Ökölvívás: az ob-érmeseket már Roy Jones is láthatja

Vágólapra másolva!
2023.12.14. 22:05
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/okolvivo-ob-csutortok-7531" target="_blank">A harmatsúlyú Bernáth László (kékben) is két győzelemre van a bajnok címtől (Fotó: Koncz Márton) –<a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/okolvivo-ob-csutortok-7531" target="_blank"> FOTÓGALÉRIÁÉRT KATT A KÉPRE!</a><br /></a>
A csütörtöki programban már valamennyi mérkőzésen a bajnoki dobogó volt a tét a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

 

Maratoni boksznap, az egyetlen ringben összesen 47 meccs várt a második napon a 100. országos bajnokság mezőnyére, és a délelőtt 11-kor kezdődő monstre műsor győztesei már biztos érmesként hagyták el a szorítót. Megszokhattuk, hogy az alsó súlycsoportokban a honvédos Virbán és a debreceni Bernáth család presztízscsatáit hozza az ob, és így lehet ez az idén is, hiszen légsúlyban Virbán Martin és a válogatott, a párizsi kvótára sem esélytelen Bernáth Attila, eggyel feljebb pedig Virbán Gábor és Bernáth László menetel az egymás elleni bajnoki döntő felé. Az utóbbiak közül az 54 kg-os negyeddöntőben Virbán két menetet sem töltött a ringben, Bernáth pedig kemény volt, és pontozással nyert, de kettejük különcsatájába még beleszólhat a csepeli színekben bokszoló számos ukrán egyike, Rosztiszlav Bilosztockij.

A nap slágermeccsén az immár 67 kilós Fodor Milán egyhangú pontozással kikapott a honvédos Énekes Dominiktól, 71 kilóban pedig az ifjúsági vb-ezüstérmes Gémes Levente a szerdai nyitó mérkőzésén kiütéssel diadalmaskodó, ugyancsak csepeli ukrán Mikita Alisztratov ellen nyert hatalmas adok-kapok végén. A felső súlykategóriákban amúgy tisztességes indulói létszámmal kezdődött meg az ob, 75 kg-ban például teljes 16-os táblával (négynapos lebonyolítás mellett ez a maximum) – ugyanakkor 92 kg-ban Kiss Leventének csak két győztes meccs kell az aranyhoz, 57 kg-ban pedig (holott olimpiai súlycsoport!) az a ritka és nemkívánatos eset fordult elő, hogy az ötkarikás kvótaaspiránsunk, az Eb-bronzérmes Veres Roland egyszer húz kesztyűt – szombaton mindjárt a bajnoki címért… Pedig nagy csatát vívhatott volna a profiként az amatőrök közé visszamérkőző tokiói indulónkkal, Gálos Rolanddal, utóbbit azonban legyőzte a koronavírus. A nagyobb nevek közül rajta kívül egyedül párizsi férfikvótásunk, a nyíregyházi Kovács Richárd hiányzik – családi okok miatt, igazoltan.

Az elődöntők 11 órakor kezdődnek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, az első két nap jelképes 100 forintos jegyára után a bajnokság záró napjait már 2500 forintos napijeggyel lehet megnézni, de ezeken a napokon bónuszélményként a nagy Roy Jones Jr. is ott lesz a Gerevichben, miután pénteken délután Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár társaságában megkoszorúzza Papp László mellszobrát a háromszoros olimpiai bajnok legendáról elnevezett sportarénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik