L. P. I. 2021.10.27 19:30 Frissítve: 2021.10.27 23:53

Ökölvívó-vb: a kick-boxos Veres Roland bunyóban is letette a névjegyét

Miután kedden hibátlan mérleggel zárt a Bernáth Attila, Mester Soma, Kovács Pál trió, szerdán is három magyart szólítottak ringbe a húszezres belgrádi Stark Arénában. Délután Kozák Lászlót (71 kg, Madárfészek Akadémia) és Hámori Ádámot (86 kg, Fitt-Box Kőszeg), az esti program végén pedig Veres Rolandot (60 kg, Halker-Király Team).

Veres Roland kick-boxban már felért a világ tetejére, most ökölvívásban is útnak indult... (Fotó: NYESZ)

 

A mieink közül elsőként szorítóba lépő Kozák a reméltnél jóval kevesebbet ütött az indiai Dev Nishant ellen, így nem volt meglepő, hogy a pontozók az ellenfelet látták jobbnak, a stílusosan bokszoló Hámori pedig mindössze az ír pontozónál vitte el mindhárom menetet, a másik négy azonban a rutinos török Burak Aksinra adta a voksát, így a kőszegi cirkálósúlyú bunyós is búcsúzott.

„Kozák Laci sajnos nem tudta megoldani az ismeretlen indiai bajnok elleni meccset, pedig lett volna esélye, csak nem tudta kihasználni a ringben adódó lehetőségeket – mondta a két délutáni vereség után Bertók Róbert szövetségi kapitány. – Hámori Ádámot ugyanakkor nem is értem, az első, szoros menet után egyértelműen ő volt a jobb, a harmadikban olyan fölénnyel, hogy érthetetlen, miként láthatta jobbnak két pontozó is az ellenfelet. Óvtunk is, rosszabbul nem járhatunk, de hátha legalább ennek lesz eredménye.”

Az óvást már a délutáni program végén elbírálták – de nem meglepő módon számunkra kedvezőtlenül. Így aztán Veres Rolandban volt minden szerdai reményünk, a balkezes könnyűsúlyú tehetség a török Mizan Aykollal csapott össze a 32 közé jutásért, és laza bunyóval, egyhangú pontozással győzött. A 21 éves Veres kick-boxban ötszörös világbajnok, komolyabban csak az idén kezdett az ökölvívással foglalkozni – bevallottan azért, mert így már a 2024-es olimpián ott lehetne, míg a kick-box legkorábban 2028-ra érhet oda...

„Elégedett vagyok Rolival, egyre jobb a balegyenese, egyre komfortosabb a ringben, holott csak február óta bokszol. De a kick-boxnak hála idegileg rendben van, már megszokta a világversenyekkel járó feszültséget, egyáltalán nem okoz neki gondot, hogy újoncként szerepel a vébén” – értékelt boldogan Bertók. Veres péntek este a tádzsik Abdurah­mon Jokubov ellen húz legközelebb kesztyűt.

Csütörtökön egyetlen magyar lép ringbe Belgrádban: délután Fehér Koppány (+92 kg, Vasas-Süllős) a kolumbiai Cristian Salcedo ellen bokszol a 16 közé jutásért.

FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
A 32 közé jutásért. 71 kg:

Nishant (indiai)–Kozák László p. gy. (5:0)
A 16 közé jutásért. 86 kg:
Aksin (török)–Hámori Ádám p.gy. (4:1)
A 32 közé jutásért. 60 kg:
Veres Roland–Aykol (török)
p. gy. (4:1)

 

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.