NFL: gáláns szerződést kapott a rákos kislány édesapja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.05. 16:25
Szakmai helyett emberi döntést hozott az NFL-ben szereplő Cincinnati Bengals, amikor visszahívta bővített keretébe a nyáron menesztett Devon Still védekező falembert. A 25 éves játékos ugyanis ennek köszönhetően ki tudja fizetni négyéves, rákban szenvedő lánya kezeléseit.

Stillt a 2012-es draft második körében választotta ki a Bengals, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s a nyári edzőtáborban sem győzte meg a klub vezetőségét. Ekkor azonban már tudta, hogy a lányánál, Leah-nál áttétes gyerekkori rákbetegséget diagnosztizáltak, így nem tudott a munkára összpontosítani.

Still és kislánya, Leah
Still és kislánya, Leah

A Bengals vezetőségének nem volt más választása, a keretszűkítéskor kitette, s akkor Still elmondta, megérti, hogy a Cincinnati szakmai alapú döntést hozott, hiszen felelősséggel tartozik a szurkolóknak.

Ám jött a fordulat, és a Bengals vezetősége új, heti 6300 dolláros fizetéssel járó szerződést kínált neki. Csak a bő keretbe került be, azaz az edzéseken részt vesz ugyan, a mérkőzésekre nem nevezhető. Ám így is keres annyit, hogy állni tudja lánya kezeléseinek költségét, amihez még a klub is hozzájárul a játékosokkal megkötött speciális biztosítás révén.

Mondhatni, Stillnek jelen helyzetében ez a legjobb megoldás, hiszen dolgozik, pénzt keres, s közben mindennap a lánya mellett lehet.

„Megértettem volna, ha azt mondják, semmi közük a magánéletemhez, és lemondanak rólam, hiszen nem tudok száz százalékban a játékra összpontosítani. Ám ezzel legalább némi örömöt és reményt csempésznek ebbe a nehéz helyzetbe – mondta Still. – Nagy harc előtt állunk a rákkal szemben, a lányom készen áll arra, hogy legyőzze a betegséget.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik