Amerikai futball: parádés hajrá, megvan az első válogatott siker!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.24. 16:51
null
Szabolcska Balázs elkapásával fordított a végén a magyar válogatott (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/photoinvisible/?__mref=message_bubble" target="_blank">Radó Norbert</a>)
A magyar amerikaifutball-válogatott felkészülési meccsen hatalmas hajrával 23–22-re legyőzte Lengyelországot a fehérvári First Fielden – Magyarország első szabványos amerikaifutball-pályáján.

 

A magyar válogatott történetének harmadik mérkőzésére készült – tavaly szeptemberben Budapesten a csehektől, októberben idegenben a szerbektől kapott ki.

A lengyelek elleni találkozó két mezőnygóllal indult, Baksa Ferenc 51 yardos rúgásával egyenlített a magyar csapat (3–3), de az első félidőt így is a vendégek zárták jobban két futott touchdownnak köszönhetően (3–16).

A nagyszünetet követően hiába haladt ígéretesen a lengyel csapat, a mieink 10 yardosán megrekedt, a mezőnygól helyetti trükkös passzjátékot pedig kivédekezte Kárpáti Balázs – megadva a kezdőlökést az együttesnek.

A magyar csapat egy negyedik és 8-at is megoldott cserébe, Bencsics Márk átadásából pedig Czirók Márton megszerezte az első touchdownunkat (10–16).

A csereirányítóval már nem támadtak olyan meggyőzően a lengyelek, a mieink pedig éltek a lehetőséggel, s egy újabb Bencsics, Czirók összjáték és a sikeres jutalompont után fordítottunk (17–16).

A vendégek nem adták fel és Tomasz Zubrycki elkapásával újabb touchdownt szereztek, de a kétpontos kísérletet kivédekezte a magyar csapat (17–22).

Maradt azonban még egy fordulat a meccsben, Bencsics harmadik TD-passzából Szabolcska Balázs szerzett pontokat, majd Harsányi Tamás interceptionje zárta le a meccset. Megvan az első magyar győzelem (23–22)!

Válogatottunk legközelebb október 29-én, ugyancsak Székesfehérváron lép pályára, Belgium ellen.

AMERIKAI FUTBALL
Magyarország–Lengyelország 23–22
(3–3, 0–13, 0–0, 20–6)

A két touchdownt elkapó Czirók Márton ünneplése (Fotó: Radó Norbert)
A két touchdownt elkapó Czirók Márton ünneplése (Fotó: Radó Norbert)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik