A fiatalság és a tapasztalat küzdelmét ígéri a vasárnapi csata

Vágólapra másolva!
2008.10.18. 10:17
Bokszcsemege Atlantic Cityben: magyar idő szerint vasárnap hajnalban Kelly Pavlik és Bernard Hopkins csap össze. A középsúly jelenlegi és egykori világbajnoka szabadsúlyban méri össze tudását, a kialkudott súlyhatár 170 font, mintegy 76.5 kiló.
Pavlik (balra) veretlensége megőrzésére készül
Fotó: Action Images
Pavlik (balra) veretlensége megőrzésére készül
Pavlik (balra) veretlensége megőrzésére készül
Fotó: Action Images
Pavlik (balra) veretlensége megőrzésére készül

A felek azért egyeztek meg a köztes súlycsoportban, mert Kelly Pavlik (34–0–0, 30 K. O.–T. K. O.) középsúlyban világbajnok, míg Bernard Hopkins (48–5–1, 32) – jóllehet korábban szintén volt középsúlyban világbajnok – az utóbbi időben félnehézsúlyban bokszol. A két súlycsoportnyi felfelé ugrás Pavliknak hátrányt jelentett volna, ahogyan a kétkategóriányi fogyasztás Hopkinsnak nem tett volna jót.

Ha mégsem lesz bokszcsemege, az a korkülönbségnek tudható be: Pavlik 26 éves, Hopkins 43. Összecsapásuk a fiatalság és a tapasztalat küzdelmét hozza.

Pavlik nem tart attól, hogy magasabb súlyhatárban bokszol: „Csak három-négy kilót kellett fogyasztanom, s ez ahhoz képest semmi, mint amikor középsúlyba kell bemérnem.”

Kettejük közül Hopkins bokszolt nevesebb ellenfelekkel. Pavlik az idén a brit Gary Lockettet és az amerikai Jermain Taylort győzte le, míg rutinosabb riválisa áprilisban a walesi Joe Calzaghe-tól kapott ki, előtte pedig Winky Wrighttal, valamint Antonio Tarverrel mérkőzött.

„Nem érzek különbséget, hogy Hopkins ellen állok ki, nem pedig Lockett lesz az ellenfelem – jelentette ki Pavlik, aki hozzátette, szerinte Hopkins az utóbbi időben lelassult. – Jermain Taylor ellen aktívabb volt, de Tarverrel, és különösen Calzaghe-val szemben egyik kicsivel lassúbbnak tűnt.”

Pavlik, aki 88 százalékos K.O.-rátával büszkélkedik, elmondta: nem törekszik kiütésre, a saját harcmodorát bunyózza – amiben persze benne van a K. O. is. Hopkins ellen amúgy résen kell lennie, mert a 43 éves veteránt pályafutása során még nem számolták ki.

A múlt héten két párban is egy idősebb és egy nála jóval fiatalabb ökölvívó csapott össze, ám az eredményekből nem lehet törvényszerűséget levonni. A nehézsúlyban Vitalij Klicsko móresre tanította a nála fiatalabb Samuel Petert, viszont félnehézsúlyban a veterán Tarver nem bírt Dawsonnal.

Az tény, hogy Hopkins a védekezés mestere. A boxrec.com portál szerint viszont a szervezetektől és súlycsoportoktól függetlenül legjobb ökölvívók listáján Pavlik a második, Hopkins pedig a negyedik.

Valami azt súgja, a fiatalság győz a tapasztalat felett…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik