Ökölvívás: Gémes győzelemmel kezdte a kvalifikációs tornát

Vágólapra másolva!
2024.03.03. 18:05
null
Az olaszországi olimpiai selejtezős tornán csak Gémes Levente tudott nyerni a vasárnap érdekelt három magyar férfi ökölvívó közül – Szaka István és Bernáth István is kikapott.

 

A vasárnap érdekelt három magyar férfi ökölvívó közül csak Gémes Levente vette sikerrel az első akadályt az olaszországi olimpiai kvalifikációs tornán. A rendkívül népes, 71 kilogrammos súlycsoportban a legjobb 64 közé jutásért rendezett mérkőzésen, az első menetben döntő fölényt alakított ki az észt Pavel Kamaninnal szemben.

Nem sikerült ugyanakkor a továbbjutás az 51 kilós Szaka Istvánnak, aki az angol Kiaran McDonaldtól 3:2-es megosztott pontozással kapott ki a 32 közé kerülésért rendezett meccsen. Ugyancsak a 64 között kezdett Bernáth István (+92 kg), aki az ecuadori Gerlon Gilmar Congo Chalával szemben egyhangú pontozással maradt alul. 

Az esti programban, 19.45 körül bokszol Mezei Petra (50 kg) a lengyel Natalia Kuczewskával.

Az ökölvívóknak három lehetőségük volt, illetve van az olimpiai kvótaszerzésre. Az elsőn, a tavalyi Európa Játékokon a magyarok közül ez Kovács Richárdnak (63,5 kg), illetve Hámori Lucának (66 kg) sikerült. Így már biztosan több magyar indulhat Párizsban, mint a legutóbbi, tokiói játékokon, amelyen Gálos Roland egyedül képviselte a piros-fehér-zöld színeket.

A második kvalifikációs versenynek ad otthont most az olaszországi Busto Arzizio, ahol a magyar színeket négy férfi és öt női bokszoló képviseli. Itt a súlycsoportok többségében a legjobb négy szerez indulási jogot a nyári játékokra, azaz a kvalifikációhoz elődöntőbe kell jutni. Női 57 kilóban ugyanakkor csak kettő, női 60 kilogrammban pedig három kvóta talál gazdára. 

A harmadik, egyben utolsó esélyt a párizsi részvétel kiharcolására a bangkoki kvalifikációs verseny kínálja május végén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik