Ökölvívás: fordulat! Mégsem lesz Fury–Joshua mérkőzés

Vágólapra másolva!
2022.09.26. 20:35
null
Fury mégsem hajlandó Joshua ellen meccselni (Fotó: AFP)
A két héttel ezelőtti hírekkel ellentétben várhatóan mégsem csap össze egymással a két nehézsúlyú brit ökölvívó, Tyson Fury és Anthony Joshua – írja az MTI.


A WBC-nél világbajnok Fury közösségi oldalán számolt be arról, hogy honfitársa a megadott hétfői határidőig nem írta alá a december 3-ra kitűzött találkozóra vonatkozó szerződést, emiatt pedig meghiúsul a „Britannia csatájaként” emlegetett összecsapás.

„Ennyi volt, lejárt a határidő, Joshua hivatalosan elfelejtheti a meccset” – írta az Instagramon Fury annak a Joshának, aki korábban a WBA, az IBF, a WBO és az IBO szervezetek világbajnoka volt, de címét elvette tőle, majd a múlt hónapban Szaúd-Arábiában rendezett visszavágón is legyőzte őt az ukrán Olekszandr Uszik.

Szeptember közepén arról szóltak a beszámolók, hogy Joshua minden feltételét elfogadta Furynak. Utóbbi tavalyi sikeres címvédése után azt mondta, hogy visszavonul, ebben a hónapban azonban jelezte, van az a pénz, amennyiért ismét ringbe száll, s kihívta Joshuát a brit profi ökölvívás legnagyobb csatájaként hirdetett mérkőzésre.

A 34 éves, veretlen Fury profi mérlege egy döntetlen mellett 32 győzelem, a 32 éves Joshua 24 nyertes meccs mellett háromszor kapott ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik