Profi boksz: lassan, olcsón fogynak a szupermeccs jegyei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 16:41
null
Mayweather és McGregor vasárnap egymásnak esnek (Fotó: AFP)
Egyelőre úgy tűnik, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja, legalábbis ami a jegyeladást illeti a Floyd Mayweather és Conor McGregor közötti, magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezendő bokszmeccsre. Hiába ugyanis az óriási felhajtás, a belépők egyelőre nem a várt ütemben és áron fogynak.

 

A két évvel ezelőtti, utolsó igazán „megaVegasi" bokszütközetre Mayweather és Manny Pacquiao között például egy héttel a csörte előtt még 4000 dollárért lehetett a legolcsóbb jegyet megvenni a lelátókra, most ez az ár „mindössze" 1800 dollár. Igaz, akkor generációja két legnagyobb bunyósa mérkőzött meg egymással és még világbajnoki címeket is kockára tettek a felek.

Most egy héttel a jegyeladás kezdete után megjelentek a másodkézből eladott tikettek, és ezen a piacon az induló 2000 dollárról folyamatos csökkenés mellett 1500 dollár alá esett egy belépő ára, majd visszament az ár 1800 dollár körüli összegre.

Alig néhány nappal az összecsapás előtt azonban még mindig van körülbelül 1000 eladó jegy – miközben Mayweather Pacquiao elleni csatájára már egy héttel a gála előtt elfogytak a belépők.

Valószínű egyébként, hogy a hátralévő néhány nap során ismét mérséklődni kezdenek a jegyárak, amit az is csak elősegíthet, hogy Las Vegasban a legtöbb sportbárba vagy sörözőbe már 50-60 dollártól kezdve beülhet az ember, és óriáskivetítőn nézheti meg az év második felének legjobban várt meccsét.

A súlycsoportoktól és szervezetektől függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott 40 éves amerikai Floyd Mayweather augusztus 26-án Las Vegasban, a T-Mobile Arénában csap össze az ír ketrecharcos Conor McGregorral.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik