NFL: Beckham vs. rúgóháló; Eli Manning: 45 000; Elway, a troll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.29. 16:00
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulója bővelkedett a meglepetésekben és az érdekes, vagy éppen sokkoló jelenetekben. Odell Beckham Jr. egy rúgóhálóval veszett össze, Big Ben elveszítette hibátlan mérlegét, a New Englandben néha úgy tűnik, hogy akár a szertáros is lehetne az irányító, John Elway pedig trollkodott egyet. Íme, az e heti Red Zone!

A HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT SÉRÜLÉSEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDEA HÉT SZTORIJAI
A HÉT STATISZTIKÁI
A HÉT MÉMJEI
A HÉT SÉRÜLÉSEI
A HÉT LEGJEI
BÁTOR JÓSKA
TIPPELDE



A HÉT SZTORIJAI

MATT RYAN LEGBÖLCSEBB MEGMOZDULÁSA
A hétfő esti New Orleans–Atlanta meccs legviccesebb jelenete Matt Ryan Falcons-irányítóhoz fűződik. A negyedik negyedben csapattársa, Devonta Freeman futásakor a bal oldalon megnyíló területen szemben találta magát Nick Fairleyvel, aki a meccsen két sackelésben is szerepet vállalt (az egyik után ápolni is kellett Ryant, kesztyűben tért vissza a pályára), azaz aprította eleget az irányítót. Ryannek ilyenkor blokkolnia kellene, de ez történt...



Még Ryan felesége is viccelődött rajta a Twitteren – persze abba ő sem merne belegondolni, mi lett volna, ha sikerül a blokk.



„Rémes volt! Még szerencse, hogy Free remekül elmozgott, nem is számítottam rá, hogy erre fog futni, mert jobbra indult. De amikor jött, csak abban bíztam, hogy Nick nem éri utol, próbáltam is megzavarni benne, de megbotlottam. Talán így jártam a legjobban, hiszen frontális ütközés lett volna, pont felém haladt. Nagy becsapódást úsztam meg” – mondta Ryan, akiről egy szurkoló a Twitteren megjegyezte, a 45–32-es győzelem során ez volt a legbölcsebb megmozdulása.

REX RYAN BELICHICKET PARODIZÁLTA, MAJD VALLOMÁST TETT
Vasárnap 19 órakor a New England Patriots a Buffalo Billst látja vendégül, azaz Bill Belichick megint Rex Ryannel meccsel – a Pats vezetőedzője 11–4-re áll a hat évig a Jetset, az előző szezontól pedig a másik csoportriválist irányító szakemberrel szemben. S a meccs felvezetéseként megszokhattuk, hogy Ryan gúnyolódik kollégáján, hol komolyabban, hol tényleg csak viccből.

Ilyen volt a heti első sajtótájékoztatója is, amelyen Belichicket parodizálta. „Kezdjük a sérültekkel! Majd szerdán megtudják. Ez ilyen egyszerű, majd meglátják, ha kiadjuk a listát” – mondta faarccal Rex Ryan.

VIDEÓ ITT!

Utána viszont más szempontból nem kímélte Belichicket, dicsérni kezdte – a Tom Brady nélküli 3–0-s idénykezdés után nem nagyon tehet mást.

„A leginkább tiszteletet érzek Belichick iránt. Edzőként ő az igazi. Úgy fognak rá emlékezni, mint minden idők legjobb NFL-edzőjére. Szoktam vele viccelődni, de nincs még egy edző, akit annyira tisztelnék, mint őt” – mondta Rex Ryan, akinek fivére, Rob most a Bills védőegységének vezetője, de 2000-től 2003-ig a Patriots linebacker soráért felelt, és két bajnoki címet szerzett.

MÉG ANTONIO BROWN SEM PACKÁZHAT AZ NFL-LEL
Antonio Brown nem csak a „seggrázásával” húzta ki a gyufát az NFL-nél az idény elején, hanem a gyerekei képével díszített sárga-kék cipőjével is, amelynek színezése ellent mond a liga öltözködési szabályzatának (csak a mezen használt színek engedélyezettek a cipőkön). Meg is büntették érte, mire Brown azt mondta, „a főnöknek ez nem tétel”.

Felkészült rá, hogy meccsről meccsre vállalja a bírságot, de a Philadelphia elleni meccs nagyszünetében megkereste a játékvezető, és közölte vele, hogy ha nem cseréli le a cipőjét engedélyezettre, nem mehet vissza a pályára a második félidőben. Ez jelentette a kék-sárga cipő végét – várhatóan a többi játékvezető a Philadelphiában közreműködő kolléga példáját követi.

A második félidőre váltania kellett Brownnak
A második félidőre váltania kellett Brownnak



A HÉT STATISZTIKÁI

ELI MANNING: 45000, ALEX SMITH: 25000
Két korábbi 1/1-es is szép mérföldkőhöz jutott el a héten, a 2004-ben kiválasztott Eli Manning 350 passzolt yardjával már 45112-nél jár, az egy évvel később húzott Alex Smith a mostani 237-tel 25130-nál. Eli Manning Drew Brees (61965) és Tom Brady (58 028) után harmadikként érte el az aktív játékosok közül a 45 ezres határt.

GORE KAPASZKOSZDIK – MÁR A TOP 10-BEN
Az Indianapolis Coltsot erősítő Frank Gore a hétvégi 82 futott yardjával már 12225-nél jár, ezzel a 13. helyre kapaszkodott fel az örökranglistán. Nagyon sűrű a mezőny ezen része, ha a hétvégén legalább 54 yardot szerez a talajon, már a 10. helyre jöhet fel, legalább 87-tel pedig a kilencedik lenne. Poszttársa, LeSean McCoy 110 yardot és két TD-t futott a Cardinals ellen, utóbbival pedig már 50-nél jár karrierje során.

BREES AZ ELSŐ 1000-ES NULLÁZÓ, FREEMAN AZ ELSŐ +150-ES
Drew Brees 1062 yardig jutott az első három fordulóban, meccset mégsem tudott nyerni irányításával a Saints. A korábbi rekordot Joe Theismann tartotta, aki 987 yardig jutott három meccsen – győzelem nélkül. A hétfő esti rangadón a New Orleans ellen Devonta Freeman 152 yardot futott, így megvan a szezonbeli első +150-es teljesítmény a ligában.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a NFL 2016-os kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

WENTZ PAZAR RAJTJA – MÁR BIG BEN SEM HIBÁTLAN
A Philadelphia irányító az első újonc az NFL történetében, aki az első három meccse mindegyikén legalább egy TD-passzt adott, miközben interceptiont még nem dobott. Ennél is nagyobb szó, hogy az első Steelers elleni meccsén 34–3-as győzelemre vezette csapatát. Big Ben Roethlisberger a korábbi 18, újoncirányító elleni mérkőzésén szerény 18–0-s mutatót ért el. De most megszakadt a hibátlan sorozat.

FITZMAGIC, AZ ALTERNATÍV HATLÖVETŰ
Ryan Fitzpartrick hat interceptiont dobott a Chiefs ellen. Peyton Manning 2007-es, San Diego elleni meccse óta ez volt az első ilyen meccs egy irányítótól. Fitzmagicnek emellett TD-passzt sem sikerült adni, 0/6-ra legutóbb még az 1980-as években volt példa.

ELESETT A PANTHERS STADIONJA
A Minnesota Vikings 0–10-ről fordítva 22–10-re nyert a Panthers otthonában, így a Párducok sorozatban megnyert 11 hazai meccs után kaptak ki ismét Carolinában.

PRYOR MINDEN HANGSZEREN JÁTSZOTT
Terrelle Pryor 144 elkapott, 35 passzolt és 21 futott yardot szerzett a Dolphins ellen – a győzelemhez mondjuk ez sem volt elég. Pryor az első, aki egy meccsen legalább 140 elkapott, 30 passzolt és 20 futott yardot szerzett. Korább Frank Gifford 129 elkapott yardig jutott a 38 passzolt és 46 futott mellett.

SZOROS MECCS? RAVENS!
A Baltimore ebben a szezonban 13–7-re, 25–20-ra és 19–17-re nyert, így a 2005-ös Redskins óta az első csapat lett, amely három, legfeljebb hatpontos sikerrel kezdte az idényt.

RODGERS FELELT A KRITIKUSOKNAK
A Green Bay Packers igencsak döcögős játéka jelentette az egyik slágertémát, és még az egyébként rendkívül higgadt Aaron Rodgers is kifakadt az újságírókra. Aztán a pályán ismét csak bizonyította, hogy nem szabad őt még leírni, az első három támadósorozatban TD-passzt adott, a félidőben pedig négyig jutott. Előtte a szezonban Jimmy Garoppolo volt csak arra képes, hogy az első három támadásból három TD-passzt adjon.

BRISSETT TEBOW-T IDÉZTE
A New England a harmadik számú irányító, Jacoby Brissett vezetésével nyert 27–0-ra a szintén hibátlanul rajtoló Houston ellen. Az újonc játékos 27 yardos futott touchdownnal vette ki a részét a pontszerzésből, Tim Tebow óta ő az első irányító, aki legalább 20 yardos TD-t futott debütálása során.

A HÉT MÉMJEI

Hát kis túlzással az egész hét a Odell Beckham Jr. vs. rúgóhálóról szól, íme!





„Igen, megütöttem őt. Ha így megütsz, akkor visszavágok. A mama nem egy kur..t nevelt.”

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
Előtte azért volt még egy kis összefutása Josh Normannel persze (Forrás: NFL Memes)
Előtte azért volt még egy kis összefutása Josh Normannel persze (Forrás: NFL Memes)



Elway, a troll
A Denver vezérigazgatója tavaly májusban Trevor Siemian kiválasztásánál méltatta a 7. körös újoncot, hogy eredményes egyetemi karrier áll mögött, nyers tehetség, akiből szerinte jó irányítót tudnak nevelni. Erre az egyik szurkoló visszaírta, hogy rengeteg egyéb helyen elfért volna az erősítés, és bár Elwayben bízik, de ez nagy mellényúlásnak tűnik. Siemian a második idényében kezdő lett, a Cincinnati ellen pedig 312 yardot és 4 TD-t passzolt, eladott labda nélkül. Elway pedig egy üres üzenettel felelt a korábbi kétkedőnek ezt követően.



A Patriots a harmadik számú irányítójával is megverte a Houstont. Viszont a harmadik számú is megsérült

Adja magát a kérdés, ki lehet még a Patriots irányítója

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
Belichick valószínűleg még velük is képes lenne nyerni (Forrás: NFL Memes)
Belichick valószínűleg még velük is képes lenne nyerni (Forrás: NFL Memes)
Most épp Brissett-tel (Forrás: NFL Memes)
Most épp Brissett-tel (Forrás: NFL Memes)

CAM NEWTON A MECCSEN, ÉS UTÁNA

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

A CHICAGO BEARS IDEI VÉDELME

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

AZ EAGLES-JÁTÉKOSOK PROTESTÁLNAK – VAGY A CSAPAT SUPER BOWL-GYŐZELMEIT MUTATJÁK

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

MONDJUK ETTŐL FÜGGETLENÜL MÉG NAGYON ELVERTÉK A STEELERST

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)


KERESIK – SAJNA A SÉRÜLTLISTÁN MEG IS TALÁLTÁK...

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)



C'MON MAN!



A HÉT SÉRÜLÉSEI
Mindig szomorú a sérülésekről írni, de különösen, amikor egy akkora formátumú játékos esik ki (legalább nyolc hétre), mint J. J. Watt, akit az elmúlt négy évben háromszor is az Év védőjének választottak meg. A további sérülésekről itt!

A HÉT LEGJEI
Passzolt yardok: Jameis Winston (Tampa Bay) 405
Futott yard: Devonta Freeman (Atlanta) 152
Elkapott yard: Marvin Jones (Detroit) 205

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok:
Drew Brees (New Orleans) 1062
Futott yard: LeGarrette Blount (New England) 298
Elkapott yard: Marvin Jones (Detroit) 408
Szerelések: Craig Robertson (New Orleans) 35
Sackek: Von Miller (Denver) 5.0
Interceptionök: Marcus Peters (Kansas City) 4

BÁTOR JÓSKA
Közel hibátlan lett az elmúlt heti tippünk, a New England a harmadik számú irányítóval is valóban megverte a Houstont, és a New Orleans is 250 passzolt yard alatt tartotta az addigi éllovas Matt Ryant. Más kérdés, hogy a Saints védelme mindent csinált, csak meg nem emberelte magát, 442 nettó yardig jutott az Atlanta és 45 pontig.

A hét meccsének a Carolina atlantai vendégjátéka ígérkezik, mint ismert, Cam Newtonék az előző szezonban az egyetlen vereségüket itt szenvedték el, ezúttal viszont 1–2-vel rajtoltak. Most megtörik a Super Bowl-vesztes rémálma, és 300 yard alatt tartják az eddig 448 yardot átlagoló, ezzel ligaelső Falcons-támadósort.

TIPPELDE
A döcögős kezdés után Kovács Sándor alaposan elkapta a fonalat, az övé lett a forduló legjobb eredménye, az összetettben pedig Ritz Balázs beérte a (társ)címvédő Herczeg Ádámot. Bencsics Márk zárt már jobb hetet a tippeldében, „cserében” viszont három TD-passzal vezette első győzelmére a válogatottat.

NFL 2016
3. FORDULÓ
2016. 09. 23. 2.25 New England Patriots–Houston Texans 27–0
2016. 09. 25. 19.00 Buffalo Bills–Arizona Cardinals 33–18
2016. 09. 25. 19.00 Carolina Panthers–Minnesota Vikings 10–22
2016. 09. 25. 19.00 Cincinnati Bengals–Denver Broncos 17–29
2016. 09. 25. 19.00 Green Bay Packers–Detroit Lions 34–27
2016. 09. 25. 19.00 Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens 17–19
2016. 09. 25. 19.00 Miami Dolphins–Cleveland Browns 30–24 – h.u.
2016. 09. 25. 19.00 New York Giants–Washington Redskins 27–29
2016. 09. 25. 19.00 Tennessee Titans–Oakland Raiders 10–17
2016. 09. 25. 22.05 Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 37–18
2016. 09. 25. 22.05 Tampa Bay Buccaneers–Los Angeles Rams 32–37
2016. 09. 25. 22.25 Indianapolis Colts–San Diego Chargers 26–22
2016. 09. 25. 22.25 Kansas City Chiefs–New York Jets 24–3
2016. 09. 25. 22.25 Philadelphia Eagles–Pittsburgh Steelers 34–3
2016. 09. 26. 2.30 Dallas Cowboys–Chicago Bears 31–17
2016. 09. 27. 2.30 New Orleans Saints–Atlanta Falcons 32–45
4. FORDULÓ
2016. 09. 30. 2.25 Cincinnati Bengals–Miami Dolphins
2016. 10. 02. 15.30 Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts*
2016. 10. 02. 19.00 Atlanta Falcons–Carolina Panthers
2016. 10. 02. 19.00 Baltimore Ravens–Oakland Raiders
2016. 10. 02. 19.00 Houston Texans–Tennessee Titans
2016. 10. 02. 19.00 New England Patriots–Buffalo Bills
2016. 10. 02. 19.00 New York Jets–Seattle Seahawks
2016. 10. 02. 19.00 Washington Redskins–Cleveland Browns
2016. 10. 02. 19.00 Chicago Bears–Detroit Lions
2016. 10. 02. 22.05 Tampa Bay Buccaneers–Denver Broncos
2016. 10. 02. 22.25 Arizona Cardinals–Los Angeles Rams
2016. 10. 02. 22.25 San Diego Chargers–New Orleans Saints
2016. 10. 02. 22.25 San Francisco 49ers–Dallas Cowboys
2016. 10. 03. 2.30 Pittsburgh Steelers–Kansas City Chiefs
2016. 10. 04. 2.30 Minnesota Vikings–New York Giants
Szabadnapos: Green Bay Packers, Philadelphia Eagles
*Londonban rendezik meg
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik