Kelly Pavlik hazai ringben védte meg világbajnoki öveit

Vágólapra másolva!
2009.02.22. 12:56
Sikeresen tért haza Youngstownba (Ohio állam) a WBC és WBO középsúlyú világbajnoka, Kelly Pavlik, ellenfele hivatalosan feladta a mérkőzést a 9. menetben.
Kelly Pavlik simán védte meg címeit
Fotó: Imago (archív)
Kelly Pavlik simán védte meg címeit
Kelly Pavlik simán védte meg címeit
Fotó: Imago (archív)
Kelly Pavlik simán védte meg címeit

Ha nem is az otthon zöld füvén, de hazai ringben bokszolhatott Kelly Pavlik (35–1–0, 31), a középsúlyú világbajnok. Benard Hopkins ellen elvesztett meccse után menedzsmentje azt tartotta kívánatosnak, hogy szűkebb pátriájában térjen vissza.

Ellenfele a Bokszvilágtanács (WBC) hivatalos kihívója, Marco Antonio Rubio (43–5–1, 37) volt. Pavlik jól kezdett, de Rubio nem adta meg magát, aztán a 8. menetben a címvédő beleerősített, a 9.-ben pedig teljesen felőrölte ellenfelét. Rubio végül a 10. menetre nem állt ki.

„Jól érzem magam, a rossz már mögöttem van – utalt a Hopkins elleni vereségre (amely nem volt címmeccs) Pavlik. – Rubio sokkal jobb volt, mint vártam.” Ez persze inkább udvariassági kör volt, mint konkrét tény.

Hogy aztán ki a következő, azt egyelőre nem tudni, az esetleges címegyesítő meccsek Arthur Abrahammal (az IBF bajnoka) vagy Felix Sturmmal (a WBA bajnoka) még messze vannak, az viszont biztos, hogy Pavlik legközelebb már jelenlegi meccspénzénél, 1 millió dollárnál többet kasszírozhat.

Akár a már nem veretlen Sergio Mora vagy Vernon Forrest elleni mérkőzésért, de jöhet a veretlen John Duddy is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik