Továbbra is a címvédőt verő Broncos a legerősebb

HERCZE KRISTÓFHERCZE KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2013.09.12. 16:14
null
Egy a temérdek denveri TD közül – biztosak vagyunk benne, hogy lesz még jó néhány az idén (Fotók: Reuters)
Elkezdődött az NFL 2013–2014-es idénye, és az első forduló tapasztalatait felhasználva elkészítettük új erősorrendünket. Néhol meglepően jó, máshol kiábrándítóan gyenge játékot láthattunk, így elég sok volt a mozgás, de a Denver Broncos az élen maradt. Nem is meglepő ez a címvédő Baltimore sima legyőzése után, de a Ravens biztosan nem marad sokáig a mostani 13. helyének környékén. Vagy mégis? Íme, az e heti sorrend!

 

1. (a legutóbbi listánkon: 1.) Denver Broncos (győzelem-vereség mutató: 1-0)
Kiütéses győzelemmel bizonyította a Broncos, hogy méltó listánk első helyére. Peyton Manning nem mindennapi teljesítménnyel, hét touchdownpasszal semmisítette meg a címvédő Ravenst, amivel bebizonyította, hogy félelmetes fegyvertár áll a rendelkezésére. A védők sem mondtak csődöt, ráadásul néhány héten belül jelentősen erősödik is a csapat, amikor visszatér az irányító-siettető Von Miller.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri a hétvége rangadóját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

2. (3.) San Francisco 49ers (1-0)
Colin Kaepernick ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. 412 yarddal és 3 touchdownpasszal bizonyította, hogy továbbra is remek formában van, míg a nyáron érkező Anquan Boldin 208 elkapott yarddal mutatta meg a címvédőnek, hogy mekkora hiba volt elcserélniük őt. Félelmetes csapat ez, amely joggal vált már szezon előtt a Super Bowl egyik favoritjává!

3. (2.) Seattle Seahawks (1-0)
Super Bowl-esélyeshez méltóan, győzelemmel kezdett a Seahawks, ám azért a támadószekció nem lehet túl büszke magára, Russell Wilson irányítónak ugyanis szinte minden játéknál rohannia kellett a védők elől. A gyenge támadófalat Marshawn Lynch is megszenvedte, viszont a védelem maximálisan ki tudta segíteni az offenset, csak hét pontot kapott.

4. (5.) Houston Texans (1-0)
Majdnem sikerült elszórakozni egy papírforma-győzelmet. Ám a védelem a kulcs szituációknál villanni tudott, a Chargers második félidei hibáit pedig sikerült megfelelően kihasználnia Schaubnak, így ha nem is könnyen, de megszerezte idei első győzelmét a Texans.

5. (10.) Chicago Bears (1-0)
Remek összecsapást láthatott, aki a Bengals–Bearst választotta! A fordulatos, végig izgalmas összecsapáson egyértelműen a Cincy kezdett jobban, a második játékrészre azonban felszívta magát a Bears, és fordítani tudott. Jay Cutler ezúttal jelesre vizsgázott, igazi vezére volt a Maciknak. Félelmetes lesz ez a gárda, ha megtartja formáját!

A Cincinnati védői bottal üthették Jay Cutler nyomát, a Bears fel is jött az 5. helyre
A Cincinnati védői bottal üthették Jay Cutler nyomát, a Bears fel is jött az 5. helyre

6. (9.) New England Patriots (1-0)
Nem kezdett túl biztatóan Tom Brady és a Pats, ám azért a kötelező győzelmet így is megszerezte a csoportrivális Buffalo otthonában. Támadásban még látszott az összeszokottság hiánya, és a védelemnél is vannak hiányosságok (irányító siettetése), de a lényeg a sikeres kezdés. Néhány héten belül várhatóan beindul a Belichick-gépezet, onnantól kifejezetten kellemetlen ellenfél lehet a Pats.

7. (16.) New Orleans Saints (1-0)
Nem volt könnyű a nyitány, hiszen a Falconsszal csaptak össze a Brees-vezette Szentek – ám sikerrel vették az első akadályt. Külön ki kell emelnünk a védelmet, amely az előző évekkel ellentétben most korrekt csapategységnek tűnik, azaz a Dallastól érkezett Rob Ryan remek munkát végzett. Nagyon messzire juthat a Saints.

8. (4.) Atlanta Falcons (0-1)
Vereséggel rajtolt az Atlanta Falcons, ám nem lehet túlságosan letörve Mike Smith vezetőedző. Vannak problémák a támadófallal, amin gyorsan javítani kellene, ám a fiatal, újoncokkal teli védelem nagyon bíztatóan mutatkozott be, ráadásul Drew Brees ellen! Hiába a vereség, a Falcons így is playoffcsapat, a St. Louis ellen győznie kell.

9. (7.) Green Bay Packers (0-1)
Habár kikapott a Green Bay, azért az látszik, hogy továbbra is elképesztően erős a Rodgers vezette támadócsapat. Náluk idén sem lesznek gondok, ám a védelemnek a passzokkal várhatóan meg fog gyűlni a baja. Ettől függetlenül vállalható a vereség, hiszen egy pokolian jó 49erstől szenvedtek vereséget Rodgersék.

10. (6.) Cincinnati Bengals (0-1)
Jól kezdett a Dalton vezette Bengals a Bears ellen, ám végül vesztesen kellett levonulnia a pályáról. Frusztráló vereség ez, hiszen többek közt A.J. Green remeklésének hála a Cincy kezében volt a meccs, azonban buta hibáival elszórakozta előnyét. A Steelers ellen lehet javítani, ami nem lesz könnyű feladat.

11. (14.) Dallas Cowboys (1-0)
Nagyon fontos csoportgyőzelemmel kezdett a Dallas, ez még sokat érhet a végjátékban. Tony Romo rosszul kezdett, ám még a bordasérülése ellenére is igazi vezére volt csapatának, míg a védelem a tavalyi, összesen 16 labdaszerzés után már most, rögtön az első mérkőzésen hatszor tudta elvenni a labdát az ellenféltől, ami elengedhetetlen volt a hibátlan kezdéshez.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2013-as szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

12. (12.) Indianapolis Colts (1-0)
A kötelező győzelem megvan, ám nem lehet túl büszke magára az Indianapolis. Habár Andrew Luck félelmetes játékkal rukkolt elő az Oakland ellen, Pep Hamilton kifejezetten gyenge játékhívása majdnem a Colts sikerébe került. A védelem erősödött, viszont a pass rush továbbra sem az igazi, ami sokba fog kerülni annak tudatában, hogy milyen irányítókkal kell még szembenéznie a Coltsnak.

13. (8.) Baltimore Ravens (0-1)
Nem sikerült a nyitó forduló a bajnoki címvédő számára, Joe Flaccóékra megsemmisítő vereséget mért a Broncos. Sok a gond Baltimore-ban, többek között az elkapó Jacoby Jones is hetekre kidőlt, ám azért korai lenne leírni a Ravenst. Mindenesetre jelenleg maximum egy wild card-pozícióra lehet elég a csapat.

14. (18.) Detroit Lions (1-0)
Nagyon fontos győzelemmel rajtolt a Lions, méghozzá a Minnesotát sikerült megverni, ami nem kis szó! Úgy tűnik, az állandóan életveszélyt jelentő Reggie Bush új színt hozott az Oroszlánok támadójátékába, Matt Stafford pedig még egy fegyvert kapott Calvin Johnson mellé. A védők is remekül teljesítettek, ám az állandó, buta szabálytalanságoknak most már véget kell vetnie Jim Schwartz vezetőedzőnek, mert ezek előbb-utóbb győzelmek és vereségek között fognak dönteni.

15. (11.) Minnesota Vikings (0-1)

Hiába Adrian Peterson fantasztikus kezdése, ezúttal ez is kevésnek bizonyult Detroitban. A legfőbb probléma még mindig az irányító személyében van, Christian Ponderről egyre biztosabban állíthatjuk, nincs meg benne a kvalitás ahhoz, hogy kezdő legyen. Vasárnap a Bears vendégeként lehet javítani, ám nem lesz könnyű!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csoportutolsónak van a legnagyobb esélye ezúttal megnyerni a divízióját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

16. (19.) Kansas City Chiefs (1-0)
Sima győzelemmel kezdte chiefses karrierjét Andy Reid. Egy pillanatig sem volt kérdés, mi lesz az összecsapás vége, hiszen a Jaguárok semmi ellenállást sem tanúsítottak. Hosszútávú következtetést nem szabad levonni ebből a sikerből, vasárnap, a Dallas elleni meccs után sokkal okosabbak leszünk.

17. (21.) Miami Dolphins (1-0)
Sikerrel startolt a Miami a Cleveland otthonában, ami nem meglepetés, ám már áll a bál a csapat háza táján, miután Mike Wallace nyilvánosan kritizálta a csapatot, amiért csupán egyetlen elkapással zárt. Vasárnap Indianapolisban kell helytállnia a Delfineknek, ami azért nehezebb feladat lesz.

18. (26.) Philadelphia Eagles (1-0)
Chip Kelly új színt, új mentalitást vitt a Sasok játékába, így nyertek Washingtonban. A csapat végre harap, a támadójátékban látszik az elképzelés, a fejlődés. Ezt a Phillyt nem lesz könnyű legyőzni.

19. (14.) Washington Redskins (0-1)
Amire eddig is számítottunk, az most is kiderült: RG III-től függ a Washington sikere. Nagy kérdés volt, hogy Griffin milyen formában van a tavalyi sérülése után, erre pedig nem kaptunk tökéletes választ, mivel két és fél félidőn át csak árnyéka volt önmagának, ám az utolsó etapra sikerült felszívnia magát, és habár nem tudta megfordítani az Eagles elleni hétfő esti rangadót, legalább megmutatta, nem szabad őt leírni. Ahogy a Washingtont sem!

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

20. (22.) Tennessee Titans (1-0)
A Tennessee meglepetésre nyert a gyengén bemutatkozó Steelers otthonában, ami hatalmas fegyvertény az első fordulóban! Habár Jake Lockernek és az offense-nek volt már jobb napja is, ebben semmi meglepő sincs, hiszen a félelmetes pittsburghi védelemmel kellett szembenézniük. A védelemn viszont még pontokat is fel tudott rakni a táblára, valamint tökéletesen semlegesítette Ben Roethlisbergert.

21. (23.) St. Louis Rams (1-0)
Nagyon szoros összecsapáson fontos győzelmet kaparintott meg a Rams. Úgy látszik, Sam Bradford nagy fegyvert talált Jared Cook személyében, bár a védelem nem teljesített olyan jól. Főleg a secondaryvel akadtak gondok, azon belül pont a tapasztalt Cortland Finnegannel, akinek buta hibái előbb-utóbb sokba fognak kerül kerülni.

22. (30.) New York Jets (1-0)
A forduló egyik meglepetése a Jets Buccaneers elleni sikere. Az újonc irányító, Geno Smith meggyőzhette, hogy neki kell kezdenie a jövőben is! Remekül játszott, még nyomás alatt sem remegett meg a keze, a meccs végén pedig akkor villant meg, amikor kellett. Hála a remek zárásának, a Jets utolsó másodperces mezőnygóllal hozni tudta az első mérkőzését.

A Jets Geno Smithben találta meg a megfelelő irányítóját?
A Jets Geno Smithben találta meg a megfelelő irányítóját?

23. (17.) Pittsburgh Steelers (0-1)
Az első forduló egyik kellemetlen meglepetése a Steelers. A védelem tisztesen helytállt a Titans ellen, ám a támadók csúnyán leszerepeltek. Todd Haley támadóedző újra csődöt mondott, elnézve a Mike Tomlinnal folytatott diskurzusát, könnyen lehet, hogy ő lesz idén az első edző, akit elbocsátanak az állásából. A problémák sorát ráadásul csak súlyosbítja, hogy a pro bowler center, Maurkice Pouncey térdében több szalag is elszakadt, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

24. (15.) Tampa Bay Buccaneers (0-1)
Hatalmas blamába szaladt bele a Tampa Bay a nyitófordulóban. A védőkre nem lehet panasz, jól játszottak, ám ami Josh Freemant és a támadókat illeti, az már más tészta. Freeman nagyon gyenge produkcióval rukkolt elő, s a tavaly félelmetesen jó Doug Martin is rozsdásan kezdte az évet. Ahogyan az várható volt, Carl Nicks támadófalember hiányát főleg a futójáték és Martin sínyli meg.

25. (20.) New York Giants (0-1)
Egészen komikusra sikeredett a Giants nyitánya. Eli Manning egy félidőn át gyengén játszott, s ezúttal túl későn jött a feltámadás. Csoda, hogy hat turnoverrel még így is három negyeden keresztül volt esélye Tom Coughlin csapatának. Eli Manning legközelebb a bátyjával, Peytonnal csaphat össze, nem sok esélyt adunk a Giantsnek.

26. (24.) Carolina Panthers (0-1)
A vereség ellenére egyáltalán nem játszott rosszul a Panthers a Seattle ellen, Cam Newtonnak azonban a rossz játékhívások és a társak hibái miatt még jó játéka ellenére sem volt esélye meccset nyerni. A védelem nagyon erős, akár a liga legjobbjai között is lehet, ha nem fárad el. Meglephetik a ligát a Párducok.

27. (25.) Cleveland Browns (0-1)
Van még mit csiszolni a clevelandi gépezeten... A védelem nem rossz, ám nehéz helyzetben vannak, ha a támadók tehetetlensége miatt végig nekik kell a pályán lenniük. A gyenge pontot a játékhívások jelentik, Trent Richardson folyamatos mellőzése hatalmas hiba, míg a passzjátékoknál a támadófal nem tud elegendő időt hagyni Weedennek ahhoz, hogy megtalálja a célpontját.

28. (28.) San Diego Chargers (0-1)
Már-már szokásos szerencsétlenkedését hozta a San Diego kedd hajnalban, amikor az utolsó negyedben 21 pontos előnyt adott le a Houstonnal szemben. Rivers keze ismét a legfontosabb pillanatokban remegett meg, ettől függetlenül azért az első forduló egyik üde színfoltja volt a Chargers, amely egy sima playoffcsapatot szorongatott meg.

Eric Weddle sem hitte el, hogy 21 pontos előnyből kikapott a Chargers
Eric Weddle sem hitte el, hogy 21 pontos előnyből kikapott a Chargers

29. (27.) Arizona Cardinals (0-1)
Szoros összecsapást bukott el az Arizona, ám már most látszik, micsoda változást hozott Bruce Arians vezetőedző. Larry Fitzgerald ismét a legjobb napjait éli, ahogy az irányító Carson Palmer sem panaszkodhat, remek rendszerbe lettek beleillesztve! Nem volt azonban túl jó a védelem, mely tavalyhoz képest visszaesni látszik, bár azért Daryl Washington visszatérése hatalmas lökést fog adni.

30. (29.) Buffalo Bills (0-1)
Nyerhető meccset bukott el a Buffalo otthon a Patriots ellen, de azért még így is szinte csak pozitívan lehet nyilatkozni a Bölények teljesítményéről. Az újonc E.J. Manuel nagyon jól mutatkozott be a profik között, ahogy az őt megvédő támadófal is parádés munkát végzett. C.J. Spiller egyelőre még nem volt az igazi, de ennél csak jobb lehet, az ő javulása meg egyben a Bills javulását is jelentheti.

31. (32.) Oakland Raiders (0-1)
Hiába a vereség, az első forduló egyik meglepetése egyértelműen a Raiders, amely majdnem megverte az Indianapolist. Terrelle Pryor irányító megmutatta, rá lehet építeni a jövő csapatát, és a védőcsapat is remekelt a második játékrészben. Természetesen még nagyon hosszú út áll a csapat előtt, de Pryorral – ha tartóssá teszi a formáját – felcsillant a fény az alagút végén.

32. (31.) Jacksonville Jaguars (0-1)
Teljes csőd, amit a Jaguarstól láttunk, nem csoda, hogy listánk utolsó helyére került Gus Bradley gárdája. A Blaine Gabbert vezette támadószekció csúnyán leszerepelt, s már biztosság is vált, hogy Oaklandben Chad Henne fut ki kezdőként a pályára. Az előszezon után két leggyengébb együttesnek vélt fél találkozik majd, számukra talán a legfontosabb mérkőzésen.

Az NFL 2. fordulója ma veszi kezdetét a New York Jets New England-i látogatásával!

STATISZTIKÁK
A 1. FORDULÓ LEGJEI
A legtöbb passzolt yard:
Peyton Manning (Denver) –Baltimore
462
A legtöbb futott yard: LeSean McCoy (Philadelphia) –Washington
184
A legtöbb elkapott yard: Anquan Boldin (San Francisco) –Green Bay
208
A KATEGÓRIÁK PILLANATNYI LEGJOBBJAI
A legtöbb passzolt yard: 462 Peyton Manning (Denver)
A legtöbb futott yard: 184 LeSean McCoy (Philadelphia)
A legtöbb elkapott yard: 208 Anquan Boldin (San Francisco)
A legtöbb szerelés: 15 Perry Riley (Washington), Jerod Mayo (New England), LaRon Landry (Indianapolis)
A legtöbb sack: 3 Robert Quinn (St. Louis), Justin Houston (Kansas City)
A legtöbb interception: 2
Charles Tillman (Chicago), Dimitri Patterson (Miami)

 

NFL 2013, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
2013.09.06 2:30 Denver Broncos–Baltimore Ravens 49–27
2013.09.08 19:00 Buffalo Bills–New England Patriots 21–23
2013.09.08 19:00 Chicago Bears–Cincinnati Bengals 24–21
2013.09.08 19:00 Cleveland Browns–Miami Dolphins 10–23
2013.09.08 19:00 New Orleans Saints–Atlanta Falcons 23–17
2013.09.08 19:00 New York Jets–Tampa Bay Buccaneers 18–17
2013.09.08 19:00 Pittsburgh Steelers–Tennessee Titans 9–16
2013.09.08 19:00 Detroit Lions–Minnesota Vikings 34–24
2013.09.08 19:00 Indianapolis Colts–Oakland Raiders 21–17
2013.09.08 19:00 Carolina Panthers–Seattle Seahawks 7–12
2013.09.08 19:00 Jacksonville Jaguars–Kansas City Chiefs 2–28
2013.09.08 22:25 St. Louis Rams–Arizona Cardinals 27–24
2013.09.08 22:25 San Francisco 49ers–Green Bay Packers 34–28
2013.09.09 2:30 Dallas Cowboys–New York Giants 36–31
2013.09.10 1:10 Washington Redskins–Philadelphia Eagles 27–33
2013.09.10 4:20 San Diego Chargers–Houston Texans 28–31
2. FORDULÓ
2013.09.13 2:25 New England Patriots–New York Jets
2013.09.15 19:00 Atlanta Falcons–St. Louis Rams
2013.09.15 19:00 Buffalo Bills–Carolina Panthers
2013.09.15 19:00 Chicago Bears–Minnesota Vikings
2013.09.15 19:00 Green Bay Packers–Washington Redskins
2013.09.15 19:00 Indianapolis Colts–Miami Dolphins
2013.09.15 19:00 Kansas City Chiefs–Dallas Cowboys
2013.09.15 19:00 Baltimore Ravens–Cleveland Browns
2013.09.15 19:00 Houston Texans–Tennessee Titans
2013.09.15 19:00 Philadelphia Eagles–San Diego Chargers
2013.09.15 22:05 Arizona Cardinals–Detroit Lions
2013.09.15 22:05 Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints
2013.09.15 22:25 Oakland Raiders–Jacksonville Jaguars
2013.09.15 22:25 New York Giants–Denver Broncos
2013.09.16 2:30 Seattle Seahawks–San Francisco 49ers
2013.09.17 2:40 Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik