A 17 éves Balotelli duplázott a 4-1-es győzelmet arató Interben

Vágólapra másolva!
2007.12.20. 00:17
Az Internazionale tinédzser korú csatára, Mario Balotelli, valamint Hernan Crespo és Santiago Solari góljával 4-1-re legyőzte a házigazda Regginát az Olasz Kupa (Coppa Italia) nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Korábban az AS Roma 3-1-es vereséget szenvedett a Torino otthonában.
Mario Balotelli nagy napja volt a szerdai a Reggina pályáján
Imago
Mario Balotelli nagy napja volt a szerdai a Reggina pályáján
Mario Balotelli nagy napja volt a szerdai a Reggina pályáján
Imago
Mario Balotelli nagy napja volt a szerdai a Reggina pályáján

LABDARÚGÁS, OLASZ KUPA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK:
  • Udinese–Palermo 0-0
  • Torino–AS Roma 3-1 (Recoba 12., 50., Comotto 88., ill. Mancini 45.)
  • Lazio–Napoli 2-1 (Silvestri 66., Baronio 71., ill. Dalla Bona 28.)
  • Reggina–Internazionale 1-4 (Pettinari 50., ill. Crespo 14., Balotelli 29., Solari 62., Balotelli 86.)
A bajnokságban címvédő és jelenleg veretlenül az élen álló Inter Crespo fejesgóljával szerezte meg a vezetést a 14. percben Reggio Calabriában, majd a 29. percben a 17 éves Balotelli növelte az előnyt (2-0).

Az első játékrészben már nem változott az eredmény, az 50. percben azonban szépített a Reggina. Nem sokáig reménykedhetett azonban a hazai együttes, mert a 62. ercben Solari visszaállította a kétgólos differenciát, majd a hajrában Balotelli állította be a 4-1-es végeredményt.

Az Inter vasárnap nagy rangadót játszik a Serie A-ban, az ellenfél ugyanis a városi rivális, Bajnokok Ligája-győztes AC Milan lesz a Giuseppe Meazza-stadionban.

Torinóban Alvaro Recoba duplázott, a hazaiak harmadik gólját pedig Gianluca Comotto jegyezte a címvédő AS Roma ellen, amely ezzel csak brazil középpályása, Mancini találatát tudta szembeállítani.

A 3-1-es vereség nehéz helyzetbe hozta a „farkasokat”, akiknek a római Olimpiai Stadionban minden erejükre szükségük lesz a továbbjutáshoz.

Volt meccs szerda este a Stadio Olimpicóban is, ahol a Lazio minimális előnyt szerzett a vendég Napoli ellen (2-1).

Bár a vezetést még a nápolyiak szerezték meg Dalla Bona révén, a második játékrész derekén öt perc alatt megfordította a meccset a fővárosi együttes – Silvestri és Baronio volt eredményes.

Az Udinese és a Palermo gól nélküli döntetlent játszott, míg az AC Milan csütörtökön lép pályára hazai pályán a Catania ellen.

A Juventus korábban 2-1-re kikapott az Empoli vendégeként, a Fiorentina 1-1-es döntetlent játszott a B-ligás Ascolival, míg a Cagliari odahaza 1-0-ra győzött a Sampdoria ellen.

A visszavágókat január 16-án rendezik meg az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik