profile

MONCZ ATTILA

1646 Cikk
Kézilabda
2024.06.12. 23:23

Szólás, szabadság – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. A futballért mint csúcstermékért a televíziós társaságok fizetik a legtöbbet, így az ő igényeik nagyjából az »Igenis, értettem, hozom!« kategóriába tartoznak. Amíg a »táplálkozási lánc« tetején nem az kérdés, kapnak-e interjúalanyt a riporterek, hanem az, mennyit, addig egyre lejjebb haladva, eljutva mondjuk az újságírókig, már az a felvetés kerül elő, hogy lesz-e kedve még megállni ott valakinek az addig már több helyen, többféleképpen vegzált labdarúgók közül.
Kézilabda
2024.05.31. 23:24

Házasság, extrákkal – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Ilyen körülmények között kell a megfelelő polcra tenni azt a péntek délutáni bejelentést, miszerint Budapest és az MVM Dome további három évig, 2027-ig biztosan a női kézilabda Bajnokok Ligája final fourjának otthona lesz. Ahogyan a férfi kézilabdázók esetében a jelenlegi formátum 2010-es indulása óta csak Köln volt házigazda, úgy a hölgyek F4-eit a 2014-es start óta »bebetonozták« Budapestre.
Spanyol labdarúgás
2024.05.24. 00:04

A Real német prófétája – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Kiugróan jó idénye nem volt, de az elképesztően magas átlagánál »fényévekkel« gyengébb sem. Nem tudnám megmondani, mikor volt a virágkora, mert ilyen nem volt. Hacsak azt nem mondom, hogy tulajdonképpen az egész pályafutására érdemes úgy tekinteni. A tízéves madridi időszakára pedig okvetlenül.
Bajnokok Ligája
2024.05.10. 00:08

ElVARratlan szálak – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. A VAR-t is emberek működtetik, a bírók is emberek, hibázhatnak. A VAR önmagában nem csodatevő eszköz, hanem egy rendszer, amit a bírói team mellett a kuckóban ülők és a gép adta lehetőségek együttese alkot. Az, hogy ennek segítségével nagyobb részben születnek helyes döntések, megkérdőjelezhetetlen.
F1
2024.04.26. 23:44

Add ide a neved! – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Ma azt a korszakot éljük, hogy kizárólag saját forrásból a legfelső szinten már-már lehetetlen megőrizni a versenyképességet. A másik oldalnak, a sporton kívüli világnak pedig ez olyan platform a reklámozásra, amellyel még mindig hangsúlyozni tudja önnön létét, nota bene, önnön prémium minőségét.
Minden más foci
2024.03.26. 23:07

Modern gyorstüzelők – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Egyetlen másodpercen múlt, hogy ugyanazon a napon, három óra eltéréssel ne ketten tartsák a világcsúcsot hat szekundummal. Merthogy a Franciaország–Németország találkozón Florian Wirtznek hét kellett a vezető gól megszerzéséhez. Kicsit lassúbb volt, de kicsit nagyobb gólt lőtt osztrák kollégájánál.
Kézilabda
2024.03.19. 23:39

A Keresztapa és családja – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. A kapitány családjaként tekint az immár olimpiai résztvevő magyar férfi kézilabda-válogatottra (hogy első vagy második számúként, arról inkább a feleségét és a gyerekeit kellene megkérdezni), és corleonei pozitív erényeket csillogtatva állította végre helyes pályára a társaságot, hívó szavára a fiúk bármennyi időt hajlandók eltölteni ebben a családban.
Amerikai sportok
2024.03.12. 23:27

Amerika határok nélkül – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Nem is annyira a valóságtól elrugaszkodott darabszám a lényeg, hanem a piacszerzés. Az, hogy még több fogyasztót lehessen bevonni a kimondottan gazdasági alapokon fekvő ligákba, hogy még drágábban lehessen eladni a médiajogokat, hogy még nagyobb jegybevételre lehessen szert tenni, illetve hogy minél nagyobb hasznot lehessen húzni az értéktárgy-kereskedelemből.
Amerikai sportok
2024.02.09. 23:25

A bűn városából a sport városa – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Las Vegas felismerte a sportban rejlő lehetőségeket, a sport pedig a városban rejlőket, így jelenleg mindkét oldal győztesnek érezheti magát, hiszen nem győzi számolni a közös munkából származó bevételt. Tíz éve még én is kinevettem volna, aki azt mondja, Las Vegas a világ sportfővárosa akar lenni, ma viszont már helyi turisztikai és gazdasági vezetők hangoztatják a nézetet.
Bajnokok Ligája
2024.02.02. 23:45

Máris belelendültek – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Az európai szövetség két évtizeddel ezelőtt, a 2003–2004-es idényben a média- és kereskedelmi jogokból még csak 569 millió eurós bevételre tudott szert tenni, a 2021–2022-esben ez az összeg már 3.1 milliárd volt, az új éra első évében pedig az előrejelzések szerint 4.6–4.8 milliárdot kasszíroz. Ez több mint nyolcszoros ugrás, ha úgy tetszik, 743 százalékos növekedés.
Egyéb egyéni
2024.01.04. 23:01

Atomfegyverrel az olimpiára – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Littler a következő húsz évben, tehát 36 éves korára 40 millió fonttal lesz gazdagabb – csak a támogatóknak, nem pedig a játékának köszönhetően. Egyelőre hat számjegyű szponzorációs bevételekre számíthat, de amint nagykorú lesz, becserkészhetik a sokkal több pénzzel kecsegtető fogadóirodák és alkoholt forgalmazó cégek is.
Angol labdarúgás
2023.12.29. 00:06

A manchesteri új remény – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Az meg már legyen Glazerék (részben pikírt) dicsérete, hogy végre belátták, halvány fogalmuk sincs a sportszakmai részről. A pénzcsináláshoz, a bizniszhez értenek, de hogy a pályán nyújtottak segítségével még több pénzük legyen, ahhoz már nem. Ezen a területen van szükség Ratcliffe csapatának segítségére.
Német labdarúgás
2023.12.02. 00:05

A Bundesliga és a BL úttörője – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Akadnak, akik ebben a kultúra változásának újabb fokát látják, és a kommentátorok, szakértők után a labdarúgás egy újabb szegmense halad a gendersemlegesség felé, így már csak egy női vezetőedző kinevezése, illetve a homoszexualitás bevallása hiányzik a XXI. századba megérkezéshez. A térkép másik oldalán meg azok állnak, akik úgy érzik, ez az egész csak PR-fogás.
Foci Eb 2024
2023.11.22. 23:38

Duna-parti Eb-parti – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Ugyanakkor nem csupán a múlt, de több szempontból a jelen futballstratégiája is közös a közép-európai együtteseknél. Azt már jó ideje tudjuk, hogy még Ausztriánál is nyugatabbra kell keresni a jelentős mennyiségű tőkét a futballban, így aztán minden válogatotthoz a legértékesebb játékos nemhogy légiós, de egyenesen a top 5 bajnokságból érkezik.
Spanyol labdarúgás
2023.11.09. 23:37

Az Atlético égő fáklyája – Moncz Attila publicisztikája

ALAPVONAL. Diego Simeonét nem egyszerű győzni akarás jellemezte, illetve jellemzi most is, hanem egy azzal határos, beteges kényszer. Olyan ember, akit a saját tábora imád, a riválisokban viszont zsigeri gyűlöletet ébreszt. A sajátjai szemében elkötelezett, bátor és hős, a riválisokéban túlbuzgó, mocskos és kegyetlen, aki, ha kell, szemet szúr ki, vagy övön aluli ütést visz be, ha a bíró nem figyel oda.

1

/

83