Találatok a LEN címkére

Találatok száma: 53

Férfi vízilabda: a válogatott az első, az FTC a második a LEN új ranglistáján

2023-05-19 13:38:24

A magyar férfi vízilabda-válogatott az első, az FTC a második az Európai Úszószövetség (LEN) új ranglistáin.

férfi vízilabda-válogatott LEN FTC vízilabda

LEN: Madaras Norbert veszi át Wladár Sándor helyét a Büróban

2023-03-12 13:34:38

A törökországi Belekben zajló hétvégi LEN-kongresszuson hivatalossá vált, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert veszi át a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor helyét az európai szövetség vezérkarában. A kontinentális szervezet gyakorlatilag most szentesítette azt a hazai megállapodást, hogy a World Aquatics (korábban FINA) vezetőségébe beválasztott MÚSZ-elnök mellett immár a pólósok első embere is komoly poszton erősíti a magyar sportdiplomáciát.

úszás vízilabda Wladár Sándor Madaras Norbert LEN

LEN: Milák, Jansik és Keszthelyi is második lett az Év legjobbja-szavazáson

2023-02-16 19:18:07

Mind a három magyar jelölt, a férfi úszóknál Milák Kristóf, a vízilabdázóknál Jansik Szilárd és Keszthelyi-Nagy Rita másodikként végzett az európai szövetség, a LEN szavazásán, melyen az elmúlt év legjobbjaira lehetett voksolni.

Milák Kristóf LEN Keszthelyi-Nagy Rita Jansik Szilárd

Vizes sportok: Wladár válthatja Fürjest a nemzetközi szövetségnél

2023-02-15 16:11:00

Mint arról beszámoltunk, Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára  jelezte a Magyar Úszószövetség és a Magyar Vízilabda-szövetség elnökének, Wladár Sándornak, illetve Madaras Norbertnek, hogy egyéb elfoglaltságai miatt a továbbiakban nem tudja vállalni a vizes sportágak nemzetközi szövetségének (WA) vezetőségében betöltött szerepkörét. Fürjes utódja Wladár lehet a World Aquaticsnál, míg a MÚSZ elnökének helyét, Madaras veheti át a LEN Büróban.

World Aquatics Wladár Sándor Madaras Norbert LEN Fürjes Balázs

LEN: Drávucz Rita a női vízilabda-bizottság tagja lett

2023-02-05 18:57:29

A magyar női vízilabda-válogatott kétszeres olimpiai negyedik, világ- és Európa-bajnok egykori klasszisát, Drávucz Ritát beválasztották a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) frissen megalakult női vízilabda-szakbizottságába – számolt be róla a LEN hírlevele alapján a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ).

női vízilabda LEN Drávucz Rita

Úszás: a FINA két évre eltiltotta Paolo Barelli korábbi vezetőt

2022-11-08 21:38:43

A vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) két évre eltiltotta Paolo Barellit, az európai (LEN) és az olasz (FIN) szövetség korábbi elnökét, írta a Magyar Távirati Iroda.

úszás LEN FINA

Úszás: a FINA ideiglenesen eltiltotta a LEN exelnökét

2022-09-16 14:24:48

A vizes sportágak nemzetközi szövetsége (FINA) ideiglenes eltiltással sújtotta Paolo Barellit, az európai szövetség (LEN) korábbi elnökét.

úszás LEN FINA

Nyílt vízi úszás: Szimcsák Mira első Európa-kupáján győzött

2022-05-20 14:53:45

Elsősorban a leesett állakat kellett összesíteni Szardínián, miután Szimcsák Mira általános elképedésre megnyerte a LEN Nyílt vízi Európa-kupa harmadik állomását Algheróban. A 18 éves magyar tehetség élete első Ek-viadalán két jóval rutinosabb vetélytársat, köztük az olaszok kilencszeres Európa-bajnokát, Rachele Brunit előzte meg a célban – tudtuk meg az úszószövetség közleményéből.

nyílt vízi úszás Szimcsák Mira LEN Európa-kupa

Vízilabda: Hosnyánszky Norbert bekerült a LEN sportolói bizottságába

2022-05-11 12:38:46

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Hosnyánszky Norbert is bekerült a vizes sportokat összefogó európai szövetség, a LEN frissen alakult sportolói bizottságába – írja az MTI.

vízilabda LEN Hosnyánszky Norbert

Videó: Nadal után most Radwanskával ütögetett a 98 éves ukrán teniszező

2022-04-04 10:38:28

A lengyelek korábbi kiváló Grand Slam-döntős teniszezője, a világranglista volt 2. helyezettje, Agnieszka Radwanska a háború miatt Ukrajnából Lengyelországba menekülő 98 éves Leonyid Sztanyiszlavszkijjel ütögetett.

videó tenisz orosz-ukrán háború képgaléria képek kép

Női vízilabda Euroliga: kizárták az oroszokat – négyes döntőben az UVSE

2022-03-03 20:59:39

Ugyan az UVSE mindkétszer kikapott az orosz Kinef Kirisitől a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjében, mégis magyar csapat jutott a négyes döntőbe, mivel az Európai Úszószövetség (LEN) úgy határozott, az ukrajnai háború miatt – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) útmutatását figyelembe véve – nem hív meg orosz és fehérorosz sportolókat, illetve tisztviselőket az égisze alá tartozó eseményekre – számolt be a waterpolo.hu

orosz-ukrán háború női vízilabda Euroliga női vízi Euroliga UVSE LEN

Úszás: a LEN nem hív meg oroszokat és fehéroroszokat az eseményeire

2022-03-03 14:47:45

Az Európai Úszószövetség (LEN) nem hív meg orosz és fehérorosz sportolókat, illetve tisztviselőket az égisze alá tartozó eseményekre. 

úszás orosz-ukrán háború LEN

NOB: kérés a szövetségekhez az orosz–ukrán háború miatt

2022-02-25 17:02:18

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Végrehajtó Testülete (EB) arra kér minden nemzetközi szövetséget, hogy helyezze át vagy törölje a jelenleg Oroszországban vagy Fehéroroszországban tervezett sporteseményét.

orosz-ukrán háború NOB LEN

LEN: új vezetőség a kontinentális úszószövetségben

2022-02-07 22:49:29

Mint arról beszámoltunk, a portugál Antonio da Silva    lett az Európai Úszószövetség (LEN) új vezetője a szervezet rendkívüli kongresszusán Frankfurtban. Az eddigi elnök, Paolo Barelli leköszönt posztjáról, a rendkívüli közgyűlés ugyanakkor jogtechnikai okokból megszavazta az eddigi Büró visszahívását, majd új testületet választott. Ezzel a döntéssel az eddigi alelnök, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is kikerült a vezetőségből.

úszás Wladár Sándor Szabó Tünde Magyar Úszószövetség LEN

LEN: Wladár Sándor is bekerült a LEN új vezérkarába

2022-02-05 16:06:35

Új választást tartott az Európai Úszószövetség, miután a LEN rendkívüli kongresszusán, Frankfurtban a küldöttek megszavazták a korábbi Büróval szembeni bizalmatlansági indítványt. A LEN új vezetője a portugál Antonio da Silva lett, aki beszédében bejelentette a szövetség vezérkarának kibővítését, amelyben a MÚSZ elnökének, Wladár Sándornak a részvétele is garantált.

úszás Wladár Sándor LEN Antonio da Silva

Úszás: három magyar is a dobogón a LEN-szavazáson

2022-01-31 12:03:19

Három magyar sportoló, az úszó Milák Kristóf, valamint két nyílt vízi úszó, Rasovszky Kristóf és Olasz Anna is a harmadik helyen végzett a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (LEN) szavazásán – írja az MTI.

úszás Rasovszky Kristóf Olasz Anna Milák Kristóf LEN

Vizes Eb: az európai szövetség hálás a magyaroknak

2021-05-09 17:35:28

Az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke, Paolo Barelli köszönetét fejezte ki a magyaroknak, hogy „ebben a különleges helyzetben″ hétfőtől otthont adnak a vizes Európa-bajnokságnak – írja az MTI.

úszás Paolo Barelli Orbán Viktor LEN Duna Aréna

Úszás: a LEN szerint Gyárfás „a vizes sportágak évtizedes barátjaként” ott lehet az uszodában

2021-05-04 23:48:35

Az európai szövetség nem foglalkozik a FINA felfüggesztésével – derül ki Csurka Gergely nyilatkozatából.

úszás LEN Gyárfás Tamás FINA

Úszás: Gyárfást kitiltották a FINA-rendezvényekről, szerinte „csak felfüggesztették”

2021-05-04 17:26:39

A Nemzeti Sport információi szerint a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) végrehajtó bizottsága a büntetőügyében esedékes jogerős bírósági döntés megszületéséig Gyárfás Tamást eltiltotta minden FINA-rendezvény látogatásától. Gyárfás cáfol.

úszás LEN Gyárfás Tamás FINA

Úszó Eb: a LEN megerősítette a budapesti rendezést

2021-02-11 12:56:15

Megrendezik májusban Budapesten a vizes Európa-bajnokságot – erősítette meg az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke.

úszás LEN Budapest úszó Eb