A lábadozó Ronaldo nem zárja ki, hogy be kell fejeznie karrierjét

Vágólapra másolva!
2008.02.25. 17:27
Az újabb térdműtét után lábadozó Ronaldo úgy érzi fel kell készülnie a legrosszabbra, vagyis sikerekben rendkívül gazdag labdarúgó-pályafutásának befejezésére. A 31 éves brazil fenomén tudja, rendkívül kemény rehabilitáció vár rá, és még annak a sikeressége sem garantálja a visszatérést.
Ronaldo nem akarja, hogy jótékonykodjon az AC Milan vagy a Flamengo
Ronaldo nem akarja, hogy jótékonykodjon az AC Milan vagy a Flamengo
Ronaldo nem akarja, hogy jótékonykodjon az AC Milan vagy a Flamengo
Ronaldo nem akarja, hogy jótékonykodjon az AC Milan vagy a Flamengo

„Fel kell készülnöm arra, hogy visszavonuljak – szögezte le Ronaldo az egyik brazil tévés csatornának adott interjújában. – Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom. Nagyon kemény rehabilitáció előtt állok, és ha bármi váratlan történik, akkor valószínűleg nem játszhatom többet.”

A kétszeres világbajnok klasszis február 13-án az AC Milan–Livorno olasz bajnoki mérkőzésen sérült meg súlyosan. Ronaldo, pénteken távozott a Pitie-Salpetriere kórházból, amely korábbi közleményében arról tájékoztatott: a kétórás térdműtét jól sikerült, de korai lenne bármit jósolni arról, hogy a 31 éves brazil csatár mikor térhet vissza a pályára.

„Csak a rehabilitáció befejezése után döntök a sorsomról. Ha akkor is fáj majd mindennap a térdem, akkor valószínűleg eljön a búcsú ideje a futballban. Jól kell sikerülnie a rehabilitációnak, azt akarom, úgy tudjak biciklizni és futni a fiammal, hogy ne fájjon a térdem” – jelentette ki az AC Milan támadója.

Ronaldo számára azért is tragikus az újabb súlyos sérülés, mert éppen a nyáron jár le a szerződése. Az AC Milan többször kijelentette, továbbra is számít a fenoménra, de az elmúlt hónapokban a Flamengo is élénk érdeklődést mutatott.

„Nem ez a legjobb pillanat, hogy a Flamengóról vagy a Milanról beszéljek. Logikusnak tűnik, hogy egyik klub sem számít olyan harmincegy éves játékosra, aki már két műtéten esett át, borzalmas térdsérüléseket szenvedett és kétséges a visszatérése. Én nem szeretném, ha bármelyik klub jótékonykodna velem. A Jóistennek köszönöm a labdarúgó-pályafutásomat” – fejtegette a sérült sztár.

Ronaldo 1993-ban kezdődött profi pályafutása során válogatott és klubszinten is szinte mindent megnyert, egyedül a Bajnokok Ligája-trófea hiányzik a vitrinjából.

Tavaly ugyan már a Milan játékosa volt, amikor az olasz csapat megnyerte a legrangosabb európai sorozatot, de még a Real Madrid nevezte a BL-re, így nem volt tagja a Bajnokok Ligája-győztes gárdának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik