Eb 2020: Müller és Hummels is visszakerülhet a német keretbe

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 13:09
null
Thomas Müller és Mats Hummels is visszakerülhet a németek Európa-bajnoki keretébe (Fotó: AFP)
A Kicker információi szerint a 32 éves Mats Hummels és a 31 esztendős Thomas Müller is visszakerülhet nyáron távozó Joachim Löw szövetségi kapitány Európa-bajnoki keretébe.

Mint ismert, a 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokság után távozik szövetségi kapitányi pozíciójából Joachim Löw, a németek világbajnok edzője. A 61 éves szakember a Kicker beszámolója szerint utolsó tornáján nem gondol a csapatépítésre, a maximális sikerre törekszik, így olyan neveket is behívhat a válogatottba, akikkel korábban már nem számolt.

Löw 2019 márciusában személyesen ment el Münchenbe, hogy bejelentse, három tapasztalt világbajnokára, Mats Hummelsre, Jérome Boatengre, valamint Thomas Müllerre már nem számít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Ezt a döntését azután sem változtatta meg, hogy Müller az előző idényben kiváló formát mutatott és Bundesliga-rekordot döntött gólpasszok tekintetében.

A német lap szerint ezt a döntés bírálhatja most felül a nyáron leköszönő Löw a Dortmund belső védője és a bajorok támadó középpályása esetében. Boateng visszahívásáról egyelőre nem cikkeznek. A német labdarúgó-válogatott a 2021-es Európa-bajnokságon többek között Magyarországgal került egy csoportba.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
2021

F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália x–x
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország x–x
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország x–x
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország x–x
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország x–x
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik