Schalke: két éve még Van Dijk mezével pózolt, most a csapattársa lehet

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.07.27. 10:00
null
Ozan Kabak a Liverpool kiszemeltjei között (Fotó: AFP)
Német sajtóhírek szerint az angol bajnoki címvédő Liverpoolban folytathatja pályafutását a Schalke 04 török védője, Ozan Kabak.

 

A Westfalenpost beszámolója szerint a 20 éves török bekk teljesítménye felkeltette Jürgen Klopp figyelmét, aki egyébként is előszeretettel igazol a német élvonalból. Kabak fiatal kora ellenére a Schalke meghatározó játékosa volt a 2019–2020-as Bundesliga-idényben, 26 meccsen ráadásul három gólt is szerzett védő létére.

Kabak két éve még a Galatasarayban futballozott, majd a VfB Stuttgart csábította Németországba, 2019 júliusában 15 millió euróért szerződtette a Schalke. A török labdarúgó jelenlegi értékét már 29 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

A WP aranyos párhuzamként jegyzi meg, hogy Kabak 2018-ban egy dedikált Van Dijk-mezt kapott még a Galata játékosaként. A fotót a közösségi oldalain is posztolta: „Köszönöm a bolygó egyik legjobb középső védőjének csodálatos ajándékát” – felütés mellett.

Most – ha minden jól alakul a számára – akár a holland bekk csapattársa is lehet. A Westfalenpost beszámolója szerint a Liverpool már hivatalosan is felvette a kapcsolatot a Schalkéval, a lehetséges vételárról ugyanakkor nem tesz említést a portál. A lap kereste a Schalke vezetőségét, amely egyelőre nem kommentálta a hírt.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik