Ökölvívás: Tyson elismerte, varázsgombát használt a Roy Jones elleni meccse előtt

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 13:25
null
Mike Tyson elmondta, a varázsgomba hatása miatt nem érezte Roy Jones Jr. ütéseit (Fotó: Getty Images)
A legendás nehézsúlyú ökölvívó, Mike Tyson elismerte, hogy a 2020. novemberi, Roy Jones Jr. elleni nyolcmenetes, döntetlennel végződő nem hivatalos mérkőzése előtt pszichedelikus (hallucinogén) kábítószernek minősülő varázsgombát fogyasztott.

Mike Tyson 15 év után tért vissza a szorítóba 2020 novemberében, hogy összemérje erejét az aktív pályafutása alatt négy különböző súlycsoportban is világbajnok Roy Jones Jr. ellen. A nehézsúly történetének legfiatalabb világbajnoka elismerte, a honfitársával vívott „bemutatómérkőzés” előtt varázsgombát használt, melynek köszönhetően nem érezte ellenfele ütéseit.

„Segít edzeni, segít jobban bokszolni. Amikor a hatása alatt harcolok, nem érzem az ütéseket. Láttad, hogy harcoltam Jones ellen?. Varázsgombát használtam – vallotta meg a Pivot YouTube-csatorna podcastjében a 2005-ben visszavonuló Mike Tyson, aki az idén megküzdhet a YouTube-sztárként befutó influenszer Jake Paullal. Már nem harcolnék gomba és fű nélkül. Bárcsak a profi pályafutásom során is használhattam volna.”

Az 56 éves exöklözővel ellentétben Roy Jones megérezte riválisa ütéseit: kettejük összecsapása után azt mondta, „Tyson bárhová üt, az fáj.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik