Az amerikai világbajnok, Kelly Pavlik újra középsúlyban lép szorítóba

Vágólapra másolva!
2009.02.21. 14:52
Az amerikai Kelly Pavlik második alkalommal veselkedik neki, hogy megvédje a WBC és a WBO középsúlyú világbajnoki címét. Ellenfele a mexikói Marco Antonio Rubio nem volt még világbajnok. A mérkőzés színhelye az Ohio állambeli Youngstown.
Kelly Pavlik újra szorítóba lép
Fotó: Imago (archív)
Kelly Pavlik újra szorítóba lép
Kelly Pavlik újra szorítóba lép
Fotó: Imago (archív)
Kelly Pavlik újra szorítóba lép

A papírforma szerint nem is lesz világbajnok a 26 éves mexikói. Pavlik (34–1–0, 30 K. O.–T. K. O.) ugyan 2008 októberében vereséget szenvedett honfitársától, Barnard Hopkinstól, de világbajnoki öve nem volt veszélyben, mert a bunyósok a középsúlyt meghaladó, szabadsúlyú limitben csaptak össze. Pavlik tesztelhette, ütőereje mennyit ér a nehezebb fiúk között.

A címvédő amerikai nyilatkozataiban nem is említi a Hopkins elleni fiaskót, magabiztos – miért is ne lenne az, amikor nem címmeccsen vesztette el veretlenségét. „Nagy show lesz! Van bennem drukk, mert szülővárosomban bokszolok, de bizonyítani fogok.” Amúgy nem kellene, hogy legyen benne drukk, a 28 esztendős Rubio (43–4–1, 37) nagy hal, noha azt azért nem mondjuk, hogy kellemes ellenfél, mert az ökölvívásban nincs ilyen. Gyanítható, Pavlikot nem veretik meg szűkebb pátriájában…

A kihívó Enrique Ornelas ellen harcolta ki, hogy a Bokszvilágtanács (WBC) ranglistavezetője, ellenfele inkább arról ismert, hogy korábban többek között Shane Mosley és Bernard Hopkins kesztyűpartnere volt. „Hiba lenne, ha Pavlik ellen a pontozásra hagyatkoznék. Saját környezetében ez szinte lehetetlen. Megpróbálom kiütni őt – elemezte helyzetét Rubio. Nos, K. O.-mutatója 77 százalékos, ez nem is lenne éppenséggel rossz, de Pavliké 85 százalék! – Támadnom kell, és nem szabad hagynom, hogy a jobbkezét elengedje, mert ez a legerősebb fegyvere. Nem én vagyok a leggyorsabb középsúlyú bokszoló, de Pavliknál gyorsabb vagyok” – zárta mondanivalóját Rubio, akit feldob az, hogy ha nyer, középsúlyban ő lesz az első mexikói világbajnok.

Pavliknak a találkozó visszatérést jelent saját súlycsoportjába, középsúlyba, hogy aztán jöjjenek a nagyobb halak. Talán éppen Arthur Abraham…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik