Ökölvívás: dokumentumsorozatot készítenek Kokó pályafutásáról

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 10:04
Dokumentumsorozatot készítenek Kovács István életéről (Fotó: Földi Imre)
Az RTL a hivatalos oldalán jelentette be, Kovács „Kokó” István, olimpiai- és világbajnok ökölvívóról készít dokumentumsorozatot.

A legendás bokszoló életét és pályafutását körbejáró dokut a „A Király” című sorozat alkotói készítik majd el, azonban egy teljesen más megközelítésből tervezik tálalni a történteket, mint a korábbi munkájukban. 

„Ez nem fikció lesz, hanem dokumentumfilm, tele elképesztő mennyiségű archív anyagokkal, régi bokszmeccsekkel, nagy sikerekkel, nagy bukásokkal. És a jelenben is forgatunk vele, mert szerintem rengeteg olyan információ van Kokóról, amit nem is tudnak az emberek” – mondta a sorozat egyik megálmodója, Kovács Dániel.

„Kokó” az RTL-nek elárult, nem lepte meg a felkérés, hisz ez nem az első alkalom, hogy felmerült egy róla készített dokumentumfilm ötlete. 

„Amikor leültünk, és elkezdtünk rajta dolgozni, elkezdtünk róla beszélgetni, akkor döbbentem rá, hogy valóban annyi minden történt velem, és nagyon megtisztelő a felkérés. Én úgy is érzem, hogy az az életpálya, amit én befutottam, az az 54 év hordoz magában annyi üzenetet, meg annyi élményt, emléket, történetet, hogy talán egy film formájában is meg lehet kísérelni.” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik