Klicsko: Mi van Haye, megcsípett egy méh?

Vágólapra másolva!
2011.07.03. 10:12
null
Klicsko (balra) többet várt Haye-től (Fotók: Reuters)
David Haye nem tudott mit kezdeni Vladimir Klicsko stílusával: keveset ütött, és kikapott az ukrán bokszolótól. A brit bunyós a meccs után bedagadt lábát mutogatta az újságíróknak, és úgy nyilatkozott, az egyik edzésen eltörte a lábujját, ezért nem tudott olyan kemény támadásokat indítani. Klicsko többet várt riválisától.
Haye  az asztalra is felállt
Haye az asztalra is felállt

Vladimir Klicsko tegnap este egyhangú pontozással nyert David Haye ellen Hamburgban, és az ukrán ökölvívó a meccs után elmondta, több támadást várt ellenfelétől.

„Félt küzdeni ellenem. Több ellenszegülésre számítottam a ringben, de Haye szuperdefenzíven bunyózott" – mondta Klicsko a találkozó után.

Haye – aki előzőleg 2004-ben szenvedett vereséget, amikor Carl Thompson kiütötte egy cirkálósúlyú összecsapáson – úgy nyilatkozott, hogy három héttel ezelőtt edzés közben eltört az egyik lábujja a jobb lábán, ezért nem tudott olyan nagy erővel rohamozni.

„Nem tudtam mindent beleadni, amire szükségem lett volna, és ez nagyon frusztráló volt. Ki kellett volna ütnöm Klicskót, de sajnos nem tudtam" – mondta az angol bokszoló, aki a meccset követő sajtótájékoztatón felállt az asztalra, és megmutatta bedagadt lábát az újságíróknak.

„Mi van, megcsípett egy méh?" – kérdezte tőle viccelődve Klicsko, aki azt tanácsolta Haye-nek, inkább ne keressen kifogásokat a vereségére.

Mint ismert, az angol bunyós a találkozó előtti nyilatkozataival provokálta az ukrán öklözőt, de a beszólások nem zökkentették ki Klicskót, aki az IBF, a WBO, az IBO mellett immár a WBA szervezet nehézsúlyú világbajnoka is lett.

„A fivéremmel megünnepeljük, hogy az összes szervezet nehézsúlyú világbajnoki övét begyűjtöttük. Nem volt olyan látványos, mint ahogy terveztem, de mindent megtettem ennek érdekében" – jelentette ki Vladimir.

A 30 esztendős Haye – aki október 13-án ünnepli a születésnapját – a mérkőzés előtt azt mondta, 31 éves kora előtt befejezi az ökölvívást, a vereség után azonban már nem volt olyan biztos a visszavonulásában.

„Le kell ülnöm, és végig kell gondolnom, hogy mit akarok csinálni a közeljövőben. Csalódás lenne egy vereséggel befejezni, főleg úgy, hogy tudom, nem égtem le ezen a mérkőzésen" – mondta David Haye.

VLADIMIR KLICSKO VS DAVID HAYE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik