Hertha: a szájról olvasó tolmács Ibisevicnek ad igazat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 10:41
Vedad Ibisevicnek adott igazat egy német szájról olvasó tolmács, akit a Bild kért fel arra, hogy elemezze a Hertha játékosának a játékvezetővel folytatott párbeszédét a szombati mainzi bajnokiról.

A bosnyák csatárt reklamálás miatt állította ki Tobias Stieler játékvezető, de Ibisevic szerint félreértette a szavait. Mivel a jegyzőkönyvbe került a játékvezető sértegetése, a csatárra akár ötmérkőzéses eltiltás is várhat.

Ibisevic úgy érzi, igazságtalanság történt, ezért jelezte, hogy szájról olvasó tolmácshoz fordul.

A Bild felkereste Judith Harter szájról olvasó tolmácsot, aki a játékosnak adott igazat. A tolmács szerint a következő párbeszéd folyt a pályán a kiállításkor:

Ibisevic Stielernek: – Igen, ez rossz.
Stieler Ibisevicnek: – Ki vagy állítva.
Ibisevic Stielernek:– De csak annyit mondtam, hogy ez rossz.
Stieler Valentin Stocker Hertha-játékosnak: – Azt mondta, hogy szar vagy.

Mindez persze még nem jelenti azt, hogy Ibisevic enyhébb eltiltásra számíthat, a német szövetség ugyanis elsősorban a játékvezető jelentéséből ítélkezik.

„A korábbi kiállításaim miatt nem panaszkodtam, elfogadtam őket. Ez azonban más eset, olyannal rágalmaznak, amit nem tettem. Ezt nem hagyhatom, még mindig sokkol az eset. Milyen világban élünk? Az ember, akinek igazságot kellene szolgáltatnia, azzal vádol, amit nem tettem meg. Szomorú, hogy tízéves profi karrierrel a hátam mögött esélyem sincs arra, hogy igazságot szolgáltassanak nekem” – mondta Ibisevic, akit már 2010-ben is kiállított ugyanez a játékvezető reklamálásért.

Akkor hárommeccses eltiltást kapott a bosnyák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik