Német Kupa: Van Bommel elszámolta magát, kizárták a csapatát

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.08.16. 20:35
null
Mark van Bommel öt helyett hatot cserélt, kizárták a Wolfsburgot (Fotó: AFP)
Mark van Bommel, a Wolfsburg vezetőedzője a megengedettnél eggyel többet cserélt a Német Kupa első fordulójában, ezért az ország labdarúgó-szövetségének (DFB) hétfői döntése értelmében klubja nem folytathatja szereplését a sorozatban.

 

A Wolfsburg augusztus 8-án hosszabbítás után 3–1-re győzött a negyedosztályú Preussen Münster otthonában. A június elején kinevezett 44 éves szakvezető a rendes játékidőben, majd a ráadásban is hármat cserélt, pedig összesen csak öt változtatásra lett volna lehetősége. A hazaiak megóvták a találkozót, a DFB pedig igazat adott nekik, mivel a versenykiírás egyértelműen kimondja, hogy egy meccsen csapatonként öt játékos cserélhető, többet változtatni hosszabbítás esetén sem lehet.
Eltérő szabályozás vonatkozott az Európa-bajnokságra és a tokiói olimpia labdarúgótornájára, mert ott túlóra esetén engedélyezték a hatodik cserét.

A kupameccset 2–0-s gólkülönbséggel írták jóvá a Münster javára, amely így továbbjutott. A második forduló párosításait jövő vasárnap sorsolják ki, a mérkőzéseket pedig október 26-án és 27-én játsszák.

„Rendkívül bosszantó, ami történt, de sajnos nem változtathatunk rajta. Ilyesmi biztosan nem fordul elő a jövőben” – mondta Jörg Schmadtke klubmenedzser.

A Wolfsburg nem először búcsúzik szövetségi döntés következtében a Német Kupától: a 2004–2005-ös szezon első fordulójában 3–0-ra legyőzte az 1. FC Köln amatőrcsapatát, de Marian Hrisztov jogosulatlan játéka miatt akkor is az ellenfél jutott tovább. A bolgár futballista az előző klubja, a Kaiserslautern színeiben piros lapot kapott, de ezt új klubjában figyelmen kívül hagyták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik