Kemény feladat előtt Rodgersék és a „HarBowl”

PAP DÁNIEL/KISS FERENC (BOWL.HU)PAP DÁNIEL/KISS FERENC (BOWL.HU)
Vágólapra másolva!
2011.11.24. 13:04
null
<a href="http://www.nemzetisport.hu/nfl/brady-gyozelemre-es-rajatszasba-vezette-a-patriotst-2056442"><strong>A két csapat legutóbbi mérkőzésén</strong></a> a Lions 7–3-ra nyert, ráadásul Rodgers agyrázkódást szenvedett <br />(Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) a hálaadás napján sem áll meg az élet, sőt ilyenkor indul be igazán! A 12. fordulóban három csütörtöki mérkőzést is rendeznek, először a hibátlan mérleggel büszkélkedő, címvédő Green Bay Packers látogat csoportriválisához, a Detroit Lionshoz, majd a Dallas Cowboys fogadja a Miami Dolphinst, végül a „HarBowl” keretein belül a Baltimore Ravens és a San Francisco 49ers csap össze.

 

NFL, 12. FORDULÓ – VAJON MEGSZAKAD RODGERSÉK VERETLENSÉGI SOROZATA?
Detroit Lions (7–3)–Green Bay Packers (10–0)
2011. november 24, magyar idő szerint 18:30, Ford Field

 

SZAVAZÁS

Ön szerint megszakad a Packers veretlenségi sorozata a Lions otthonában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Tradicionális hálaadás napi meccsen láthatjuk a bajnokot a Detroit otthonában. Utóbbi csapat szereplése nem újdonság ezen az ünnepen, hiszen már hagyományosan minden évben pályára lépnek az Oroszlánok hálaadáskor. Tavaly a Patriots ellen teljesítettek akkori erejükön felül, ám végül nem sikerült nyerniük. Az idén is erős csapat vár rájuk, az egyelőre veretlen Packers. Mindkét csapat a rájátszásra hajt, a Green Baynek ez szinte biztosan meglesz, a Lions pedig a Chicagóval vív élet-halál harcot egy esetleges wild card helyért, égetően szükséges tehát a győzelem a hazaiaknak is.

Nem hinném, hogy a Packersnek támadásban gondjai lehetnek majd. Rodgers elégedetlen volt a Tampa elleni teljesítményével, valaki a fülébe súghatná, attól, hogy dob egy interceptiont, és nem ad 4 TD-passzt minden meccsen, még nem dől össze a világ, kérdezze csak meg Curtis Paintert a dolgok menetéről. Borítékolhatóan megint az lesz a fő kérdés, mint általában a Packers ellen, azaz le tudja-e lassítani, meg tudja-e állítani az aktuális ellenfél Rodgerset és elkapóit. Ha a válasz „nem”, akkor nagyon nehéz lesz győzni. A Lions-védőfalnak (Suh, Vanden Bosch és társai) ezért a maximális fordulatszámon kell majd pörögnie, hogy Rodgers egy percre se érezhesse magát biztonságban.

KÍSÉRT A MÚLT?
1962 óta ez az első alkalom, hogy az aktuális címvédő 10–0-val érkezik a hálaadáshoz, akkor is a Green Bay volt a regnáló bajnok és látogatott az akkor 8–2-vel álló Detroithoz, amely otthonában 26–14-re kikapott (Bart Starrt 11-szer sackelték, Rodgers sem számíthat könnyű estére a félelmetes Lions-védőfal ellen). A Packers számára ugyanakkor jó hír, hogy ez volt az egyetlen veresége az évben, amelynek végén ismét bajnoki címet szerzett Vince Lombardi együttese.

A védelem sem mindig működik tökéletesen a címvédő háza táján, persze sokan kiegyeznének ilyen defense-zel, de valamibe nekem is bele kell kötnöm ugyebár. Egy hete a Tampa néha okozott nehéz pillanatokat Clay Matthewséknak, a Packers szempontjából szerencse, hogy ezúttal nem egy Blount-jellegű erőfutót kell megállítani, hanem „csak” a visszatérő Kevin Smitht, aki élete meccsén van túl éppen. Érdemes lesz még egy igazi klasszikus matchupot figyelni csütörtökön kora este, a Lions egyik legjobb játékosát, Calvin Johnsont a nagyszerű cornerback, Charles Woodson őrizheti majd. Ezen is eldőlhet a csoportrangadó, hogy melyik klasszis tud majd jobban túljárni a másik eszén.

 

A két Harbaugh révén először lesz vezetőedzői testvérháború az NFL-ben
A két Harbaugh révén először lesz vezetőedzői testvérháború az NFL-ben
MELYIK CSAPAT NYERI MEG A HARBOWLT?
Baltimore Ravens (7–3)–San Francisco 49ers (9–1)
2011. november 25. magyar idő szerint 02:20, M&T Bank Stadium (Tv: Sport2)

 

A hálaadás napjának utolsó összecsapását már a menetrend kiadásakor be lehetett karikázni pirossal. John (Ravens) és Jim (49ers) Harbaugh az első testvérpár, akik vezetőedzőként megmérkőznek egymással. A sajtó el is nevezte a találkozót HarBowlnak.A véletlen folytán a két csapat nagyon hasonlít egymáshoz. Mind a kettőnek az erős védelem, remek futójáték és megbízható passzjáték az ismérve.A hazai csapat az elmúlt fordulóban Cincinnatiből hozta el a győzelmet, míg a vendégek csoportmérkőzésen múlták felül a Cardinals együttesét.

Amikor Ray Rice tíznél kevesebbszer fut a labdával a Ravens majdnem minden esetben vereséget szenved. Ezúttal sem lehet számítani kiugró teljesítményre tőle és Ricky Williamstől sem, mivel a 49ers védelme a legjobb idén az NFL-ben. A futójáték megállításának két fő oka a belső linebackerek. Patrick Willis és NaVorro Bowman fantasztikus teljesítményt nyújtanak. Ha az egyiket kikapcsolják, akkor a másik lép előre és visszafelé is így van. A passzjátékkal lehet keresnivalója a Hollóknak és Joe Flacco képes remek mérkőzésekre, de láttunk már tőle nagyon rossz teljesítményt is. Ezúttal a két gyors elkapóját, Torrey Smith és Lee Evanst, kellene többször megjátszania, mivel valószínűleg Anquan Boldint az idén remek, Carlos Rogers fogja őrizni. A pass rush ellen a támadófalnak jólé kell dolgoznia, mert ha nem kap Flacco elég időt, akkor a védők, Justin Smith, Parys Haralson, Aldon Smith, odaérnek majd az iránytóhoz.

 

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő                  partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

A 49ersnél is majdnem ugyanezeket tudnánk elmondani. Adva van egy remek futójáték, de Frank Gore térd- és bokasérülései miatt kisebb terhelés kaphat. Azonban a helyettese, Kendall Hunter is jól helyettesítette eddig. Kérdés, hogy a szintén erős Ravens-védelem ellen is működhet-e ez a csere. Ray Lewis csaknem négy év után hagyott ki mérkőzést a múlt héten, ez kicsit meg is látszódott a futás elleni védelmen. A mostani játéka is kérdéses, bár kisebb edzésmunkát végzett a héten. Alex Smith annyiban különbözik Flaccótól, hogy nem olyan hullámzó a teljesítménye. Elkapóit rendre megtalálja és mostanában Michael Crabtree-t is gyakrabban keresi labdákkal. Ha nyomás kerül rá a védők részéről, általában jól és gyorsan dönt és cselekszik. Erre most is szükség lesz, mivel Terrell Suggs valószínűleg sokat fog a közelében lenni – Anthony Davisnek sok gondja akad majd a remek pass rusherrel.

A mérkőzést az fogja eldönteni, hogy melyik csapat védelme tudja többször hibára késztetni a másik támadóit és pontokat szerezni ezekből a labdaszerzésekből. Kemény, férfias mérkőzés várható Baltimore-ban.

NFL 2011, ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ, HÁLAADÁS NAPI MÉRKŐZÉSEK
2011.11.24 18:30 Detroit Lions–Green Bay Packers
2011.11.24 22:15 Dallas Cowboys–Miami Dolphins
2011.11.25 2:30 Baltimore Ravens–San Francisco 49ers
A FORDULÓ TOVÁBBI PÁROSÍTÁSA
2011.11.27 19:00 Cincinnati Bengals–Cleveland Browns
2011.11.27 19:00 Jacksonville Jaguars–Houston Texans
2011.11.27 19:00 St. Louis Rams–Arizona Cardinals
2011.11.27 19:00 New York Jets–Buffalo Bills
2011.11.27 19:00 Tennessee Titans–Tampa Bay Buccaneers
2011.11.27 19:00 Indianapolis Colts–Carolina Panthers
2011.11.27 19:00 Atlanta Falcons–MinnesotaVikings
2011.11.27 22:05 Oakland Raiders–Chicago Bears
2011.11.27 22:05 Seattle Seahawks–Washington Redskins
2011.11.27 22:15 San Diego Chargers–Denver Broncos
2011.11.27 22:15 Philadelphia Eagles–New England Patriots
2011.11.28 2:20 Kansas City Chiefs–Pittsburgh Steelers
2011.11.29 2:30 New Orleans Saints–New York Giants

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NFL 2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik