Raiola 40 millió euróért rábeszélheti az idei váltásra Haalandot

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 16:11
null
Szétesik a Dortmund? (Fotó: AFP)
Közelgő olimpia ide, a tomboló nyár és a nyári nyitás utáni tombolás oda, a futball szerelmesei ezen a nyáron is bújják a híreket, alig várják már, kedven csapatuk, csapataik kikkel erősítenek – és kikkel nem. Ezen a nyáron is megzörgetünk minden harasztot, utánanézünk a leghihetőbb és legborzalmasabb pletykáknak, és táblázatba gyömöszöljük a legfontosabb igazolásokat. Az angolok után ismét az olaszokkal folytattuk, hogy megérkezzünk Németországba.

 

Messze kerültek már azok az idők a BORUSSIA DORTMUNDTÓL, amikor Bajnokok Ligáját nyert a csapat, de azok is, amikor az élen végzett a Bundesligában, és BL-döntőbe jutott – de szerencsére azok a hónapok is a múltéi már, amikor becsődölt a klub, és az egyik legnagyobb rivális, a Bayern München sietett a BVB segítségére egy kis pénzzel…

Végül Jürgen Klopp alatt sem jött el a Dortmund új aranykorszaka, bár a mostból visszatekintve a két bajnoki cím, a Német Kupa-győzelem és a BL-ezüstérem a klubtörténelem második legsikeresebb érája; ugyanakkor már ő is azzal szembesült, hogy minden nyáron elveszíti legalább egy csillagát, szép sorban távozott 2008-tól Christoph Metzelder, Mladen Petric, Alexander Frei, Nelson Haedo Valdez, Nuri Sahin, Kagava Sindzsi, Mario Götze és Robert Lewandowski.

Hogy mi történt azóta a transzferpiacon a Borussiával? Röviden: Ciro Immobile nem lett új Lewandowski, André Schürrlén rengeteget buktak, de ez visszajött Ousmane Dembélé eladásán, nem bíztak eléggé Alexander Isakban, Götze visszatérte nem lett sikertörténet, 2016-ban egyszerre távozott Henrih Mhitarjan, Mats Hummels, Ilkay Gündogan és Jakub Blaszczykowski, utána az Andrij Jarmolenko, Manuel Akanji, Maximilian Philipp, Ömer Toprak, Mahmoud Dahoud ötössel pótolták az Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang, Matthias Ginter, Sven Bender sort. Nem tudták megtartani Christian Pulisicot, de Paco Alcácerrel bátrat húztak, tavalyelőtt visszatért Hummels, mindenestől közel 30-30 millióért megvették a bal szélre a Nico Schulz, Thorgan Hazard kettőst, karmesternek Julian Brandtot, legelőre Erling Haalandot, értük feláldozva az Abdou Diallo, Alcácer, Julian Weigl, Philipp, Isak kvintettet.

Tavaly megszerezték végleg Emre Cant, mellé a Jude Bellingham, Thomas Meunier kettőst, valamint a Real Madrid által 30 millió euróért megvett brazil irányítót, Reiniert két évre kölcsönkapták, ezek sem voltak rossz húzások – és ami a lényeg, Klopp távozása óta a megfigyelők és az utánpótlással foglalkozó szakemberek olyan játékosokkal gazdagították a klubot, mint Weigl, Giovanni Reyna, a Barcelonától elhappolt védő, Mateu Morey Bauza, a 16 éves csodacsatár, Youssoufa Moukoko, a Bundesligában 68 perc alatt két kanadai pontig jutó szélső, Ansgar Knauff, a 65 millió euróért eladott Pulisic, a PSG-től ingyen megszerzett Dan-Axel Zagadou, Soumaila Coulibaly páros, de még a fejlődésben megrekedt Jacob Bruun Larsenen is kerestek 9 millió eurót, és Asraf Hakimi is Dortmundban nőtt azzá, aki.

Isakot és Mikel Merinót talán megtarthatták volna, az ő játékjoguk most 40-40 millió eurót ér.

A transzferpiaci ügyeskedés közben azonban a sikerek csak nem akartak visszatérni, hat év alatt ennyi sztárral soványka eredmény két Német Kupa-aranyérem… Ezen a nyáron távozott az argentin védő, Leonardo Balerdi a Marseille-hez, pármillió eurós veszteséggel, és nem vált be sem a Sassuolóhoz kerülő Jeremy Toljan, sem az anno a Barcelonától átigazolt Sergio Gómez. A nagy idők nagy tanúja, a 36 esztendős jobbhátvéd, Lukasz Piszczek hazatért Lengyelországba.

Az Ajax-nevelés szélső, Immanuel Pherai nem futott be, papíron visszaküldték a tartalékok közé, a Manchester Citytől annak idején 7.84 millió euróért megszerzett támadó, Jadon Sancho ellenben már a Manchester United játékosa, a 21 éves angol átigazolásának bejelentésével alkalmasint az Európa-bajnokság végét várták.

 

Nem is sokért, 85 millió euróért vált klubot Sancho, aki Dortmundban 137 mérkőzésen 50 gólt szerzett, és adott 64 gólpasszt – és amit nem szoktak emlegetni mostanában, a vételár 15 százaléka a Manchester Cityé! „Nem örülünk az érte kapott pénznek, nagyon szomorúak vagyunk, hogy elmegy. Legszívesebben megtartottuk volna, de mindenképpen távozni akart. De fantasztikusan viselkedett, és az itt töltött négy éve alatt tényleg mindent beleadott” – nyilatkozott a Dortmund vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke.

Igazat mondott, tavaly 120 millió euróért sem adták el, most is csak azért, mert Sancho nem volt hajlandó meghosszabbítani a 2023 nyarán lejáró szerződését. Innen nézve nyert a Dortmund 72.25 millió eurót, és még tízmilliónyi bónuszt! Az alapdíjjal is a Bundesliga történelmének második legdrágábban eladott játékosa lesz Sancho az FC Barcelona által 135 millió euróért megvett Ousmane Dembélé mögött.

Szerdán aláírták az összes papírt a felek, kedden sor került az orvosi vizsgálatokra, ezeket megkönnyítette, hogy a játékos eleve Angliában volt az Eb miatt.

Sancho távozásának fényében kell értékelni a Chelsea-től Erling Haalandért érkező gigantikus, 175 millió eurós ajánlatot: a norvég zseni nem éppen nyeretlen kétéves menedzsere, Mino Raiola átvert anno a Dortmund vezetőségén egy olyan kitételt, miszerint védence 2022-ben 75 millió euróért távozhat – ez tisztes haszont jelent a húszmilliós vételár fejében. De… Haaland 59 Dortmund-mérkőzésén 57 gólt szerzett, 15 gólpassz mellett.

Ha tényleg elviszi a nyáron a Chelsea, akkor lehet keresgélni, világrekord lesz-e a Dortmund nyeresége? Eleddig a legtöbbet egy játékos eladásával a Barca kereste, Neymaron 133.8 millió eurót nyert, de lenyelt 40 millió eurót ebből a haszonból Neymar édesapja, ugyanis ő ennyit kért korábban a katalán klubtól, hogy a fia ne a Real Madridot válassza. Később id. Neymar a PSG-től is éppen ennyit kért nélkülözhetetlen szolgálataiért, nyilván a családi hagyományok ápolásának jegyében.

Szép dolog a tradíció, mert hogy, hogyan nem, a SkySports szerint Raiola éppen ennyit, 40 millió eurót kér Haaland „Angliába tereléséért” a Chelsea-től.

 

Ami biztos: felkerült végleg a profik közé a már említett szélső, a ghánai származású Knauff, jött Párizsból ingyen a 17 éves, sokszoros francia U-válogatott középső védő, Soumaila Coulibaly, és 15 millió eurót adtak a 23 éves svájci kapusért, a 194 centiméter magasra nőtt Gregor Kobelért. Már három svájci kapusa van a klubnak, a másik kettő az 1-es mezszámot elveszítő Roman Bürki és Marwin Hitz, előbbi ügyében a Monaco és a Marseille tárgyalgatott sikertelenül, az OM állítólag utóbbit is csábítja.

Ahogyan azt kifejtettük a héten, a Manchester City sem tett le Haaland megszerzéséről, hiszen ő jóval fiatalabb, mint hazai kiszemeltje, Harry Kane. Brandtért bejelentkezett a Lazio egy 4.5 millió eurós kölcsönvételbe burkolt 26.5 milliós vételi opcióval, sőt Haalandot vinné a Real Madrid is, és a királyi klubbal hírbe hozták Raphaël Guerreirót is (számunkra merőben meglepő módon).

A klubhoz korábban 2022-ig aláíró Delaney is távozhat, ha igazak a hírek a Southampton, a Wolfsburg, a Crystal Palace és a Norwich City érdeklődéséről, neki az Eb alaposan felverte az árát. Az új középcsatár a PSV-s Donyell Malen lehet, a sokszoros holland válogatott ék ügynöke ráadásul Mino Raiola, aki Haaland párfogója is. Holland és német források szerint a Dortmund 25, maximum 27 millió eurót kínál Malenért, az eindhoveniek ragaszkodnak a kerek harminchoz. Megtehetik, mert Malen másik kérője nem más, mint Klopp Liverpoolja! A támadóval a német klub már megegyezett a járandóságokban.

Ugyancsak a PSV-ben játszik az angol középcsatár, Noni Madueke, de érte is bőven 20 millió euró fölött kellene fizetni: korábban a PSV 15 millióért már eladta volna, ám a Sancho-transzfer hírére megduplázta a kikiáltási árat... Szintén nemzetközileg ismeretlen játékos a következő kiszemelt, az SD Huesca 26 éves balhátvédje, Javi Galán, de a Sevilla, a Liverpool és a Borussia Dortmund is monitorozza őt, a Barcelona kiszállt a kérők sorából.


A Chelsea-től cserealapként érkezhetne a 23 éves angol ék, Tammy Abraham, egyesek szerint 40, mások szerint 50 millió euró értékben (angol lapok szerint azért nem adták oda sem az Aston Villának, sem a West Hamnek, mert a Haaland-ügyre tartogatják), kevesebbért lehet megvenni a Leverkusen szélsőjét, Leon Baileyt vagy a német lapok által szintén megemlített, PSG-nevelés Moussa Diabyt.

(Sport Bild)
(Sport Bild)


Sancho utóda lehetne éppen az egykori MU-játékos Wilfried Zaha is, ő feleannyiba kerülne, mint a távozó csillag – talán jobb lenne elkérni a Chelsea-től Callum Hudson-Odoit, akár a Haaland-ügytől függetlenül is?

A Hoffenheim serdülőkorú gyémántjáért, Tom Bischofért a Bayern, a Dortmund és a Lipcse is sorban áll; a Lipcse csapatkapitánya, a jövőre lejáró szerződése miatt húszmillió eurónál is olcsóbban megfogható Marcel Sabitzer és a Lipcse válogatott védelmi mindenese, a tízmillióért mozdítható Marcel Halstenberg már sokkal keményebb falat, és még drágább Robin Gosens – pláne most, hogy mindenki tudja, van pénze a Dortmundnak. Annak ellenére is, hogy a lezárások miatt a legtöbb bevételtől a Dortmund esett el, lásd a COVID előtti telt házas, 81 365 nézőt hozó bajnokikat.

Az Atalanta a Tuttosport szerint Gosenst Gabriel Gudmundssonnal pótolná, csak éppen a Groningen 22 éves svédjére a Lipcse, a Dortmund, a Napoli, a Manchester City és az Ajax is „feni a kasszáját”, ahogyan az egyszeri transzferológus mondta. Gudmundsson édesapja, Niklas párszoros válogatott volt anno, és a Blackburn profija. Jó ideje figyeli a Dortmund a Hamburg szűrőjét, a 19 éves belga Amadou Onanát, érte nyolcmilliós ajánlatot vár a HSV, de nem is annyira a Borussiától, mint inkább a Napoli, Rennes, Watford, Lille négyestől. Sabitzer és Halstenberg ügyében segítheti a tárgyalásokat, hogy a Dortmund új edzője Marco Rose, aki korábban éveken át dolgozott Salzburgban.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Dortmund kész lenne 25 millió eurót fizetni a Milannak Rafael Leaóért, de inkább lenne a német csapathoz illő transzfer a firenzei Dusan Vlahovics, ha a szerb nem lenne sokkal drágább vétel. Írtunk már korábban az Anderlect aprócska, még serdülőkorú karmesteréről, Rayane Bounidáról, rá a Barcelona, a PSG és a Manchester City is alkuszik. A felnőtt Eb-k történelmének legfiatalabb játékosa lett a lengyel szélső, Kacper Kozlowski, érte 15 millió euróban reménykedik a Pogon Szczecin (a Lipcse, Salzburg kettős mellett a Mönchengladbachot is foglalkoztatja a leigazolása, főleg, hogy egy év sincs már hátra a játékos szerződéséből).

Kétszer ennyi lenne a Rubin Kazany grúz üstököse, a 20 éves Hvicsa Kvarachelia, akire már a Sevilla és a Bayern is felfigyelt, sőt a soccernews.com szerint a Napoli, az Atalanta, az Ajax, a Monaco, a Milan és a Juventus is szemmel tartja. A Leeds United is szervezte a leigazolását, de kiderült, a támadó nem fogja megkapni a munkavállalási engedélyt. Érkezhet Manchesterből kölcsönbe Donny van de Beek, ezzel mindhárom fél nyerhet.

A franciás vonalat gazdagíthatja a PSG 16 éves szűrője, Abdoulaye Kamara, és „névileg” illeszkedik ide Jeremiah St. Juste, aki holland válogatott kerettag, a védelem közepén és jobb szélén is bevethető, sőt alkalomadtán még szűrőként is. A Mainz tavaly 8 millió euróért és feleekkora bónuszokért vette meg őt, és remekelt a hátvéd az előző idényben – másik komoly kérője a Lazio.

Felmerült egy lapban, hogy az előző bajnokságban 42 gólt kapó Dortmund megszerezhetné Hummels mellé ingyen Jérome Boatenget, kérdés, szeretnék-e ennyire „öregíteni” a védelem közepét, és hogy bírják-e a németek a fizetési versenyt a Tottenhammel, az AS Romával, a Lazióval és a Monacóval. Igaz, ha éppen nem csökkentik a béreket a koronavírus miatt, a dortmundi sztárok is tízmillió euró fölött keresnek bruttóban, a legtöbbet Axel Witsel, évi 16 millió eurót, de Sancho bruttója is 11 millió fölött volt, ezt duplázta meg neki gálánsan az MU.

Hummels szerződése jövőre lejár, de ha 22 mérkőzésen pályára lép, egy évvel automatikusan meghosszabbodik a megállapodás, mellette Witsel, a nemrégiben egy évvel hosszabbító, 33 éves Marcel Schmelzer, Delaney, Mahmoud Dahoud, Dan-Axel Zagadou, Tobias Raschl és Luca Unbehaun kontraktusa is kifut.

A BUNDESLIGA NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAI, 2021

ARMINIA BIELEFELD
Érkezett: Guilherme Ramos (Feirense, 1 200 000 euró), Florian Krüger (Erzgebirge Aue, 1 000 000 euró), Okugava Maszaja (RB Salzburg, kölcsön után végleg, 1 000 000), Bryan Lasme (Sochaux, 1 000 000), Szebasztian Vasziliadisz (Paderborn, ingyen), Janni Serra (Holstein Kiel, ingyen), Alessandro Schöpf (Schalke, i.)
Távozott: Cebio Soukou (Sandhausen, ingyen), Nils Seufert (Greuther Fürth, ingyen), Anderson Lucoqui (Mainz, i.), Sven Schipplock (Stuttgart II, i.), Andreas Voglsammer (Union Berlin, i.), Jóan Símun Edmundsson (Waasland-Beveren, i.), Reinhold Yabo (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Sergio Córdova (Augsburg), Doan Ricu (PSV), Arne Maier (Hertha), Michel Vlap (Anderlecht)

AUGSBURG
Érkezett: Lasse Günther (Bayern München U19, ingyen), Niklas Dorsch (Gent, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Lukas Petkov (Augsburg II), Maurice Malone (Wehen Wiesbaden), Sergio Córdova (Bielefeld), Kevin Danso (Düsseldorf), Jozo Stanic (Zwickau), Frederik Winther (Lyngby), Felix Götze (Kaiserslautern), Julian Schieber (visszavonult)
Távozott: Rani Khedira (Union Berlin, ingyen), Marek Suchy (Mladá Boleslav, ingyen)
Kölcsönbe: Lukas Petkov (Verl), Jozo Stanic (Wehen Wiesbaden)
Kölcsönből vissza: László Bénes (Mönchengladbach)

BAYER LEVERKUSEN
Érkezett: Mitchel Bakker (PSG, 7 000 000), Andrej Lunyov (Zenit, i.), Odilon Kossounou (FC Bruges, 23 000 000)
Kölcsönből vissza: Joel Pohjanpalo (Union Berlin), Panajotisz Recosz (St.-Étienne)
Távozott: Aleksandar Dragovic (Crvena zvezda, i.), Lars Bender (visszavonult), Sven Bender (visszavonult), Tin Jedvaj (Lokomotiv Moszkva, 4 000 000), Demarai Gray (Everton, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Santiago Arias (Atlético Madrid)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Dayot Upamecano (Leipzig, 42 500 000 euró), Omar Richards (Reading, ingyen), Sven Ulreich (Hamburg, i.), Josip Stanisic (Bayern München II)
Kölcsönből vissza: Lars Lukas Mai (Darmstadt), Christian Früchtl (Nürnberg), Michaël Cuisance (Marseille), Adrian Fein (PSV), Chris Richards (Hoffenheim), Joshua Zirkzee (Parma)
Távozott: David Alaba (Real Madrid, ingyen), Javi Martínez (Qatar SC, i.), Jérome Boateng (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Alexander Nübel (Monaco), Lars Lukas Mai (Werder Bremen), Adrian Fein (Greuther Fürth)
Kölcsönből vissza: Tiago Dantas (Benfica)

BOCHUM
Érkezett: Christopher Antwi-Adjei (Paderborn, i.), Michael Esser (Hannover, i.), Aszano Takuma (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Eduard Löwen (Hertha)
Távozott: Robert Zulj (al-Ittihad Kalba, 350 000), Thomas Eisfeld (szl.)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Gregor Kobel (VfB Stuttgart, 15 000 000), Soumaila Coulibaly (PSG U19, i.), Ansgar Knauff (Dortmund II), Abdoulaye Kamara (PSG U19, i.), Donyell Malen (PSV, 30 000 000)
Kölcsönből vissza: Sergio Gómez (Huesca), Immanuel Pherai (PEC), Marius Wolf (1. FC Köln)
Távozott: Leonardo Balerdi (Marseille, kölcsön után végleg, 11 000 000), Jeremy Toljan (Sassuolo, kölcsön után végleg, 3 500 000), Sergio Gómez (Anderlecht, 1 500 000), Lukasz Piszczek (Goczalkowice, i.), Immanuel Pherai (Dortmund II), Jadon Sancho (Manchester United, 85 000 000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett:
Hannes Wolf (Leipzig, kölcsön után végleg, 9 500 000)
Kölcsönből vissza: Keanan Bennetts (Ipswich Town), Kouadio Koné (Toulouse), Bénes László (Augsburg), Andreas Poulsen (Austria Wien)
Távozott: Oscar Wendt (IFK Göteborg, i.), Max Grün (Aschaffenburg, i.), Julio Villalba (szl.), Ibrahima Traoré (szl.), Michael Lang (Basel, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Valentino Lazaro (Inter)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Christopher Lenz (Union Berlin, i.), Fabio Blanco (Valencia U19, i.), Santos Borré (River Plate, i.), Jesper Lindström (Bröndby, 7 000 000), Jens Grahl (VfB Stuttgart, 250 000)
Kölcsönből vissza: Rodrigo Zalazar (St. Pauli), Dejan Joveljics (Wolfsberg), Goncalo Paciencia (Schalke), Frederik Rönnow (Schalke), Danny da Costa (Mainz)
Távozott: André Silva (RB Leipzig, 23 000 000), Jetro Willems (szl.), Frederik Rönnow (Union Berlin, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Markus Schubert (Schalke), Luka Jovics (Real Madrid)

FREIBURG
Érkezett: Noah Atubolu (Freiburg II), Nishan Burkart (Freiburg II), Noah Weisshaupt (Freiburg II), Kevin Schade (Freiburg II), Kimberly Ezekwem (Freiburg II), Kiliann Sildillia (Freiburg II)
Kölcsönből vissza: Patrick Kammerbauer (Braunschweig), Chima Okoroji (Paderborn), Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Brandon Borrello (Düsseldorf), Amir Abrashi (Basel)
Távozott: Kvon Csang Hun (Szuvon Bluewings, i.), Amir Abrashi (Grasshoppers, i.), Chima Okoroji (Sandhausen), Brandon Borrello (Dynamo Dresden)
Kölcsönbe: Lino Tempelmann (Nürnberg)
Kölcsönből vissza: Guus Til (Szpartak Moszkva), Florian Müller (Mainz)

GREUTHER FÜRTH
Érkezett: Max Christiansen (Waldhof Mannheim, i.), Nils Seufert (Bielefeld, i.), Gideon Jung (Hamburg, i.)
Kölcsönbe: Jessic Ngankam (Hertha), Justin Hoogma (Hoffenheim), Adrian Fein (Bayern München)
Távozott: David Raum (Hoffenheim, i.), Sebastian Ernst (Hannover, i.), Paul Jaeckel (Union Berlin, i.), Mërgim Mavraj (Türkgücü München, i.)

HERTHA BSC
Érkezett: Suat Serdar (Schalke, 8 000 000), Kevin-Prince Boateng (Monza, i.), Sztevan Jovetics (Monaco, i.)
Kölcsönből vissza: Davie Selke (Werder Bremen), Arne Maier (Bielefeld), Dennis Jastrzembski (Waldhof Mannheim)
Távozott: Mathew Leckie (Melbourne City, i.), Sami Khedira (visszavonult), Jhon Córdoba (FK Krasznodar, 20 000 000)
Kölcsönbe: Eduard Löwen (Bochum), Jessic Ngankam (Greuther Fürth), Omar Alderete (Valencia)
Kölcsönből vissza: Mattéo Guendouzi (Arsenal), Nemanja Radonjics (Marseille)

HOFFENHEIM
Érkezett: David Raum (Greuther Fürth, i.), Angelo Stiller (Bayern München II, i.), Sebastian Rudy (Schalke, kölcsön után végleg, i.)
Kölcsönből vissza: Justin Hoogma (Utrecht), Ilay Elmkies (Den Haag), Jacob Bruun Larsen (Anderlecht)
Távozott:
Kölcsönbe: Ilay Elmkies (Admira Wacker), Justin Hoogma (Greuther Fürth)
Kölcsönből vissza: Ryan Sessegnon (Tottenham), Chris Richards (Bayern München)

1. FC KÖLN
Érkezett: Marvin Schwäbe (Bröndby, i.), Dejan Ljubicic (Rapid Wien, i.), Timo Hübers (Hannover, i.), Mark Uth (Schalke, i.)
Kölcsönből vissza: Niklas Hauptmann (Holstein Kiel), Kingsley Schindler (Hannover), Tomas Ostrak (Karviná), Vincent Koziello (CD Nacional), Marcel Risse (Viktoria Köln), Lasse Sobiech (Zürich), Louis Schaub (Luzern), Anthony Modeste (St.-Étienne)
Távozott: Birger Verstraete (Antwerpen, kölcsön után végleg, 2 000 000), Lasse Sobiech (Darmstadt, i.), Marco Höger (szl.), Max Meyer (szl.), Marcel Risse (Viktoria Köln, i.), Dominick Drexler (Schalke, i.)
Kölcsönből vissza: Elvis Rexhbecaj (Wolfsburg), Ron-Robert Zieler (Hannover), Tolu Arokodare (Valmiera), Marius Wolf (Dortmund), Emmanuel Dennis (FC Bruges)

MAINZ
Érkezett: Anderson Lucoqui (Bielefeld, i.), David Nemeth (Mainz II), Li Dzse Szung (Holstein Kiel, i.), Silvan Widmer (Basel, 2 500 000)
Kölcsönből vissza: Jonathan Meier (Dynamo Dresden), Florian Müller (Freiburg), Aarón Martín (Celta Vigo), Issah Abass (Twente), Dzsi Dong Von (Braunschweig)
Távozott: Florian Müller (Stuttgart, 5 000 000), Pierre Kunde (Olimpiakosz, 1 800 000), Danny Latza (Schalke, i.), Levin Öztunali (Union Berlin, i.), Phillipp Mwene (PSV, i.), Robin Quaison (al-Ettifak, i.), Dzsi Dong Von (FC Szöul)
Kölcsönbe: Issah Abass (HNK Rijeka)
Kölcsönből vissza: Danny da Costa (Frankfurt), Robert Glatzel (Cardiff City)

RB LEIPZIG
Érkezett: André Silva (Frankfurt, 23 000 000), Josko Gvardiol (Dinamo Zagreb, 18 800 000), Angelino (Manchester City, kölcsön után végleg, 18 000 000), Mohamed Simakan (Racing Strasbourg, 15 000 000), Benjamin Henrichs (Monaco, 15 000 000), Caden Clark (New York Red Bulls, 1 820 000), Brian Brobbey (Ajax II, i.), Joscha Wosz (Leipzig U19)
Kölcsönből vissza: Marcelo Saracchi (Galatasaray), Ademola Lookman (Fulham)
Távozott: Dayot Upamecano (Bayern München, 42 500 000), Ibrahima Konaté (Liverpool, 40 000 000), Hannes Wolf (Mönchengladbach, kölcsön után végleg, 9 500 000)
Kölcsönbe: Caden Clark (New York Red Bulls)
Kölcsönből vissza: Justin Kluivert (Roma)

VFB STUTTGART
Érkezett: Florian Müller (Mainz, 5 000 000), Naouirou Ahamada (Juventus U23, kölcsön után végleg, 1 500 000), Ömer Beyaz (Fenerbahce, i.), Alou Kuol (Central Coast Mariners, i.), Chris Führich (Paderborn, 3 000 000)
Kölcsönbe: Ito Hiroki (Júbilo Ivata, 100 000)
Kölcsönből vissza: Nikolas Nartey (Sandhausen), Pablo Maffeo (Huesca), Maxime Awoudja (Türkgücü München)
Távozott: Nicolás González (Fiorentina, 23 000 000), Gregor Kobel (Dortmund, 15 000 000), Marcin Kaminski (Schalke, i.), Gonzalo Castro (szl.), Jens Grahl (Eintracht Frankfurt, 250 000)
Kölcsönbe: Maxime Awoudj (WSG Tirol), Pablo Maffeo (Mallorca, 500 000)

UNION BERLIN
Érkezett:
Tymoteusz Puchacz (Lech Poznan, 3 500 000), Endo Keita (Jokohama F. Marinos, kölcsön után végleg, 900 000), Julius Kade (Dynamo Dresden, 500 000), Rick van Drongelen (Hamburg, 500 000), Rani Khedira (Augsburg, i.), Paul Jaeckel (Greuther Fürth, i.), Levin Öztunali (Mainz, i.), Haragucsi Genki (Hannover, i.), Pawel Wszolek (Legia Warszawa, i.), Andreas Voglsammer (Arminia Bielefeld, i.), Kevin Behren (Sandhausen, i.), Frederik Rönnow (Eintracht Frankfurt, i.)
Kölcsönbe: Timo Baumgartl (PSV)
Kölcsönből vissza: Nicolai Rapp (Darmstadt), Suleiman Abdullahi (Braunschweig)
Távozott: Marius Bülter (Schalke, 800 000), Nicolai Rapp (Werder Bremen, 200 000), Christopher Lenz (Frankfurt, i.), Christian Gentner (Luzern, i.), Florian Hübner (Nürnberg, i.), Akaki Gogia (Zürich, i.), Julius Kade (Dynamo Dresden, 500 000)
Kölcsönből vissza: Nico Schlotterbeck (Freiburg), Taiwo Awoniyi (Liverpool), Loris Karius (Liverpool), Joel Pohjanpalo (Leverkusen), Petar Musa (Slavia Praha)

WOLFSBURG
Érkezett: Aster Vranckx (Mechelen, 8 000 000), Maximilian Philipp (Dinamo Moszkva, kölcsön után végleg, 7 500 000), Felix Nmecha (Manchester City, i.), Lukas Nmecha (Manchester City, 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Elvis Rexhbecaj (1. FC Köln), Omar Marmus (St. Pauli), William (Schalke)
Távozott: Felix Klaus (Düsseldorf, kölcsön után végleg, 1 100 000), Jeffrey Bruma (szl.)

Lezárva péntek reggel, vastaggal az elmúlt két hét igazolásai.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik