Ökölvívás: Stevenson az első menetben kiütötte Dawsont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 07:49
Vasárnap hajnalban a kanadai Montrealban rendezett ökölvívógálán Adonis Stevenson az első menetben kiütötte Chad Dawsont, míg Yuriorkis Gamboa egyhangú pontozással legyőzte Darleys Pérezt.

A gála főmérkőzésén Chad Dawson és Adonis Stevenson lépett ringbe a WBC félnehézsúlyú világbajnoki címéért. A hazai pálya előnyét élvező Stevenson nem sokáig várakoztatta a közönséget, hiszen még egy perc sem telt el a mérkőzésből, amikor egy óriási, fültőre mért balcsapottal leütötte a korábbi világelsőt. Dawson a számolás végére sem tisztult ki teljesen, ezért Michael Griffin mérkőzésvezető leléptette és kihirdette Stevenson T. K. O.-győzelmét. Az egykor szebb napokat látott Dawson így sorozatban a második kiütéses vereségét könyvelhette el.

Az előmérkőzésen lépett szorítóba a kubai klasszis, Yuriorkis Gamboa. Ellenfele a 28 mérkőzés után is veretlen, de relatíve ismeretlen kolumbiai Darleys Pérez volt. A mérkőzést Gamboa kezdte jobban és már az első menetben sikerült leütnie ellenfelét, akire számolt is a mérkőzésvezető. A folytatásban is a kubai volt fölényben, de a meccs közepére a magasabb Pérez is magára talált, és el is vitt néhány menetet.

A nem túl izgalmas mérkőzés vége felé Pérez egyre inkább átvette a támadó szerepét, és Gamboa a 11. menetben a padlóra is került, ám ezt a mérkőzésvezető csúszásnak minősítette. A 12 menet után a pontozók 116:111, 116:111, 115:111-es, egyhangú pontozással Yuriorkis Gamboát látták jobbnak, aki így begyűjtötte a WBA könnyűsúlyú interim világbajnoki övét.

A tegnap este Carsonban rendezett összecsapáson a korábbi világbajnoki kihívó, Marcos Rene Maidana T.KO-val állította meg Josesito Lopezt. A meccs a várakozásnak megfelelően indult, egyik bunyós sem a védekezésre összpontosított és a közönség remek mérkőzést láthatott. Maidana kezdett jobban de a 4. menetben már ő kényszerült fogni, miután egy Lopez ütés igencsak átszaladt rajta. A rendkívül akciódús találkozó 6. menetében azután Lopez előbb a földre került, majd a számolást követően Maidana hatalmas rohamozásba kezdett, amit Lou Moret vezetőbíró bő 1 perccel a menet vége előtt be is szüntetett. Ezzel a győzelemmel Maidana zsinórban harmadik idő előtti sikerét aratta és vélhetően nagy lépést tett a június 22-en megrendezesre kerülő Paulie Malignaggi – Adrien Broner váltósúlyú világbajnoki mérkőzés győztesének kihívási jogáért.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik