt ad nekem, hogy ott lehessek a 2010-es világbajnokságon. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy elérjem a célom” – zárta gondolatait Beckham.

Mint ismert: hetek óta tartó kötélhúzás ért véget vasárnap, amikor a Los Angeles Galaxy hivatalosan is bejelentette, hogy David Beckham az európai szezon végéig (május 31.) az AC Milan játékosa maradhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik