Ökölvívó Eb: Bernáth István remekelt, de most jön a lehetetlen küldetés

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2011.06.20. 18:55
Bernáth István remek teljesítményének köszönhetően négy magyar bokszolhat éremért az ankarai amatőr Európa-bajnokságon. A magyar szupernehézsúlyú fölényes pontozással nyert a lett Nikita Maculevic ellen.

Az jó jelnek tekinthető, ha a második menet derekán Kovács László szövetségi kapitány és Szántó Imre mosolyog a ringsarokban. De hogy erre egy magyar szupernehézsúlyú meccsén kerüljön sor, arra régen volt példa, és most sem igazán számítottunk rá. Csakhogy Bernáth István világversenyen talán most, a lett Nikita Maculevic ellen nyújtotta a legjobb produkcióját, és a meccs felénél már nagy különbséggel vezetett. A debreceni fiú 5:1-gyel kezdett, előnyéhez a második menetben további három pontot tett hozzá, hogy aztán a végén 11:3-as sikert ünnepelhessen. „Elégedett voltam" – mondta a mérkőzés után Bernáth, amihez Szántó Imre annyit tett hozzá: „Nemcsak ő, hanem én is."

Ebből azért le lehet mérni, hogyan bokszolt Bernáth. A következő fordulóban, már az éremért pedig jöhet a lehetetlen küldetés: a világ- és olimpiai bajnok Roberto Cammarellét kellene valahogyan megvernie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik