L. P. I. 2020.10.30 21:40 Frissítve: 2020.10.30 21:46

Ökölvívó ob: kemény csatákat hoztak az elődöntők

Kemény csatákat hozott a péntek, tizenkilenc aranyérem talál gazdára a záró napon.

 

A nehézsúlyú Hámori Ádám meg sem izzadt a fináléig vezető úton (Fotó: MÖSZ/Kincses Margit)

Amint azt sejteni lehetett, az elődöntők napján már izzott a levegő a győri Olimpiai Sportparkban, és ahhoz sem kellett különösebb jóstehetség, hogy a férfiaknál különösen az 52, a 64 és a 75 kg küzdelmeire érdemes figyelni.

A legkisebbek (49 kg híján, hiszen ott nem volt induló) között Szaka–Virbán és Csóka–Bernáth csatákat hozott a péntek, a honvédos Virbán Martin pontosabb volt ferencvárosi ellenfelénél, míg az öt éve Eb-bronzérmes Csóka Nándor megosztott pontozással, nehezen nyert a debreceni Bernáth Attila ellen.

Kisváltósúlyban újra, majdhogynem menetrendszerűen összejött a Kovács–Fodor finálé, ám ehhez mindkettejüknek sokat és jól kellett dolgozniuk. A nyíregyházi Kovács Richárd szépen szisztematikusan felőrölte a vasasos Rostás Armandó ellenállását, az ugyancsak angyalföldi Fodor Milán pedig igazán stílusos, összeszedett bunyóval verte meg az egriek eredendően 60 kilós ifiolimpiai bronzérmesét, Könnyű Richárdot, akire a harmadik felvonásban számoltatott is.

Középsúlyban a pécsi Cservenka Róbert az idén nem lesz országos bajnok, mert nem kis meglepetésre szoros mérkőzésen kikapott a Hell Fight Club korábbi kétszeres ifibajnokától, a 19 éves Mester Somától, aki a meccs nélkül továbbjutó Benkő László elleni fináléban akár a felnőttek között is révbe érhet.

Válogatottjaink közül a 69 kilós Kozák László és a 91 kilós Hámori Ádám (egy menetet sem töltött a ringben, máris repült a törülköző...) is gond nélkül vette az újabb kört, és az sem lepett meg senkit, hogy 81 kilóban Tallósi Péter és Kovács Pál vív meg szombaton az aranyért – de mindketten megszenvedtek a fináléért.

„Különösen a stílusosan bokszoló Virbán Martin és Fodor Milán tetszett, a Mester–Cservenka meccs is kiváló volt, a szupernehézsúlyú Kiss Leventére nagyon kíváncsi leszek a döntőben, de a többiekre sem lehet panaszom  – mondta Bertók Róbert szövetségi kapitány. – Éppen a tempós Virbán–Szaka mérkőzésről jut eszembe, hogy az egyes összecsapások ütésszámát is mérjük az ob-n, kiderül, hol állunk ebben a nemzetközi szinthez képest, mert ilyen szemmel is néznünk kell a magyar bajnokságot.” 

Szombaton 15.30-tól a döntőkkel fejeződik be Győrben az idei felnőtt országos bajnokság.

2020.11.29 23:16:36

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Végül is éppen azt kaptam, amit vártam.

2020.11.27 18:16:39

Ökölvívás THURY GÁBOR

A közelmúlt két meghatározó bokszolója 54, illetve 51 évesen feszül most egymásnak.

2020.11.20 23:24:26

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ki akarná hallgatni jó pénzért az egykor híres, de már hangját vesztett, kiöregedett operaénekesek dalát?

2020.11.09 21:44:14

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Ha vannak olyan emberek, akiket az egyébként remek bokszoló, de nem nagy ütőerejű Tyson Fury ki tud ütni, akkor Mike Tyson megölné őket.”

2020.11.02 13:10:33

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Az ötven évvel ezelőtti korosztályos kontinentális tornán öt aranyat nyert a magyar küldöttség.