Férfi ökölvívó-vb: Veres Roland sima győzelmével kezdődött

Vágólapra másolva!
2023.05.01. 15:28
null
Veres Roland biztató boksszal vette az első taskenti akadályt (Fotó: Kovács Péter, archív)
Elkezdődött a taskenti férfi ökölvívó-világbajnokság, amihez a magyar alaphangot a 60 kg-ban Eb-bronzérmes, most 57 kilós korábbi kick-box világbajnok Veres Roland egyhangú pontozásos sikere adta meg.

 

Négy súlycsoport összesen 41 mérkőzésével, azaz maratoni programmal rajtolt el a taskenti Humo Arenában a 22. férfi ökölvívó-világbajnokság, benne az olimpia műsorán is szereplő 57 kg-éval. Az egy kategóriával feljebb Európa-bajnoki bronzérmes (nem mellesleg kick-boxban ötszörös világbajnok) Veres Roland éppen Párizs miatt döntött úgy, hogy megéri leadnia azt a három kilót, és ma már a pehelysúlyú mezőnyt erősíti.

Kezdésnek egy nevesincs indonéz bunyós, Yosua Holy Masihor jutott neki, elvben tökéletes bemelegítés a taskenti folytatásra, és a Halker-Király Team bunyósa nem is hagyott kétséget afelől, hogy ennél nagyobb feladatok megoldására is képes: gond nélkül, időnként szép boksszal, egyhangú pontozással nyert az ütőtávot kilenc percen keresztül keresgélő indonéz ellen, klassziskülönbség volt a két ökölvívó között.

Az 57 kilós főtábla persze rendkívül sűrű, hiszen az eddig 54 és 60 kilóban szereplő bunyósok jelentős része Vereshez hasonlóan megcélozza az olimpiát, és ezt sokan pehelysúlyban teszik meg. Veres a 16 közé jutásért a jó szemű, ám kissé nagyképűecuadori Jean Caicedo ellen folytathatja. Innen még jó esély kínálkozik a továbblépésre, a nyolcaddöntőben aztán várhatóan az előző vb ezüstérmese, régi jó ismerősünk, a 2019-es Bocskai-emlékverseny legjobb ökölvívójának választott kazah Szerik Temirzsanov következik, amúgy a súlycsoport első kiemeltje. Na, az már kemény lesz, illetve egyelőre: lenne.

A keddi folytatásban a mieink közül egyedül másik tavalyi Eb-bronzérmesünk, Kovács Richárd (63.5 kg) húz kesztyűt: délután a ghánai Joseph Commey ellen. A mezőny az oroszok és a fehéroroszok részvétele miatt tüntetőleg távolmaradó 19 ország ellenére rendkívül sűrű, 538 bunyós mérlegelt, a hét magyarból ötnek már a 32 közé jutásért is ringbe kell(ett) lépnie.

22. FÉRFI VILÁGBAJNOKSÁG, TASKENT
A 32 közé jutásért. 57 kg:
Veres Roland–Masihor (indonéz) p. gy.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik