Profi boksz: vitatható döntéssel győzött Haney Lomacsenko ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 12:26
null
Devin Haney (balra) legyőzte Lomacsenkót (Fotó: AFP)
Az amerikai Devin Haney (30–0, 15 K. O.-T. K. O.) Las Vegasban pontozással megvédte a WBC, WBO, WBA és IBF profi könnyűsúlyú bokszvilágbajnoki öveit a korábban három súlycsoportban is világbajnok ukrán Vaszil Lomacsenko (17–2, 11) ellen.

 


Az MGM Grand Arénában megrendezett ütközetet nem kezdte jól a veretlen, 24 éves Devin Haney, és kifejezetten nehezen tudta kezelni a gyors, közeli kombinációkkal operáló Vaszil Lomacsenko harcmodorát, annak ellenére is, hogy a fizikai paraméterek tekintetében óriási előnye volt a világelsőnek. A kialakuló meccskép nem Haneynek kedvezett, ráadásul az 5. menetben figyelmeztette is a mérkőzésvezető szabálytalanságért (ez később megismétlődött, akkor tarkóütését és fogásért fedte meg a mérkőzésvezető az amerikai bunyóst).

A találkozó közepétől némileg magára talált a címvédő, és egyre többet támadta a 35 éves riválisa testét. A finisben újra Lomacsenko tűnt meggyőzőbbnek, és igyekezett nyomást gyakorolni az egyeneseket is egyre nagyobb számban bevető Haneyre, így a záró gongot követően az ukrán klasszis bizakodva várhatta az eredményhirdetést.

A pontozók végül vitatható módon egyhangúan Haney látták jobbnak (116:112, 115:113, 115:113), aki ezzel a közel sem népszerű döntéssel továbbra is a könnyűsúly vitathatatlan bajnokának vallhatja magát.

www.profiboksz.hu

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik