Női ökölvívó-vb: minimális esély maradt a riói szereplésre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.20. 16:02
A péntek délutáni programban érintett mindhárom magyar, az egyformán nem olimpiai kategóriában szereplő Szűcs Szabina, Csombor Vivien és Oláh Eszter is kikapott és kiesett az asztanai női ökölvívó-világbajnokságon. Ahogy az olimpiai súlycsoportban érdekelt, 75 kilogrammos Szatmári Petra sem győzött, így nem szerezhet ötkarikás kvótát, s minimális esélye maradt a riói szereplésre.

A viadal honlapja szerint az 54 kilogrammban induló Szűcs nagyon egyértelmű vereséget szenvedett a fehérorosz Helina Brujevicstől. A magyar sportoló mind a négy menetet elvesztette valamennyi pontozónál.

A 16 közé kerülésre az 57 kilogrammos Csombornak sem volt esélye, az ukrán Marina Malovana egyhangú pontozással verte meg. A bírók értékelése ugyanakkor nem volt egységes, mert míg az egyiküknél 39:37-re nyert az ukrán, addig volt olyan pontozó, aki 40:34-re látta jobbnak Malovanát, azaz előbbinél Csombor nyert egy menetet, s a másik hármat 10:9-re veszítette el, míg utóbbinál a magyar mind a négyet elbukta, ezekből kettőt 10:8-ra, azaz nagyon simán.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint Szatmári Petra nem volt elég bátor a hetedik kiemelt francia Erika Guerrier ellen, akitől egyhangú pontozással szenvedett vereséget, s riválisa jutott a nyolcaddöntőbe.

A vb az utolsó kvótaszerző viadal a női bokszolók számára, s a három ötkarikás kategóriában az első négy-négy versenyző jut ki a játékokra. Szatmári már csak abban bízhat, hogy az áprilisi, Bursában rendezett európai kvótaszerző verseny két finalistája egyformán bejut az elődöntőbe, mert akkor az ott szerzett kvótájuk felszabadul, ő pedig Törökországban a negyedik helyen végzett, ennél fogva második számú tartalék.

Szatmári Petra vereségével már csak egy olimpiai súlycsoportban van magyar öklöző versenyben Asztanában: az 51 kilogrammban szereplő Ancsin Katalin, aki csütörtökön győzött és bejutott a legjobb 32 közé. ő legközelebb szombaton lép ringbe az első kiemelt olasz Marzia Davide ellen.

A pénteki nap délutáni programjában Szűcs Szabina (54 kg), Csombor Vivien (57 kg) és Oláh Eszter (64 kg) is kikapott, s kiesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik