nemzetisport.hu 2015.12.07 08:57 Frissítve: 2015.12.07 09:25

Hertha: a berliniek választottak – Dárdai Pál az év edzője!

Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának magyar vezetőedzője végzett az első helyen az edzők között a berlini Év Sportolója választáson. A berlini sportélet legjobbjait 1979 óta díjazzák az évzáró gálán – Dárdai az első magyar sportember, aki bekerült a kiválasztottak közé.

Dárdai Pál rangos elismerése: ő az első magyar, aki díjat kapott a berlini Év Sportolója választáson (Fotó: AFP)

A 36. alkalommal megtartott berlini Év Sportolója gálán az év legjobb férfi és női sportolóját, csapatát és edzőjét díjazták. A legjobb berlini férfi sportoló az ökölvívó Arthur Abraham, a legjobb női sportoló az öttusázó Lena Schöneborn, az év csapata a Füchse Berlin férfi kézilabdagárdája, míg az év edzője a Hertha trénere, Dárdai Pál lett. Dárdai a szavazatok 16.34 százalékát kapta meg, megelőzve a Füchse Berlin edzőit, Erlingur Richardssont és Dagur Sigurdssont, valamint az öttusaedző Peter Deutschot.

A Hertha edzői közül a kétezres években Jürgen Röber, Hans Meyer, Falko Götz, Markus Babbel és Jos Luhukay nyerte el a díjat Dárdai előtt.

„Dárdai Pál Jos Luhukaytól az utolsó előtti helyen vette át a Herthát. Akkor érkezett, amikor az Öreg Hölgynek sürgősen segítségre volt szüksége – magyar szívvel és kék-fehér vérrel, ahogy mondja” – méltatta Dárdait köszöntőjében az RBB Online.

„Csupán tizenegy hónap kellett neki ahhoz, hogy megválasszák az év edzőjének a városban. Februárban vette át a vezénylést klubrekorderként, közönségkedvencként. Decemberben már sosem látott népszerűségnek örvend. A Hertha a Leverkusen legyőzése után a negyedik helyen áll a tabellán – a kieséstől való rettegés helyébe az európai kupaszereplésről szőtt álmok léptek” – írja a Berliner Zeitung.

2021.09.21 00:17:10

Német labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Dárdai Pál esete azért eltér a fent leírtaktól, bár néha kísértetiesen hasonló a magyar edző és a német klub hosszú évekre visszanyúló viszonya. (...) A magyar szakembernek sikerült kihúznia a gödörből a Hertha szekerét, csapata egymás után két bajnoki mérkőzést nyert meg.

2021.09.18 18:02:08

Német labdarúgás D. Á.

A magyar válogatott támadó középpályása a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de Horn nagyot védett.

2021.09.17 11:26:02

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Dárdai Márton gólpasszal és fegyelmezett védőmunkával járult hozzá a sikerhez, Ekkelenkamp is remekelt.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.