MTI
R. D. P.
2023.02.03 15:32 Frissítve: 2023.02.03 15:51

Ökölvívás: erős mezőnyt várnak az idei Bocskai István-emlékversenyre

Huszonhat országból több mint háromszáz bokszoló méri össze erejét az idei Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyen, amelyet jövő keddtől szombatig rendeznek Debrecenben – jelentették be a szervezők a viadal pénteki sajtótájékoztatóján, Debrecenben.

A szervezők szerint nagyon erős mezőny alakult ki (Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-Bihari Napló)

 

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere felidézte, hogy 1957 óta rendezik meg folyamatosan az emlékversenyt, a küzdelmeket sem a járványveszély, sem az energiaválság nem tudta megakadályozni.   

Hozzátette: a verseny mára jelentős nemzetközi találkozóvá nőtte ki magát, és fontos szerepe van Debrecen turisztikai életében is. A díjakat, serlegeket hagyományosan a város biztosítja a helyezetteknek – mondta.   

Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy Debrecennel közösen immár 67. alkalommal rendezik meg a Bocskai István-emlékversenyt, Európa egyik legnagyobb amatőr ökölvívó tornáját. Azt mondta, az egykor regionális versenynek induló kezdeményezés mára Európa elit eseményévé nőtte ki magát, amelyen olimpiai, világ- és Európa-bajnokok mérik össze rendszeresen felkészültségüket.   

Az idei mezőny nagyon erős, olyan boksznagyhatalmak küldik el versenyzőiket, mint Ausztrália, Thaiföld, Üzbegisztán vagy Kazahsztán – sorolta a szövetség elnöke.   

Tóth Zsuzsanna, a szövetség főtitkára azt mondta, a debreceni az egyik legnagyobb az európai versenyek között, fontos állomása a magyar ökölvívók felkészülésének a világbajnokságra és az olimpiára. Az idei viadalra 26 országból 220 férfi és 125 női ökölvívó érkezik kísérőikkel együtt – fűzte hozzá.   

Bertók Róbert szövetségi kapitány jelezte: a magyar ökölvívók  háromhetes tatai edzőtáborból érkeznek Debrecenbe, ahol több olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve érmes öklözik majd.   

Hozzátette: a súlycsoportok igazodnak az olimpiai előírásokhoz. A férfiak mezőnyéből kiemelte a debreceni Bernáth Attilát, akinek a szerepléséhez nagy reményeket fűz, de szerinte meglepetést okozhat Veres Roland (57 kilogramm), Kovács Richárd (63,5 kilogramm), Fodor Milán (67 kilogramm), a nőknél pedig Hámori Luca (66 kilogramm) és Nagy Tímea (75 kilogramm) is.   

A mezőnyt tekintve igazi csemege lesz az idei verseny – fogalmazott a szövetségi kapitány.

(MTI)

2023.02.26 22:10:22

Ökölvívás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kremljovról gyorsan kiderült, hogy a vezetési módszerei finoman fogalmazva sem kompatibilisek a nagyvilágban elfogadottakkal, és a bunyó a NOB-nál továbbra is bűzös problémahalmaz maradt.

2023.01.14 22:31:35

Ökölvívás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. „Egyedül benned bízunk, Csaba, csinálj valamit!”

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.