Alessandro Nesta ritkán lő gólt, de ez most nagyon fontos volt

Vágólapra másolva!
2007.09.15. 20:28
Az utolsó pillanatban mentett pontot a Milan labdarúgócsapata a Siena otthonában. Maccarone góljával még a toszkán csapat vezetett, de az előrehúzódó középhátvéd, Alessandro Nesta a hosszabbításban bevette a hazaiak kapuját.

A Siena otthonába látogatott a Milan a harmadik forduló nyitómérkőzésén. Carlo Ancelotti csapata jól kezdett, Gilardino lövését egyből védenie kellett Elefteropulosz kapusnak.

A 24. percben egy hatalmas védelmi hiba következtében vezetéshez jutott a hazai csapat: Christian Bucci lövését Dida kiejtette, ám úgy tűnt, nem lesz baj, hiszen érkezett Kaladze. A grúz védő azonban hatalmas lyukat rúgott, Maccarone ott termett, és közelről a hálóba lőtt.

Maccarone az első félidő nagy részében aktív volt, csapata pedig örülhetett, hiszen előnnyel vonulhattak pihenőre. A vendégek a szünetben cseréltek is, Gattuso helyett Filippo Inzaghi állt be.

A rutinos támadó próbálkozott, de szorosan fogták, komoly helyzetbe nem tudott kerülni. Egyszer Elefteropulosz saját testi épségét is kockáztatva mentett előle. Volt olyan eset, amikor a görög kapus is verve volt, ekkor Jarolim vágta ki a labdát a gólvonalról Ambrosini próbálkozása után.

A 82. percben egyenlítési lehetőséghez jutott a Milan, a 17 méteres szabadrúgást azonban Seedorf kevéssel a kapu fölé csavarta.

Már szinte mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet, amikor a ráadásban Seedorf középre ívelt egy szabadrúgást, a nagy tömörülésben Nesta elé került a labda, és a középhátvéd nagy erővel a hálóba bombázott. A védőnek ez volt a negyedik gólja élvonalbeli pályafutása során.

A lefújás előtt a csereként beállt Frick a kiállítás sorsára jutott, a Milan a sírból hozta vissza az egyik pontot. Igaz, még a győzelemre is volt esélyük, ugyanis Seedorf szabadrúgása a felső kapufáról a gólvonal elé pattant.

SERIE A

3. FORDULÓ
Siena-Milan 1-1 (Maccarone 24. ill. Nesta 90+1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik