nemzetisport.hu 2015.12.07 08:57 Frissítve: 2015.12.07 09:25

Hertha: a berliniek választottak – Dárdai Pál az év edzője!

Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának magyar vezetőedzője végzett az első helyen az edzők között a berlini Év Sportolója választáson. A berlini sportélet legjobbjait 1979 óta díjazzák az évzáró gálán – Dárdai az első magyar sportember, aki bekerült a kiválasztottak közé.

Dárdai Pál rangos elismerése: ő az első magyar, aki díjat kapott a berlini Év Sportolója választáson (Fotó: AFP)

A 36. alkalommal megtartott berlini Év Sportolója gálán az év legjobb férfi és női sportolóját, csapatát és edzőjét díjazták. A legjobb berlini férfi sportoló az ökölvívó Arthur Abraham, a legjobb női sportoló az öttusázó Lena Schöneborn, az év csapata a Füchse Berlin férfi kézilabdagárdája, míg az év edzője a Hertha trénere, Dárdai Pál lett. Dárdai a szavazatok 16.34 százalékát kapta meg, megelőzve a Füchse Berlin edzőit, Erlingur Richardssont és Dagur Sigurdssont, valamint az öttusaedző Peter Deutschot.

A Hertha edzői közül a kétezres években Jürgen Röber, Hans Meyer, Falko Götz, Markus Babbel és Jos Luhukay nyerte el a díjat Dárdai előtt.

„Dárdai Pál Jos Luhukaytól az utolsó előtti helyen vette át a Herthát. Akkor érkezett, amikor az Öreg Hölgynek sürgősen segítségre volt szüksége – magyar szívvel és kék-fehér vérrel, ahogy mondja” – méltatta Dárdait köszöntőjében az RBB Online.

„Csupán tizenegy hónap kellett neki ahhoz, hogy megválasszák az év edzőjének a városban. Februárban vette át a vezénylést klubrekorderként, közönségkedvencként. Decemberben már sosem látott népszerűségnek örvend. A Hertha a Leverkusen legyőzése után a negyedik helyen áll a tabellán – a kieséstől való rettegés helyébe az európai kupaszereplésről szőtt álmok léptek” – írja a Berliner Zeitung.

2022.06.24 22:18:04

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy jó Cristiano Ronaldo helyreállíthatja a világ rendjét.

2022.06.23 12:03:31

Német labdarúgás HEGYI TAMÁS

Kilencven éve, 1932. június 12-én a Bayern München története első német bajnoki címét nyerte meg.

2022.06.10 23:27:31

Német labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A ZDF riporterét kioktatta, ám visszavonulása után televíziósként próbálná ki magát Toni Kroos.

2022.06.09 20:58:10

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha a Bayern enged, az új vezérkar szavahihetősége veszik oda, hiszen külön-külön elmondták már mindannyian, őhisztisége nem megy sehova, hanem kitölti a jövő nyárig érvényes megállapodását. Azt meg aligha akarják átélni, hogy néhány héten belül Lewandowski szemberöhögje őket egy barcelonai szerződéssel a zsebében.

2022.05.21 10:44:10

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sallai és Orbán is gólpasszt adott a Német Kupa döntőjében, Gulácsi bravúrja és szerencse is kellett a történelmi sikerhez.